kloper121 Napisano 21 lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 lutego 2016 Witam mam prosbe zakie zamienniki tych głosnikow mozna http://hobibg.com/products/view/6060 bo nie wiem ile te kosztujai czy mozna wogule z tej strony zamowic. a chodzi mi ze jeden sie spalil. i potrzebuje pod litraz bo obudowy sa zrobione wlasnie pod te glosniki i bardzo ladnie graja. pozdrawiam adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 21 lutego 2016 Udostępnij Napisano 21 lutego 2016 Te głośniki, które pokazałeś w linku, to są te same jakie masz? Dokładnie? Czy tylko podobne? Jeśli nie, to jakie masz oryginalne i co to są za kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 22 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 lutego 2016 (edytowany) Tak głośniki są identyczne jak w linku . najeden mi spadla sekretarka i rozwalilo membranę . kolumny znajomy mi budował właśnie pod te głośniki. Tak one wyglądają http://images77.fotosik.pl/352/fb4d797596316746med.jpg" border="0" alt="" /></a>. Naprawdę jak na takie małe kolumny to efekt jest naprawdę zadowalający.Czy te głośniki podejda zamiast tych pinkow http://allegro.pl/glosnik-bas-hw1000-8ohm-...5788272710.html Edytowano 24 lutego 2016 przez RoRo Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 lutego 2016 Udostępnij Napisano 24 lutego 2016 Pewnie będą pasowały rozmiarem. Nic jednak nie wiadomo na temat parametrów istotnych do tego aby ocenić ich podobieństwo i przydatność. Potrzebne są parametry ts głośnika i to w jaka masz geometrycznie obudowę. To że jest ładna i że podoba Ci się jak grają niema tu większego znaczenia. Najlepiej zwróć się z tym problemem do osoby która zbudowała kolumny które masz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 24 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 lutego 2016 (edytowany) No właśnie się zwracalem do niego ale się nie odzywa coś. Jak bym podał wymiary kolumn doradzili byscie mi jakieś głośniki? Edytowano 24 lutego 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim - nie ma sensu cytowac go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 2 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2016 widze ze nikt nie pomorze trudno ale dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2016 Udostępnij Napisano 2 marca 2016 A ile chcesz wydać na te głosniki?Nie znam Rosyjskiego i raczej bym tam nie kupował. Kup sobie głosniki Polskiego producenta STX i zamontuj je pod swoją skrzynkę. Mają szeroki wybor wiec pewnie coś dla siebie znajdziesz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 marca 2016 Udostępnij Napisano 3 marca 2016 Z głośnikami STX jest ta zaleta ze są do nich łatwo dostępne ich parametry potrzebne do aplikacji w kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 4 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2016 O super dziś pokukam mniej więcej jakiegoś stx pod moja skrzynkę możeccoś będzie. Dużo kasy nie mam ale jakieś zaskurniaki nazbieram Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 4 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2016 Moja obudowa to wys 50 szer 30 głębi 23 płyta mdf22 i otwór z tyłu w prawym górnym rogu okrągły 5cm poeadzcie mi jakie głośniki bo ją nic nie kumam z tymi głośnikami chodzi żeby były tanie w miare Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 marca 2016 Udostępnij Napisano 5 marca 2016 Masz bardzo małą obudowę jak dla głośnika 25cm. Do takiej objętości zwykle pasują głośniki 20cm. Jedno z wyjść to zrobić redukcje średnicy otworu na głośnik basowy do mniejszego rozmiaru.Drugie to kupić głośniki które będą mogły grac w tej obudowie , taka jaka jest. Myślę że dobre do niej były by Alphard LW1000. Ostatnio są raczej niedostępne i zastępują je Fonics Lw 1000. Można je kupić na allegro po jakieś ~ 85 zł/szt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 5 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2016 No powiem że nie drogie a jak z tymi głośnikami http://allegro.pl/glosnik-niskotonowy-foni...5733020756.html nie podeszły by? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 marca 2016 Udostępnij Napisano 5 marca 2016 Od HW1000 trzymał bym się raczej z daleka. No chyba ze zależy Ci żeby czymś zatkać dziurę po zepsutym głośniku. Jeśli je jednak wstawisz , musisz pamiętać aby zatkać również otwór z tyłu obudowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 5 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2016 A powiedział mi czy przy tym glosniku Fonics Lw 1000 też bym musiałzatkac ddziurę z tyłu obudowy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 marca 2016 Udostępnij Napisano 5 marca 2016 Przy LW1000 nie będzie to konieczne. Możesz przy nim jednak wypróbować i taką opcję. Sporo tu zależy również od tego jak długie masz tam tunele br i jak Ci się będzie podobało bardziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 6 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2016 A powiedz mi bp jestem zielony co to jest ten tunel br? Napewno zakupie te glosniczki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 marca 2016 Udostępnij Napisano 6 marca 2016 To jest tunel bas refleks :https://pl.wikipedia.org/wiki/Bass-reflex Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 6 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2016 A to czyli robić sobie testy z rurka docinac na ruzne długości i sprawdzić w którym momencie najlepiej gra chyba na tym to polega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 marca 2016 Udostępnij Napisano 6 marca 2016 Na początek możesz spróbować zamknąć. O dobieranie właściwej długości będziesz się martwić jeśli w ogóle będziesz miał te głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloper121 Napisano 7 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2016 No dokładnie trzeba popatrzeć jak lepiej będzie gralo. Dziś wypłata więc zamawiam glosniczki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts