RoRo Napisano 26 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2015 Cytat Z tanich ESów najlepiej gra X202, dobre sa tez modele 950 i 970 (ich odpowiedniki to 307ESD i 308ESD) ale to wszystko budzet ok 250-400zl 950 i 970/971 można trafić poniżej 200zł.A poza tym z Soniaków jest jeszcze 990.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Revo Napisano 27 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2015 Cytat Swoją drogą szkoda, że Twojego zmodyfikowanego Soniaczka nie kupił ktoś z naszego Forum.Widziałem Twoje ogłoszenie, ale ... odtwarzaczy u nas (u mnie) dostatek RoRo, wierzę, że trochę odtwarzaczy jest w posiadaniu u Ciebie,na pewno lepszych Generalnie X222ES to bezpieczny zakup - tani laser, solidna konstrukcja (tak otwierająca się szuflada to w dzisiejszych czasach niemalże rarytas). Z Sony jest tak, że albo się lubi to brzmienie, albo definitywnie odrzuca. Należę do tych pierwszych. Nadchodzi nowy rok, a u mnie mocne postanowienie, aby nabyć XA5ES/XA50ES. Zdaję sobie sprawę z ryzyka w kwestii lasera i jego dostępności, więc polowania raczej będą skupione na sprzęcie w stanie kolekcjonerskim (a przynajmniej bez nadmiernego wkładu finansowego). Czeka mnie zatem sporo kursów po Polsce. O ile takowe się oferty się trafią. Ceny ES-ów już chyba zawsze będą bez zmian.... Poniżej link do zdjęcia wspomnianego X222Es po modyfikacji (właściwie mod podstawowy, chociaż można by było sie pokusić o lepsze zasilanie):http://www.editer.pl/fotka/6d4cb3f9a56fdb8...8d26350d5_1.jpgPrzepraszam autora wątku za OT. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 27 grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2015 Dzięki serdeczne za sugestie. Onkyo pewnie dam jeszcze komuś do naprawy ale ten Sony x222ES może się tarafi tanio, a piszą o nim tu i tam dobrze. Jeśli bym go kupił i udałoby się Onkyo naprawić całkiem to w bezpośredniej konfrontacji wyłonię zwycięzcę, a z drugim coś zrobię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 27 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2015 Jeżeli będziesz miał w podobnej cenie i w podobnym stanie trójkę 202/222/229, to wybierz ten pierwszy (kolejność nie jest przypadkowa). No chyba że zależy Ci na klawiaturze numerycznej (na froncie odtwarzania), to pozostają dwa kolejne. Zresztą napisał to już Bumpalump "Z tanich ESów najlepiej gra X202" Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 29 grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2015 202 na e-buy jest ale drogi. Przyglądam się jednemu 222 na all...A odtwarzacze Yamahy ? Warte uwagi są? Które szczególnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 29 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2015 Adam jeśli chodzi o Yamahy to ciekawym cedekiem może być np. CDX 930, ew. 596. Z serii 1000 np. CDX 1030, choć ich ceny na aukcjach są jak zwykle z sufitu. Musisz tylko pamiętać, że grają one "jasno", więc nie wiem, czy Ci podpasuje ich stylistyka dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 30 grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2015 Dzięki belfer54. Trochę jaśniejszego brzmienia nie zaszkodzi - reszta toru dość ciepła i miękka więc może to nawet pomóc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 7 stycznia 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2016 Wylądował u mnie Yamaha cdx 397 mk2 - przyjemny, prosty odtwarzacz, który w odróżnieniu od Onkyo gra wszystkie płytki, które do niego wsadzę.Gra zdecydowanie jaśniej niż Onkyo, przy cichym odtwarzaniu bas wycofany, jak gram głośniej to niskie pojawiają się mocno i wyraźnie.Onkyo dam do naprawy do innego serwisu - może ktoś z Was ma dobrego, sprawdzonego elektronika w Krakowie.Jak się uda go naprawić to zdecyduję który zostanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts