Chilli Napisano 12 listopada 2023 Udostępnij Napisano 12 listopada 2023 Poza ramieniem to taki klasyczny wygląd, jak dla mnie nawiązuje do starego TD 150 tylko cena jakaś taka lekko poza mój budżet 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 23 lipca Udostępnij Napisano 23 lipca Nie musisz daleko szukać - mamy taką na forum. To Audio Autonomy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 lipca Udostępnij Napisano 24 lipca To mój, po upgrade u Nich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 lipca Udostępnij Napisano 24 lipca (edytowany) Okablowanie, plinta, wkładka i przede wszystkim ramię. Obecne ramię to SME 3009. PS Sama pokrywa to obecnie koszt ok 400zł. Edytowano 24 lipca przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 lipca Udostępnij Napisano 24 lipca 1 godzinę temu, Marcinos89 napisał: ...oczywiście pełen serwis, zmiana kabla sygnałowego i montaż Cinch-y WBT. Zamówić zasilacz liniowy oraz kupić nową wkładkę. Pokrywy jak się nie uda uratować to też będzie trzeba wymienić... Robisz gniazda cinch WBT by potem próbować z różnymi kablami (to bardzo wygodne rozwiązanie ) czy zmieniasz kabel cinch i będzie na stałe? Bo nie zrozumiałem... Pokrywa jest pęknięta-czy tylko porysowana? Zawiasy trzymają? Pozdrawiam PS. Gratuluję zakupu Thorensa-w dodatku w dobrej cenie 👍i witam w klubie 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 24 lipca Udostępnij Napisano 24 lipca Było tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca (edytowany) Dnia 24.07.2024 o 08:08, Rega napisał: To mój, po upgrade u Nich Piękna sprawa! SME - zazdroszczę! To non improved ? Ciekawe czy do td 318 dałoby radę je zaimplementować 😎 Edytowano 25 lipca przez Adamo666 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca (edytowany) @Adamo666Tak, to SME non improved. Do zainstalowania w moim Thorensie potrzebna była specjalna płytka adaptacyjna. Widać ją pomiędzy ramieniem a plintą. Sprowadzana była z Kanady. No, ale Grzesiek (Audio Autonomy) potrafi i wie gdzie szukać. Do tego ramienia zainstalowana wkładka Pickering XSV 4000. Też nie byle co! Myślę, że samo ramię warte tyle co cała reszta gramofonu ( a może i więcej), a i wkładka podobnie. PS Myślę, że do 318 też można byłoby zainstalować. Zapytaj Grześka. Edytowano 25 lipca przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts