Raven76 Napisano 27 czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 czerwca 2017 Przed chwilą, S4Home napisał: Wygrzewanie NADa to jeszcze inna sprawa. O ile sam wacniacz jako nowy może byc wygrzany o tyle przed samym odsluchem Nady dobrze igrzsc prawie godzinę. Wiem że wiele osób o tym nie mówi gdzyz w salonach o ta ciężko. Osobiście korzystałem wiele.lat w domu z 326 i 356 i wiem że po godzinie te wzmaki graja inaczej. Muszą się solidnie nagrzać. Jak słusznie zauważył kolega wyżej musisz im zostawić sporo miejsca od góry. Mój gadil się kiedy miał ok 10 cm luzu. Co do kolumn to jaki budżet? Bardzo Wam wszystkim dziękuję za okazaną pomoc , wzmacniacz NAD 326 kolumny głośnikowe Dali Zensor 7 , przewody głośnikowe Qed ( takie bardzo sztywne , nie pamiętam modelu ) , do tego ma troszkę starszego sperzętu ( blu ray LG BD660 , nagrywarka dvd LG RH388H , subwoofer Tonsil SUB 200 . Pod koniec roku będę się rozglądał za odtwarzaczem sieciowym . PS ktoś z Was polecał mi kolumny Heco MS900 słuchałem ich i powiem szczerze że Zensor 7 DUŻO bardziej mi odpowiadały ( większa średnica ) a te MS to takie walasy bez ładu i składu ani to niski bas ani wysoka góra ot takie wielkie ogórki ....a jako ciekawostkę napiszę że zaserwowano nam KOLUMNY GŁOŚNIKOWE marki Quadral 6650 ....ludzie jak one ładnie grały za tą cenę .Karolinie się tylko kolor mahoniowy nie podobał . Jeszcze raz bardzo Wam wszystkim dziękuję za okazaną pomoc . Serdecznie pozdrawiam i obiecuję fotkę jak tylko zakończy się remont naszego poddasza . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 27 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2017 Bo te Quadrale 6650 tak mają grać, by w szybkim odsłuchu zauroczyć. Gdybyś je kupił, to w miarę słuchania zauważałbyś coraz więcej wad. Niestety cudów nie ma. Przynajmniej nie w audio na tym poziomie cenowym. Co nie znaczy, że nie grają fajnie, przyjemnie, jeśli ktoś lubi taki dźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 czerwca 2017 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2017 Tak to kolumny kinowe. Ale w cenie 1600 zł za komplet 5 to ja je polecam znajomym, bo nie ma się czego wstydzić po prostu. Masz model 6500 który jest czarny. To dokładnie to samo A widzisz jesteś jednym z 3 osób na 10 które w konfrontacji Zensor 7 vs Music Style 900 wybierają Dali. I bardzo dobrze! Dobrze że wybierasz dla siebie!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven76 Napisano 3 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2017 (edytowany) Dnia 30 czerwca 2017 o 09:57, S4Home napisał: Tak to kolumny kinowe. Ale w cenie 1600 zł za komplet 5 to ja je polecam znajomym, bo nie ma się czego wstydzić po prostu. Masz model 6500 który jest czarny. To dokładnie to samo A widzisz jesteś jednym z 3 osób na 10 które w konfrontacji Zensor 7 vs Music Style 900 wybierają Dali. I bardzo dobrze! Dobrze że wybierasz dla siebie!! Czarne 6500 maja tylni bas refleks a mahoniowe i walutowe 6650 maja przedni . Edytowano 4 lipca 2017 przez Raven76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lipca 2017 Udostępnij Napisano 7 lipca 2017 Dźwiękowo to dokładnie to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven76 Napisano 5 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 września 2017 Witam Panowie i Panie . Jestem szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza NAD 326 i głośników Dali Zensor 7 , pytanie bo zona kupiła kable Inakustik Premium 2,5 , czy te kable oddadzą parametry tego zestawu czy lepiej rozejrzeć sie za 4 kwadrat ? . PS , remont poddasza nadal trwa wiec nawet nie nacieszyłam sie tym zestawem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 6 września 2017 Udostępnij Napisano 6 września 2017 Taki przekrój który masz spokojnie wystarczy. Ten przewód nie jest super jakości, dlatego w przyszłości warto go wymienić na coś lepszego. Głośnikowe mają spory wpływ na brzmienie całego zestawu. W tak zwanym międzyczasie, możesz poeksperymentować z różnego rodzaju tanimi przewodami elektrycznymi YDYP, YTDY, itp. Pewnie zagrają ciekawiej od Inakustika. Koszt nie wielki, a zabawa i doświadczenie bezcenne P.S. Nie myślisz o zmodyfikowaniu NADa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 września 2017 Udostępnij Napisano 6 września 2017 @Audio Autonomy Wrzucę swoje, "apropo" przewodu In-akustik. Napiszę o Exelenz 2,97mm - moim bardzo dobry kabelek dużo lepszy od Melodiki 1,5 mm2 z basscore. Przede wszystkim dużo więcej powietrza i przestrzeni więcej środka niż góry, bardzo dobre niskie tony. Melodika jak dla mnie eksponowała zbyt mocno górne pasmo. Przewód częściowo wygrzany. Wada długie wygrzewanie kabla. Więcej będę mógł napisać jak się wygrzeje do końca, a to jeszcze trwa. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 września 2017 Udostępnij Napisano 7 września 2017 Przewód głośnikowy wygrzany???????? Raven76 czy wcześniej miałeś ten zestaw spięty innym kablem? Jest lepiej, czy brak różnic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven76 Napisano 14 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2017 Dnia 6 września 2017 o 09:18, Audio Autonomy napisał: Taki przekrój który masz spokojnie wystarczy. Ten przewód nie jest super jakości, dlatego w przyszłości warto go wymienić na coś lepszego. Głośnikowe mają spory wpływ na brzmienie całego zestawu. W tak zwanym międzyczasie, możesz poeksperymentować z różnego rodzaju tanimi przewodami elektrycznymi YDYP, YTDY, itp. Pewnie zagrają ciekawiej od Inakustika. Koszt nie wielki, a zabawa i doświadczenie bezcenne P.S. Nie myślisz o zmodyfikowaniu NADa? Co znaczy , zmodyfikować ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 Omijasz przedwzmacniacz w nadzie, także soft clipping. Sygnał możliwie jak najkrótsza droga prowadzisz do końcówek mocy. Które nad ma wyborne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 15 września 2017 Udostępnij Napisano 15 września 2017 9 godzin temu, Raven76 napisał: Co znaczy , zmodyfikować ? To znaczy ulepszyć, usunąć pewne ograniczenia w dźwięku. Poprzez mniejsze lub większe zmiany w układzie przedwzmacniacza i końcówki mocy, można podnieść klasę wzmacniacza. Najbardziej jednak przez producentów zaniedbywane są zasilacze i to na nich można najwięcej "ugrać". Jeżeli chodzi o wzmacniacze NADa, to tak jak pisał S4Home- omijamy zbędne elementy (preamp, soflt clipping), wymieniamy część kondensatorów i rezystorów szlifując w ten sposób prezentację dźwięku. Do tego poprawki w sekcji zasilania i mamy całkiem inny sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven76 Napisano 27 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2017 Witajcie , nie , nic z nim nie robiłem , jest fabrycznie nowy bez ingerencji , nie znam sie na tym wiec na pewno nie będę dłubał , widziałem kable firmy szwajcarskiej jak sie nie mylę Ohelbach czy jakoś tak , macie jakieś zdanie na temat przewodów głośnikowych tej firmy ? . Mam sporo płyt CD , rozglądam sie za odtwarzaczem CD ale z funkcjami sieciowymi , oglądałem yamahe cdn301 ale to zabytek , poczekam na nowy model , chyba ze macie namiary na coś innego . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2017 Udostępnij Napisano 28 września 2017 Ohelbach to niemiecki producent. Niektóre modele są robione w Szwajcarii. Bardzo dobre kable. Mało popularne że względu na słaby marketing w Polsce. Głośnikowe grają na poziomie konkurencji droższej. Interkonekty podstawowe solidnie wykonane. Te z wyższej półki już na prawdę dobry produkt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven76 Napisano 23 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2017 witam serdecznie , bardzo proszę o poradę jeśli chodzi o odtwarzacz sieciowy . mój zestaw to NAD 329 i Dali Zensor 7 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven76 Napisano 27 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2017 mam na oku Yamahę n-s 303 lub Onkyo 6130 , myślałem też o Denon 730 ale pan ze sklepu chyba w Pabienicach powiedział że to zabytek i nic nie wart jest . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts