para #1 Napisano 24 lutego 2016 Witam, aktualnie mój zestaw audio to :- Sony STR-DE875- Front - Magnat Monitor Supreme 800- Subwoofer aktywny - JBL sub 200/230Dźwięk przesyłany jest z laptopa za pomocą HARMAN KARDON BTA-10 podłączonego do amplitunera.Szukam amplitunera/wzmacniacza który będzie miał podobną moc jak obecny SONY, jakość dźwięku taka sama, ale bardziej rozbudowany / większy zakres ustawień equalizera.Dodam że szukam czegoś używanego do 400 zł, domyślam się że kwota nie jest szałowa, ale może macie jakieś sprawdzone amplitunery, wzmacniacze które spokojnie dadzą rade wyciągnąć z w/w głośników jak najwięcej.Muzyka jaka słucham jest naprawdę różna, prawie wszystko prócz muzyki klasycznej i ciężkiego metalu.Z góry dzięki za zainteresowanie i wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #2 Napisano 26 lutego 2016 A nie myślałeś o tym by w pierwszej kolejności zmienić kolumny a nie amplituner?Bo wg mnie na porządniejszych kolumnach będzie lepszy efekt. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 28 lutego 2016 Witaj,Nie znam tego amplitunera. Ale w tym budżecie powinieneś upolować Onkyo 605, będzie nowszy i myślę nie gorszy.Wymiana kolumn w kwocie 400-500 zł nic nie da :/ Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 28 lutego 2016 Ale wymiana kolumn frontowych na używane o 500zł droższe może bardziej pomóc niż wymiana amplitunera.Jeśli chcesz mieć lepszy amplituner to zastanów się czy potrzebujesz wejścia HDMI. Bo jeśli nie, to już można się zastanawiać nad amplitunerami z wyższej serii niż 60x Onkyo.Napisałeś o kolumnach frontowych i subie- a czy wystarczy Ci sprzęt stereo, czy potrzebujesz wielokanałowy sprzęt?Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach