Oskar Bonna Napisano 2 maja 2017 Udostępnij Napisano 2 maja 2017 cześć, może ktoś wie co to za kolumny? dostałem je i chciałbym zrobić je tak jak były oryginalne o ile nie jest to samoróbka. Myślałem że to Altusy ale nie znalazłem podobnych, a obręcze głośników są z Altonów. Jak ktoś wie co to jest to proszę o odpowiedz, dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 2 maja 2017 Udostępnij Napisano 2 maja 2017 Obojętnie co to nie było, to jak nie masz oryginalnych głośników do tych obudów, to daj sobie spokój. Strata czasu, szkoda wysiłku i pieniędzy. Kup lepiej od razu gotowe kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 maja 2017 Udostępnij Napisano 3 maja 2017 Altusy. Maja nawet miejsce na te pokrętła od basów i sopranów. Ile chcesz przeznaczyć na nie? Lub na nowe jak słusznie radzi kolega. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Bonna Napisano 3 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2017 Dostałem do nich jeszcze głosniki niskotonowe i średniotonowe. Bym musiał tylko pomalowac, dokupic wysokotonowe, basrefleksy i przełączniki. Za całoś może wyjdzie 280zł to nie ma tragedii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 maja 2017 Udostępnij Napisano 3 maja 2017 Za tyle innych używanych nie kupisz. A jak zrobisz dobrze to jeszcze je sprzedaż fanom tonsila. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 3 maja 2017 Udostępnij Napisano 3 maja 2017 Nie jest to żaden hi-end, ale są osoby, które lubią te kolumny więc problemu z ewentualną sprzedażą nie będzie. Dodatkowo masz fun przy składaniu i naprawianiu kolumn, a to jest bezcenne ? Pochwal się jak już będą gotowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Bonna Napisano 3 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2017 Już mam pomysł jak je zrobić , dzięki wszystkim za pomoc. pokaże wam jak skończe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 maja 2017 Udostępnij Napisano 3 maja 2017 Altus nie robił chyba odbić lustrzanych kolumn. Nie używał też ramek z altonow czy midltonów. Szczerze powiedziawszy poszperalem trochę w sieci i nic nie znalazłem. Ja bym ich nie robił. Bo i tak nie wiadomo czy przetworniki są oryginalne. Masz do nich zwrotnice? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 maja 2017 Udostępnij Napisano 3 maja 2017 No dobra ale za 280 zł i tak nie kupi nic Młody człowiek nabierze doświadczenia jak zrobić dobrze to na imprezie na działce będą jak znalazł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oskar Bonna Napisano 4 maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 maja 2017 Dnia 3.05.2017 o 10:33, audiowit napisał: Altus nie robił chyba odbić lustrzanych kolumn. Nie używał też ramek z altonow czy midltonów. Szczerze powiedziawszy poszperalem trochę w sieci i nic nie znalazłem. Ja bym ich nie robił. Bo i tak nie wiadomo czy przetworniki są oryginalne. Masz do nich zwrotnice? na początku myślałem że to Altusy ale coś mi nie pasowało właśnie z tym odbiciem , a zwrotnice do nich mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 4 maja 2017 Udostępnij Napisano 4 maja 2017 Oskar, nie sluchaj mnie bo jak sobie je zrobisz to nabierzesz doświadczenia. Natomiast sprzedać ich raczej nie sprzedasz bo fani altusow wymagają oryginalności elementów. Zagrać też raczej nie zagra bo polskie kolumny z tamtego okresu, a szczegolnie altusy nie byly szczytem hiendu :). Więc raczej na dzialkę do grila Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 maja 2017 Udostępnij Napisano 5 maja 2017 No i o to przecież chodzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts