Mrblasterro Napisano 7 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2016 Witam.Poszukuje nowego amplitunera do kwoty 1300zł. Sprzęt będzie wykorzystany do PS4 gry, kino czasem muzyka rock. Co będzie z amplitunerem grać:1)http://www.uniwexaudio.pl/taga-harmony-tav606v-3se.htmllub2)http://www.uniwexaudio.pl/audio-pro-avanto-fs20.htmljeszcze musze się zdecydowaćPosiadam:-Sony PS4-TV Samsung UE55HU6900 4KCo znalazłem za amplitunery:1) http://allegro.pl/amplituner-yamaha-rx-v37...5759630313.html2) http://allegro.pl/amplituner-denon-avr-x52...6155736625.html3) http://allegro.pl/amplituner-onkyo-tx-sr44...6237435126.htmlNa moje oko ten Onkyo najlepszy ale nie znam się na tyle. Sprzęt musi być nowy bo biorę go na raty.Co proponujecie w tej cenie ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2016 Napisz coś więcej - jak w poniższym wątku o "Pierwszych postach..."http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.htmlNp. jaką masz powierzchnię pokoju?Moim zdaniem przydałby się mocniejszy amplituner do prawidłowego napędzenia wszystkich kolumn, bo np. ta Yamaha 379 to trochę może zadyszki dostać. Tym bardziej że zamiast kompletu TAGA 606SE za 1699zł możesz kupić starszy model TAGA 606 i zaoszczędzić 500zł - wydając więcej na amplituner.Czy masz możliwość dołożyć jeszcze kilkaset złotych albo wstrzymać się trochę?Poza tym w salonach audio możesz podpytać się o sprzęt poekspozycyjny (na który dostaniesz pełną gwarancję), który również będziesz mógł kupić na raty.Ile pieniędzy możesz przeznaczyć na amplituner z kolumnami, ile ma być tych kolumn: same fronty czy 5 kolumn?PozdrawiamPS. Parę firm (salonów) audio pisze na naszym Forum - możesz się do Nich zwrócić (np. zadzwonić) z prośbą o propozycje zestawów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrblasterro Napisano 7 czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2016 1) Ile pieniędzy możemy przeznaczyć na sprzęt? 2800zł2) Czy sprzęt ma być nowy, czy używany. NOWY3) Czy chcemy sprzęt stereo, kino domowe czy sprzęt analogowy: kino domowe4) Jaki jest sprzęt towarzyszący-Sony PS4-TV Samsung UE55HU6900 4K5) Jaka jest powierzchnia pokoju? 15mkw , nie jest przygotowany do odsłuchu wystarczą kolumnt 2.06) Jakiej muzyki słuchamyRock, metal, klasycznaCYTAT7) Czy to ma być jednorazowy zakup na kilka lat, czy też będziemy stopniowo rozbudowywali zestaw?Z czasem możliwe dokupienie dodatkowych głośników.8 ) Jakich funkcji oczekujemy od sprzętu, pod co będzie podłączony Zależy mi na HDMI wszystko będzie pod to podpięte.Za kolumny Harmony SE 5.0 daje 1500zł myślę że to atrakcyjna cena albo AUDIO PRO AVANTO za 1700zł 2.0 Wydaje mi się, że może na początek lepiej zakupić 2 kolumny porządniejsze.Słuchałem Harmony zwykłe i SE na YAMAHA 379. Moje odczucie było takie, że warto dołożyć te 400zł do SE bo elegancko grały.Na początku chciałem kupic używkę pokroju DENON 1612, ONKYO 508 czy YAMAHA 467 ale ciężko znaleść zadbany sprzęt toteż zdecydowałem się na nowy. Na amplituner mogę dać maks 1500zł dołożyć te 200-300zł do tych 1200-1300zł jeżeli warto. Wolę dźwięk mięksoejszy niż jakiś mega bass.Jeszcze znalazłem nowy HK 161S za 1650złorazhttp://allegro.pl/amplituner-onkyo-tx-nr54...6225331760.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simson Napisano 7 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2016 Ja osobiście do 15m2 nie pakowałbym kolumn podłogowych tylko podstawkowe, o wiele lepiej zabrzmią w tym metrażu i w tej samej cenie kupisz zdecydowanie lepiej brzmiące. Tak samo 5.1 w pomieszczeniu 15m2 nieprzystosowanym akustycznie nie ma prawa zagrać nawet w miarę. Ja bym stawiał na lepsze stereo (amplituner stereo), ale skoro takie marzenia to proszę.W tej kwocie sprzęt używany kupisz o wiele lepszy niż nowy. Amplitunery do 1300 zł nowe to bardzo niska półka, 2000 zł na dobry amplituner to też mało, używkę za tą kwotę kupisz zacną... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2016 A nie dopuszczasz używanych kolumn?Amplitunery pojawiają się poekspozycyjne, na pełnej gwarancji (pisałem o tym wcześniej).Jesteś zdecydowany że ma to być amplituner kina domowego? Taniej można kupić niezłe amplitunery stereo, gdyby wystarczyłyby Ci 2 kanały...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2016 Ten model kolumn proavanto fs jest bardzo interesujący z kilku powodów ma ciekawe i przyjemne brzmienie, (choć nie uniwersalne , łagodne, miękkie), fantastycznie wyglądają. Są też minusy, muszą być odpowiednio ustawione, bo boczny głośnik ma swe wymagania, dwa są do mocniejszych/wydajniejszych amplitunerów kinowych. Z podstawowymi wersjamijak te proponowane nie wróżę sukcesu.Niektórzy porównują te proavanto( za sprawą bocznego głośnika i pewnie ceny ) do jamo s626, ale proavanto 20 są według mnie bardziej wysmakowane brzmieniowo i wizualnie. Małym plusem jamo jest ich przyjaźniejsza impedancja dla niedrogich amplitunerów kinowych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2016 Witaj,Jeśli zdecydujesz się na te kolumny optymalnym nowym wyborem będzie tutaj onkyo 444. Jeśli jednak całość jest do ponownego rozważenia proponuje w tej cenie zestaw onkyo 444 z kolumnami quadral quintas 6500. Są to mniejsze kolumny którew lepszy sposób spasuja do 15 metrów. Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania zapraszam serdecznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrblasterro Napisano 10 czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2016 Dziękuję za odpowiedź i pomoc. W ostateczności zakupiłem ONKYO 545 za 1577zł i kolumny Audio Pro AVANto FS20 za 1800zł. Wczoraj byłem na odsłuchu JAMO, TAG, KNIGHT2 i najbardziej spasowały mi te Audio PRO (idealnie spasowały się z onkyo). Dla mnie gra to super miękko a zarazem basik jest:)Teraz pozostaje mi kupić jakiś prosty BLUERAY bo PS4 jak się dowiedziałem nie odtwarza płyt CD AUDIO - straszna lipa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2016 Jeżeli do płyt audio-to lepiej używany odtwarzacz CD.Wyjdzie taniej, będzie lepiej grał - i wygodniejsza obsługa.Ile możesz wydać na odtwarzacz?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2016 Witaj,Onkyo 545 jest zdecydowanie lepszym wyborem. Dobrze że na niego postawiłeś. Kolumny Audio Pro także w swojej cenie są w porządku. A kiedy reszta do kina?Do muzyki zgadzam się z RoRo lub lepiej używany prosty odtwarzacz CD. Resztę formatów pozostaw w PS4.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrblasterro Napisano 10 czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2016 Reszta jak będą fundusze na ten miesiąc to limit osiagnięty. Blueray koszt to 150zł natomiast cd hmmm chyba podobnie wyjdzie co? CD-k kupię używany tylko nie wiem jaki szczerze powiem. Nie chciał bym wydać 500zł na zmieniarkę cd bo woilę co innego za to kupić Za poradą Panów z firmy gdzie kupowałem głośniki skusiłem się na kabel ze srebrem dając za 4m 180zł z bananem:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2016 No i ile wniósł? HeheOdpuść zmieniarki to się często psuje i zawiesza będzie problem. Za cd daj ok. 300 zł. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrblasterro Napisano 13 czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2016 (edytowany) +10 do zajebistości:) wszystko pięknie gra i jestem w ogólnym rozrachunku mega zadowolony ze sprzętu:) jedynie będę musiał trochę gabki wsadzić w wylot basu bo jest go troszkę za dużo jak dla mnie w niektórych utworach:) Edytowano 15 czerwca 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 13 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2016 A co to za kabel?A po za tym skąd ta kwota 500zł za zmieniarkę? Albo 150...400zł za używkę, albo sporo więcej za nówkę.Z kolei problem z częstym psuciem zmieniarek to bardziej kwestia używanych zmieniarek eksploatowanych nonstop w pubach czy knajpach. Zmieniarki mogą być ciut bardziej awaryjne, ale bez przesady..Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artek687 Napisano 14 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2016 RoRo, doradzisz mi jaki ampllituner nowy lub używany do kolumn JAMO 5.1 ( E610 + centralny + sub E6 ) tak do 1500zł.Z góry dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2016 Od kilku dni zastanawiałem się, czy nie zaproponować Tobie tego tańszego, używanego modelu:Marantz 6005 za 1090zł w idealnym stanie -pełen komplet we Wrocławiuhttp://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/23/226734.phpModel jest niezły, ma chyba wszystko to co potrzebujesz...A poza tym wg mnie jest też ładny, co dla niektórych ma duże znaczenie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2016 RoRo no właśnie a jak poznamy czy ta zmieniarka nie była z knajpy albo szrota niemieckiego.Artek687 z nowych zdecydowanie onkyo 545 z używek ten marantz to bardzo dobry model, także polecam. Nie wiem jak że stanem.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artek687 Napisano 14 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2016 Marantz odpada bo nie ma HDMI - Onkyo 545 jak i 646 jest ok - tylko czy jest godny polecania ? Co na to RoRo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 14 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2016 Cytat Marantz odpada bo nie ma HDMI ? To teraz musi mieć już hdmi na froncie bo jak z tyłu odpada ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artek687 Napisano 14 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2016 (edytowany) ups widocznie, wyskoczył mi jakis inny model Edytowano 15 czerwca 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2016 Cytat RoRo no właśnie a jak poznamy czy ta zmieniarka nie była z knajpy albo szrota niemieckiego. Kupujesz od znajomego i wiesz...albo na węch i czuja Cytat ...z używek ten marantz to bardzo dobry model, także polecam. Dlatego o nim napisałem Cytat Nie wiem jak że stanem. W ogłoszeniu jest info o bdb stanie (pisałem juz o tym...), a poza tym i tak trzeba się dopytać...Artek687A tutaj masz opis tego Marantzahttp://audio.com.pl/newsy/sprzetowe/4368-a...-marantz-sr6005 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrblasterro Napisano 14 czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2016 Cytat A co to za kabel? Standardowy kabel srebrzany IGLA tak sprzedawcy mówili Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts