S4Home Napisano 26 kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2017 Solidny dobry wzmacniacz! Z czasem nabierze też większej głębi. Jeśli jesteś zadowolony to nie myśl już o tym tylko słuchaj!:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zodzak Napisano 7 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2017 Dnia 25.04.2017 o 18:44, Angel napisał: No to gratuluję zakupu i życzę dużo zadowolenia ze słuchania muzyki. A na lepszy wzmacniacz składaj powoli. Ale kup już dużo lepszy, wyższy model. Może właśnie jakiegoś Vincenta? Kto wie? Marantz powinien się jeszcze wygrzać, system ułożyć. To jest akurat dobry model tego producenta. Coś tam na pewno da się zrobić kabelkami. O akustyce "nie wspominam", bo to oczywiste. A jakie kabelki byś proponował? Na tą chwilę mam DNA Helix Design Oasis 6. Zmienić na coś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 maja 2017 Udostępnij Napisano 7 maja 2017 Kabelki mogę zaproponować, jeśli będziesz chciał coś minimalnie zmienić w dźwięku, doszlifować. Ale to już Ty musisz określić co. Czy czegoś Ci w dźwięku za dużo albo za mało, itp? No i trzeba by określić budżet. Na razie proponuję posłuchaj jeszcze z tymi kablami, które masz. Bo może wszystko będzie Ci się tak podobało, że nie będzie sensu nic zmieniać. NIe zawsze droższe i teoretycznie lepsze kable lepiej się zgrają z danym zestawem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaKa Napisano 16 lipca 2018 Udostępnij Napisano 16 lipca 2018 Dnia 2017-02-01 o 23:56, Angel napisał: Zgadza się. To bardzo indywidualna sprawa zależna od pomieszczenia i jego charakterystyki, od kolumn i ich typu a także do pewnego stopnia od preferencji słuchacza. W wielu wątkach na tym forum podaje linki do miniporadników o akustyce i ustawianiu kolumn. Czytałeś? Chyba nie, wnioskując z tego co piszesz. Jeśli chcesz, to napisz do mnie na PW, podając adres mailowy a prześlę Ci ciekawie i przystępnie napisane artykuły na ten temat. Naprawdę warto się z tym zapoznać jeśli myślisz o dźwięku dobrej jakości. Angel, moglbys mi przeslac te artykuly na informacija002@gmail.com ? Dzieki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Żak Napisano 2 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2019 Dnia 25.02.2017 o 16:15, zodzak napisał: Jeszcze nie kupiłem zastanawiam się. Swoją drogą to chciałbym je gdzieś odsłuchać a najlepiej podpięte pod moje kolumny, no ale o takie szczęście będzie trudno. Na tą chwilę obserwuję te wzmacniacze które wymienialiście powyżej. Chciałbym przed zakupem być pewny wyboru aby tym razem dopasować wzmacniacz pod moje gusta dźwiękowe W miedzy czasie mam nadzieję sprzedać mojego Creeka. Jak tylko nabędę jakąś dodatkową wiedzę nie omieszkam się nią z wami podzielić. Temat już stary i na pewno nieaktualny ale u mnie te kolumny grają super. Napędza je NAD C375bee. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts