Chilli Napisano 20 czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 20 czerwca 2015 A teraz fotka, tego co mnie jeszcze czeka, czyli pokrywa. Na dziś dzień wygląda tak: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 23 czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 czerwca 2015 W temacie zasilacza stanęło na zwrocie 20 euro, dobre i to.Zielu, orientujesz się może, czy np takie cóś może być? Cena żadna i stąd wątpliwości.http://allegro.pl/zasilacz-ladowarka-16v-9...5199624720.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 4 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 lipca 2015 Monologu ciąg dalszy- zasilacz jest tylko gramofon ani drgnie, no to kur.a lipa nr2:((Cóż, trzeba będzie poświecić mu trochę czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 lipca 2015 Sprawdzałeś napięcie na wtyku zasilacza?Dobrze jest ustawiony plus i minus na tym wtyku?A talerz się kręci swobodnie?PozdrawiamPS. Współczuję takich numerów... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 5 lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2015 Póki co to nie mam czasu, by nad nim przysiąść ale może ktoś wie jak powinna ustawiona być polaryzacja na wtyku. U mnie plus jest w środku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 lipca 2015 Plus powinien być w środku, ale oznaczenie może być (chociaż nie musi, u mnie nie ma) na naklejce zasilacza.A z tego co piszesz, rozumiem, ze gramofon nie reaguje całkiem, pomimo podłączonego zasilacza ? Czy długość wtyczki zasilacza jest taka, jak podałem Ci na zdjęciach, może jest krótsza i nie sięga ? Zasilacz sprawny na 100% ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 13 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2015 Gramofon nadal martwy (nie mam kiedy nad nim przysiąść) ale dziś wziąłem się za pokrywę. No i tak to wyglądało na początku:wyglądało to znacznie gorzej niż na zdjęciach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 13 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2015 ...później było już tylko gorzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 13 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2015 ....po pierwszej polerce... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 13 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2015 drugie polerowanie i efekt końcowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 września 2015 Udostępnij Napisano 13 września 2015 Chiliświetnie Ci wyszła ta pokrywa !A mógłbyś krok po kroku opisać ile czasu Ci to zajęło i jakimi środkami potraktowałeś pokrywę?Polerowałeś ręcznie?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 13 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2015 RoRo Pewnie, jak znajdę trochę czasu to chętnie podzielę sięA tak przy okazji, jakieś sugestie? Byłbym wdzięcznyhttp://muzyczny.pl/109845_Ortofon-OMB10E-w...ramofonowa.htmlhttp://www.conrad.pl/Opinie.htm?websale8=c...A_22681_1310150http://muzyczny.pl/122005_Ortofon-2M-Red-w...eracja=reklama2lub może coś takiego?http://www.conrad.pl/Wk%C5%82adka-do-gramo...A_22681_1310150. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 14 września 2015 Udostępnij Napisano 14 września 2015 Z tych co proponujesz zdecydowanie Red >jak ma być taniejhttp://www.conrad.pl/?websale8=conrad&...mp;gclsrc=aw.dsU mnie w tej chwili gra ortofon 510 mkII.Ale te już tylko z rynku wtórnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 14 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2015 20 zł to żadna różnica, problem bardziej w tym, że na reda trzeba czekać....choć mój Thorens nadal nie działa ;(Myślę jednak, że to tylko kwestia czasu, jak wezmę się za niego to zagra, może i na Redzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 14 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2015 A w temacie pokrywy to sprawy mają się tak:1. Papier ścierny 1500, usunięcie wszystkich głębszych rys, później zmatowienie. 2. Papier 2500 ponowne przetarcie.3. Pasta polerska 3M 50417 Fast Cut Plus, polerka z futrem lub średnią gąbką do uzyskania pierwszej przejrzystości.4. Mleczko polerskie 3M 59016 finałowe polerowanie również mechanicznie.Zazwyczaj nie jestem zadowolony z końcowego efektu i zaczynam od punktu 2 Pokrywy które do mnie trafiają to raczej padlina totalna i rzadko udaje mi się uzyskać idealny efekt.Czas pracy 3-5 godzin. Niestety przy mechanicznej polerce bardzo łatwo o błąd, lekkie przygrzanie i wtedy du.a nie da się tego naprawić A z tej pokrywy naprawdę jestem zadowolony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 14 września 2015 Udostępnij Napisano 14 września 2015 Instrukcja polerowania pokrywy może się kiedyś przydać .Ja swoja dostałem w stanie prawie idealnym. Polecana przez Ahaja wkładka do tego gramofonu .https://www.thakker.eu/en/pickup/nagaoka-to...rtridge/a-5049/Sprzedawca pewny prawie na 100 procent. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 15 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2015 Niestety to cena gramofonu. Zamówłem 2m Red, poczekam i zobaczę a raczej posłucham Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 września 2015 Udostępnij Napisano 18 września 2015 Powinieneś być zadowolony - Red jest bardzo dobrą wkładką jak za tę cenę i ogólnie nabywcy są z niej zadowoleni.Zresztą Zieluwid też się przymierzał do tej wkładki do swojego Thorensa.Więc Twoje doświadczenie z Redem będzie przydatne dla kolejnej osoby Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 19 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2015 No właśnie coś ostatnio jakoś mało napotykam wpisy Zieluwida ( może mało czytam;) a przyznam, że liczyłem iż napisze w co konkretnie wyposażył swoją 318. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 8 października 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2015 No i dotarł do mnie 2M RED, więc postanowiłem spędzić wieczór nad moim trupem i...już działa Usterka była tak banalna, że aż wstyd mi o tym pisać a jak pomyślę, że zeszło mi 3 miesiące zanim się za to zabrałem to...ach Najpierw wyczyściłem zainstalowaną igłę ortofona OMB 10 i ta wkładka gra bardzo dobrze, mam wrażenie, że znacznie lepiej od AT95 zainstalowanej w innym gramiaku.Zieluwid, chciałem Ci podziękować bo kupiłem naprawdę zajebisty gramofon i jaram się nim jak psiak pchełkami.Poużywam sobie OMB i dopiero przejdę na Reda, póki co nie mogę pozbyć się wieszaka P.S. wie ktoś jak liczyć nacięcia na antyskatingu? Ja założyłem, że pierwsze to 0,5g itd ale pewien nie jestem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 10 października 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2015 Dodam jeszcze w moim trochę monologicznym wątku, że dziś po raz pierwszy od bodajże 20 lat kupiłem nową płytę winylową, ależ to przeżycie i emocje ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 11 października 2015 Udostępnij Napisano 11 października 2015 Chili to, że kupiłeś bardzo dobry gramofon, to nie ulega wątpliwości. Ja mam od wielu lat 320 i coś na ten temat wiem. Powiem nawet, że mój 320 gra czasami, w mojej ocenie, o wiele piękniej niż gramofony za trylion złotych. Dla thorensa ważne jest też, poza wkładką, z jakim współpracuje pre gramofonowym.Napisz jaką płytę kupiłeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 11 października 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2015 Płyta kupiona raczej przez ciekawość, bo była nówka zafoliowana i tak jakoś rozmarzyłem się.To dwuplytowy album Madonny Ray of light. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 października 2015 Udostępnij Napisano 14 października 2015 Cześć.No to ładnie wypucowałeś tą pokrywę, chociaż zdjęcia zapewne nie oddają prawdziwego efektu.Ja byłem ostatnio zawalony robotą i nie miałem czasu pisać, ale czasami zaglądałem na Forum.Tak czy inaczej trochę jestem zdziwiony że jeszcze (no choć już nareszcie !!!) nie uruchomiłeś swojego Thorensa na dobre, ja bym tyle nie wytrzymał, serio . A doszedłeś do tego co mu było ? Zasilacz, silniczek, paska nie było ?No i bardzo się cieszę, że kupiłeś Reda. Z resztą celnie zauważył to RoRo. Ja się właśnie na takiego Reda szykuję już od dawna, ale teraz jestem na etapie poszukiwania kolumn, więc pewnie się znów wkładka odwlecze. Jak już zamontujesz i uruchomisz na niej grama, to daj koniecznie krótką relację z wrażeń. Ja obecnie mam właśnie OMB10.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 14 października 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2015 Po pierwsze miałem walnięty miernik, który pokazywał co mu się podobało a reszta to tego konsekwencja. Miernik trafił do recyklingu a usterka to zimny lut na wtyku, normalnie taka diagnoza zajmuje minutę?? Co do mojej 10 OMB to jestem bardzo z niej zadowolony, choć Wamat twierdzi, że jest słabsza od at 95. Nie zgadzam się. Dokupiłem sobie do niej nową igłę i po zamianie powędruje do Daniela ??.Faktycznie, troszkę mi z wyprowadzeniem Thorensa zeszło więc i Red pewnie poczeka. Na dziś wiem jedno, mogę ten gramofon polecać z czystym sumieniem i jest to chyba mój najlepszy gramofon jaki kiedykolwiek miałem.Bardzo podoba mi się jego konstrukcja. Ma on ramię podobne do tych z Łódzkiej Foniki. Niewiele osób wie, że Thorens wspópracował z Foniką w której powstało kilka modeli sygnowanych marką Thorens. Wiedziałeś o tym?? Niestety nie dotarłem do pewnych informacji czy dotyczy to również 318.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts