Dawidcvb Napisano 12 lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 lipca 2017 Witam potrzebuje porady, mam dwie wieżę, które nie posiadają wejścia bluetooth i mam takie pytanie co kupić, żeby przesyłać muzykę przez bluetooth? Wiem, że jest jakiś adpater bluetooth ale nie znam się do końca i nie che wyrzucić kasy w błoto. Jedna wieża to aiwa a druga to denon pma 320a i jeszcze pytanie czy wgl w tych wieżach da się coś takiego zainstalować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 12 lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 lipca 2017 W Denon-ie się da, co do Aiwa to nie podałeś modelu więc nie wiadomo... adapterów Bluetooth jest do wyboru do koloru, jaki konkretnie wybrać to może podpowie ktoś kto używa. W Denonie podłączasz pod np AUX-1 i gotowe... czemu akurat Bluetooth? z czego chcesz przesyłać pliki / co będzie źródłem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidcvb Napisano 12 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2017 Z telefonu. A powód jest taki ze wieża stoi w drugim pokoju i tez nie chce, żeby telefon był podłączony kablem do wieży. Jeśli ktoś używa to bym poprosił o polecenie czegoś był bym bardzo wdzięczny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PromatAudio Napisano 12 lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 lipca 2017 Niezły jest uniwersalny Oehlbach BT-X1000 z AptX. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 12 lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 lipca 2017 może coś takiego: https://www.q21.pl/yamaha-yba-11.html a że Kolega na forum to i zapewne od sklepu jakaś zniżka będzie... to tylko przykład, zapewne da się taniej... Poczytaj jeszcze (dużo info na forum) o Chromecast Audio - tu przesył masz po WiFi, niemniej w przypadku plików audio (zwłaszcza nieskompresowanych) jest to lepsze rozwiązanie. Sam użytkowałem Chromecasta swojego czasu w systemie audio i uważam iż jest to bardzo udane i niedrogie urządzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 12 lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 lipca 2017 @Barry Yamaha YBA-11 wypuszcza dźwięk po cyfrowym coaxialu, więc raczej nie podłączymy jej pod stare wieżyczki. Z bardzo konkretnych odbiorników Bluetooth z wyjściami analogowymi polecam Peachtree BT1. http://www.tophifi.pl/akcesoria/akcesoria-av/peachtree-audio-bt1.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barry Napisano 12 lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 lipca 2017 3 minuty temu, Top Hi-Fi Szczecin napisał: @Barry Yamaha YBA-11 wypuszcza dźwięk po cyfrowym coaxialu, więc raczej nie podłączymy jej pod stare wieżyczki. Celna uwaga... przepraszam za wprowadzenie w błąd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidcvb Napisano 12 lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2017 Dzięki wielkie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 lipca 2017 Kup najprostszy odbiornik bt od Philipsa za 130 zł. Te modele po 400 czy więcej nic nie wniosą w twoim systemie. Ale jest pewne ale. Pisales o innym pomieszczeniu. Zza ściany bt nie złapie lub będzie bardzo rwal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts