LittleJack Napisano 28 maja 2017 Udostępnij Napisano 28 maja 2017 Witam. Jakiś czas temu kupiłem wzmacniacz Kenwood KA-5010 i chciałbym do niego podłączyć kolumny, ale jestem kompletnym laikiem. Czy wystarczy podłączyć druciki z kolumn czy potrzebny jest mi wtyk bananowy? Z góry dziękuję za pomoc. Wygląda to tak: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 maja 2017 Udostępnij Napisano 28 maja 2017 Wystarczy drucikiem, ale trzeba uważać żeby jedna żyła przewodu była połączona z zaciskami tego samego koluru we wzmacniaczu i kolumnach (czerwony do czerwonego, czarny do czarnego) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 maja 2017 Udostępnij Napisano 28 maja 2017 I podłączaj przy wyłączonym zasilaniu wzmaka. W przypadku zwarcia możesz sie pożegnać ze wzmakiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Note Napisano 28 maja 2017 Udostępnij Napisano 28 maja 2017 Pamiętaj również aby podłączyć odpowiednio parę kolumn pod sekcję A lub B. Nie "mieszaj" ich czasem. Niby to oczywistość, ale lepiej napisać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 maja 2017 Udostępnij Napisano 28 maja 2017 Napisz jak się udało. Widzę, że kable są używane. Dlatego przetrzyj końcówki drobnoziarnistym papierem ściernym, by miedź się "zaświeciła". Takie gołe kable tak raz na pół roku przetrzyj papierem ściernym, ponieważ się utleniają i mogą gorzej przewodzić prąd. Tak naprawdę, to się nie utleniają, ale zasiarczają. Ale to informacja tylko dla porządku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts