Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam planuję zakup amplitunera kina domowego oraz na początek 2 kolumn stereo. Obecnie mam wieżę technicsa eh 600 i myślałem o wykorzystaniu kolumn technicsa jako tylne głośniki. Muzyka jakiej słucham to delikatna elektronika, lekki rock, chillout ( the xx, Radiohead, Chet Faker, Bonobo itp )
Przeznaczenie: muzyka 50% kino 30% Xbox 20%.
Pokój ok 18- 20 m2.
Zastanawiam się nad kupnem sprzętu używanego, ponieważ wiem że w tej kwocie będę mógł znaleźć coś znacznie ciekawszego.Prosiłbym o poradę dotyczącą zestawu. Obecnie w moim mieście jest do sprzedania używany Marantz 6006 za ok 1500zł. Nie mam doświadczenia i zdaję sobie sprawę, że najważniejszy jest odsłuch. ( w planie wycieczka do Wrocławia i posłuchanie rożnych zestawów).
Kolumny nad którymi się zastanawiam to POLK AUDIO TSx440t, TSx330t lub Melodika BL40 ( nie słyszałem jak grają )
Zależy mi na tym żeby dźwięk w stereo był na bardzo dobrym poziomie. Czy ktoś z obecnych mógłby mi służyć poradą icon_smile.gif z góry dziękuję
Napisano
Witaj,
jeśli zależy Ci na nowoczesnym i dobrze grającym systemie, biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz wielkość pomieszczenia odsluchowego, sugerowałbym amplituner Denon AVR-X1200W lub model wyższy, lepszy Denon AVR-X2200W. To w pełni wyposażone urządzenia, które zaoferują dobrą kakość dźwięku, także podczas odsłuchu muzyki.
W kwestii kolumn zwróciłbym Twoją uwagę na markę Indiana Line. Z mojego doświadczenia amplituner połączyłbym z kolumnami Indiana Line Nota 550.

Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.
Napisano
Dzięki za propozycję - jak tylko będę miał możliwość to przesłucham sobie taki zestaw. Czy będzie duża różnica w stereo pomiędzy podanymi przez Ciebie Denonami? A jeśli chodzi o sprzęt używany to jest ktoś w stanie mi coś polecić? Może być używany amplituner plus nowe kolumny icon_smile.gif