gosc_niedzielny_ Napisano 4 lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 lutego 2017 Witam,Proszę bardzo o wyjaśnienie dlaczego muzyki z radia (tunera) mogę słuchać bez końca i nie czuję zmęczenia, a z kolei jak słucham z odtwarzacza cd to po godzinie już mam dosyć i muszę muzykę wyłączyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 4 lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 lutego 2017 A na czym słuchasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosc_niedzielny_ Napisano 4 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2017 Pioneer wzmacniacz A-509R, cd PD-S505, tuner F-502 RDS, kolumny Magnat Quantum 757. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 4 lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 lutego 2017 Ten odtwarzacz Cd nie ma złych opinii. Wiesz co męczy? Jakieś pasmo? Płyty nagrywane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosc_niedzielny_ Napisano 4 lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2017 Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Wydaje się mi że może to mieć związek z górą pasma która z płyty jest dużo bardziej szczegółowa, a z radia jakby była skompresowana i wygładzona? Nie potrafię tego nazwać....... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 4 lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 lutego 2017 Sprawdzałeś z różnymi rodzajami muzyki? Słuchasz gitar elektrycznych, trąbek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 5 lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 lutego 2017 Może być taj jak piszesz, czyli niska jakość skompresowanych utworów, taki, a nie inny sygnał radiowy, czy sam tuner. Więc Ty wolisz sygnał radiowy.Tak więc, te same utwory odtworzone z płyty na odtwarzaczu zagrają dynsmiczniej, dokładniej, analityczniej. Swoją rolę może w tym mieć jasno i analitycznie grający odtwarzacz, może i kabel rca. O kablach głośnikowych i kolumnach nie wspominam bo uczestniczą też w torze audio z radia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 lutego 2017 Zdecowanie to jest powód.Radio przez swoje ograniczenia jakościowe gra niżej, bardziej ciepło. Z kolei odtwarzacz cd jest lepsza jakości nie ogranicza gory która w quantum linii 75 jest bardzo dokładna.Polecam zastosować rowniejszy, cieplejszy cd albo wymienić kable rca. Tu możesz zaryzykować bo kable zwrócisz jak nie pomoże.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts