S4Home Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 Ola1990 jakie masz potrzeby ? Czego oczekujesz od kina? Chcesz nowe używane? Da się znaleźć dobrze grające kino za 3500 i słabo za 8000. Kwestia doboru poszczególnych podzespołów. Daj znać co i jak i coś dobierzemy.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasket Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 Witam Szanownych Kolegów.Jeśli mogę to chciałbym przyłączyć się do pytania o zestaw KD 5.1.Pokój "kinowy" jest niewielki - niecałe 16m2.Sprzęt będzie wykorzystany w proporcjach: filmy/seriale - 75% PS4 25%.Posiadam już amplituner - Denon x3200w.Kwota do wydania to max 5000zł.Gdzieś tam w głowie utkwił mi zestaw Audio Pro Avanto 5.0 +sub (to tak żeby nie przepłacać a w miarę dobrze zagrało)Czy warto? Czy jednak coś polecanego powyżej byłoby lepszym rozwiązaniem-przy takim metrażu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba.81 Napisano 30 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2016 Ja odsłuchałem Magnaty i Klipsch. Zdecydowanie polecam Klipsch. Najlepiej pójść do salonu ze swoim ampli i odsłuchać,bo przecież każdy ma inne potrzeby i inaczej odbiera sprzęt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PromatAudio Napisano 30 września 2016 Udostępnij Napisano 30 września 2016 Przewinął się w tym wątku Klipsch Reference. Są to kolumny bardzo dobrze grające w kinie. Popatrz na zestaw R26F/R25C/R14M/R10SW.Najlepiej posłuchaj ich w jakimś salonie. W tym budżecie znajdziesz jeszcze sporo innych propozycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2016 Udostępnij Napisano 1 października 2016 Cytat Witam Szanownych Kolegów.Jeśli mogę to chciałbym przyłączyć się do pytania o zestaw KD 5.1.Pokój "kinowy" jest niewielki - niecałe 16m2.Sprzęt będzie wykorzystany w proporcjach: filmy/seriale - 75% PS4 25%.Posiadam już amplituner - Denon x3200w.Kwota do wydania to max 5000zł.Gdzieś tam w głowie utkwił mi zestaw Audio Pro Avanto 5.0 +sub (to tak żeby nie przepłacać a w miarę dobrze zagrało)Czy warto? Czy jednak coś polecanego powyżej byłoby lepszym rozwiązaniem-przy takim metrażu? Do 16m2 Denona i typowo kinowego wykorzystania systemu można iść śmiało w system Klipsch R26 set.Jeśli chciałbyś też na tym odsłuchiwać muzyki, koncertów to proponuję modele Heco Music Style 900 set.Zapraszam do nas do salonu, podłączymy oba systemy i sam stwierdzisz który gra lepiej.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba.81 Napisano 14 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2018 witam . chciałbym się podzielić wrażeniami po ponad roku od zakupu KD . o odtwarzaczu ani i ampli nie będę pisał, skupię się bardziej na głośnikach. Klipsch po prostu wgniata w fotel, fronty dają pełen obraz dźwięków , centralny wiadomo do dialogów , tylne głośniki efektowe - miazga, sub - trzęsie podłogą i nie tylko . także moim subiektywnym zdaniem mogę jaknajbardziej polecić te głośniki . teraz przyszedł czas na wymianę kabli , do suba ma melodika i jestem z niego mega zadowolony ,ponieważ na początku tj przez jakiś tydzień miałem taki zwykły kabel, było ok ale jak zakupiłem te Melodiki to dopiero poczułem co ten sub potrafii. nie jestem audiofilem , jestem zwykłym zjadaczem chleba ale sądzę ,że czas na zakup przewodów zwłaszcza , że mam takie zwykłe 2x4m2. zastanawiam się czy kupić takie z bi-amping ? warto ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts