emsi1981 Napisano 21 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2016 witamZakupiłem głośniki podstawkowe magnat quantum 673 i używane są jako fronty, mam zamiar je zawiesić na ścianie i potrzebuję porady w doborze dobrych uchwytów głośnikowych. Waga głośnika to około 10 kg. Dodatkowo chcę aby taki uchwyt trzymał głośnik bez żadnych wkręcanych śrubek w gođnikk czy innych rzeczy, nie chce niszczyć głośnika, chodzi o to żeby chwyt był bezinwazyjny. czy ktoś może polecić coś dobrego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2016 VogelsDziała na zasadzie chwytania kolumn w uścisk. Ma też możliwość ruchu w pionie i poziomie.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba.81 Napisano 21 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2016 Cytat witamZakupiłem głośniki podstawkowe magnat quantum 673 i używane są jako fronty, mam zamiar je zawiesić na ścianie i potrzebuję porady w doborze dobrych uchwytów głośnikowych. Waga głośnika to około 10 kg. Dodatkowo chcę aby taki uchwyt trzymał głośnik bez żadnych wkręcanych śrubek w gođnikk czy innych rzeczy, nie chce niszczyć głośnika, chodzi o to żeby chwyt był bezinwazyjny. czy ktoś może polecić coś dobrego może coś takiego http://www.uchwytyekranyprojektory.pl/uchw...630a-p-201.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 21 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2016 Zwróć uwagę, że przedni rant uchwytu jest dość wysoki i złapie się chyba dociskiem tylko na "napis" kolumn, który jest nisko. Jednak z tyłu widzę że jest opcja "złapania dodatkowo na dwie śrubeczki. Niby szczegół, ale piszę o tym.Może poszukaj coś w typie : od spodu podstawka z otworkami na ewentualne 2-3 śrubki do drewna ( bez rantu z przodu), a z tyłu z rantem też z jakimś otworem na 2 śrubki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2016 Jednak takie rozwiązania nigdy nie należą do zbyt elegancko wyglądających. Bardzo dobrz e wtakiej sytauacji sprawdzają się uchwyty w postaci półki o regulowanym pochyleniu. Do dziesięciu stopni pochylenia zupełnie dobrze kolumnę powinny utrzymać spojenia zrobione z często wspominanego bluetack-u lub patafixu. Z góry odradzam próby przylepiania w taki sposób kolumny do tylnej jej ściany. Wchodzi wyłącznie w grę jej spód. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emsi1981 Napisano 23 kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2016 Cytat Jednak takie rozwiązania nigdy nie należą do zbyt elegancko wyglądających. Bardzo dobrz e wtakiej sytauacji sprawdzają się uchwyty w postaci półki o regulowanym pochyleniu. Do dziesięciu stopni pochylenia zupełnie dobrze kolumnę powinny utrzymać spojenia zrobione z często wspominanego bluetack-u lub patafixu. Z góry odradzam próby przylepiania w taki sposób kolumny do tylnej jej ściany. Wchodzi wyłącznie w grę jej spód. czyli w takiej sytuacji powinny się sprawdzić te uchwyty vogel. w nie zainwestuje, jak ograne temat to opisze wrażenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2016 Spotykałem jeszcze uchwyty które trzymały kolumny po bokach. Tyle że takie nie sprawdzą się przy kolumnach o wypukłych bocznych ścianach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ImFunnyMan Napisano 23 kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2016 Ja mam te uchwyty, stoją na nich Heco music style 200. Uchwyt mega stabilny oraz wygląda elegancko. Jak dla mnie rewelacja a i wykonane są z metalu i tylko zaślepka montażowa jest plastikowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts