Xylo #1 Napisano 3 października 2016 Witam ponownie. Nadażyła mi się okazja , iż mogę sprzedać swoje kolumny w dobrej cenie (Klipsch R26F) i tak się zastanawiam właśnie czy nie dołożyć i zakupić trochę lepszych. Zresztą idąc za ciosem po wymianie wzmacniacza, gdzie dla mnie była to wymiana na plus w sumie kolumny też by się przydało zmienić.Moją uwagę zwróciły kolumny Dynavoice Definition Df-6. Czy ktoś z was szanowni koledzy może miał okazję słuchać tych kolumn?Dźwięk z Klipschów mi się podoba, więc na pewno nie szukam kolumn grających neutralnie, musi być lekka "V" z racji na muzykę Rock , Metal. Zresztą takie brzmienie mi odpowiada.W tych Dynavoice Definition podoba mi się opcja manipulowania dźwiękiem za pomocą zworek. No i oczywiście głośnik wstęgowy.Jedynie co mnie drażni w Klipschach to fakt , że są trochę za jasne, chciałbym aby kolejne kolumny grały trochę cieplej, z dobrą mocną podstawą basową i oczywiście z dobrą dynamiką.Rozważam jeszcze Heco Music Style 900, Klipsch Rp-260 ( z racji lepszego środka w stosunku do moich), JBL studio 280.Generalnie kolumny muszą mieć dość wysoką skuteczność, gdyż lubię trochę głośniej zagrać.Pokój 20m2, kolumny odsuniętę od ścian tylnych na 50 cm , od bocznych po około 80cm.. Pomieszczenie jak najbardziej się dało zaadoptowane akustycznie.Budżet na kolumny to maks 3000 zł.Wzmacniacz: Nad 326 beeCd: Pioneer Pds 901Kable: Prolink Futura , Melodika Mdc 2400 2x4mm2.Dodam , że jak wybierałem moje stare Klipsche to słuchałem jeszcze takich kolumn jak: Pylon audio 25, Monitor Audio BX6, Dali Zensor 7. Żadna z tych kolumn mi nie podeszła. Za wolno, bez kopa, flaki z olejem, no może BX6 coś tam próbowało , ale to nie to. Moim zdaniem to nie są kolumny do takiego repertuaru.Pozdrawiam ... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 4 października 2016 Witaj,Czytając twojego posta co ci się podoba w klipschach co nie, których kolumn sluchales i jaki masz wzmacniacz. Polecam właśnie dynavoice i HECO.Możemy wysłać Ci heco i sprawdzisz czy to dźwięk którego szukasz.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #3 Napisano 5 października 2016 Dzień dobry.Czytając Twoje sugestie i kierunek, w jakim chciałbyś pójść z dźwiękiem, moim zdaniem powinieneś rozważyć dwie konstrukcje. Pierwszą jest Klipsch RP-260F. To kolumny o charakterystyce zbliżonej do Twoich R-26F, natomiast wyraźnie lepszym wpełnieniu, dociążeniu, minimalnie łagodniejszej i znacznie lepszej górze pasma. Jest to droga, o której wspominałeś.Dynavoice DF-6 natomiast to także otwarte, dynamiczne granie, jednak to lekko ocieplony charakter, bardzo spójne brzmienie z dobrym środkiem (chociaż podobnie jak w Klipsch nie wysuwającym się na pierwszy plan), głębokim basem oraz moim zdaniem wybitną w swoim przedziale cenowym górą pasma, przenoszącą ogromne ilości informacji, jednak zachowując spokój, brak ostrości czy agresywności.Zapraszam serdecznie do naszego salonu na porównania i odsłuchy. W przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xylo #4 Napisano 7 października 2016 Cytat Witaj,Czytając twojego posta co ci się podoba w klipschach co nie, których kolumn sluchales i jaki masz wzmacniacz. Polecam właśnie dynavoice i HECO.Możemy wysłać Ci heco i sprawdzisz czy to dźwięk którego szukasz.Pozdrawiam Myślę, że to będzie najlepsza opcja. Wysłałem wiadomość na PW. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach