kamyk9988 Napisano 13 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2018 Najprawdopodobniej będzie stał tak jak na 2 zdjęciu które wrzuciłem. No i raczej będzie to Magnat 6725a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 16 kwietnia 2018 Gratuluje wyboru. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk9988 Napisano 17 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2018 21 godzin temu, S4Home napisał: Gratuluje wyboru. Piotrek Dzięki. Jak będę kupował, to się do Ciebie zgłoszę. Myślę, że jakoś w lipcu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2018 Jestem na miejscu. Będę czekał Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk9988 Napisano 24 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 Naczytałem się w necie i teraz mam wątpliwości... Czy wybrany przeze mnie zestaw będzie dobrze grał w pomieszczeniu ok 17-20m2... Fronty rozstawione ok 160cm od siebie, ok 3m od słuchacza. Teraz mam wątpliwości czy nie powinienem lepiej zmienić wybór na podstawkowe, póki jeszcze nie kupiłem do końca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 Prawdą jest, że zaleca się rozstawienie na planie trójkąta równobocznego (fronty -> punkt odsłuchu) ale przecież czy to podstawkowe, czy podłogowe, to rozstawienie będzie takie same. Więc co ma wnieść taka zmiana? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 Zwykle kolumny podstawkowe w tej samej cenie są bardziej wyrafinowane technicznie. Gdy używasz subwoofera rozciągniecie pasma również nie stanowi problemu. Jednak duże fronty zwykle lepiej się sprawdzają gdy komuś zależy na ekstremalnie głośnym graniu. Ja bym się skłaniał do kolumn mniejszych i lepszych. Jednak takie kolumny powinny stać na standach a nie być wciśnięte gdziekolwiek. Jeśli chodzi o kino to kolumny przednie zwykle rozstawia się znacznie węziej niż do stereo. Oczywiście gdy towarzyszą im głośniki tylne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 jeżeli kolega przeznaczyłby ten sam budżet na podstawkowe, co na podłogowe, to prawda, że można wtedy "trochę lepiej" (w zależności od oczekiwań i przeznaczenia), gdyż subwoofer i tak będzie, a większość przeznaczenia to film. Ale - o ile dobrze zrozumiałem - tą zamianę determinuje brak możliwości w miarę sensownego rozstawienia kolumn, więc czy ta zmiana aby na pewno rozwiązuje problem? Gdyż zgadzam się w całej rozciągłości, że 10 minut temu, MobyDick napisał: takie kolumny powinny stać na standach a nie być wciśnięte gdziekolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk9988 Napisano 24 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 (edytowany) Aha czyli zmiana nie ma sensu. Problem był taki, że nie za bardzo mogę je rozsunąć bardziej. Surroundy oczywiście będą. Ok, jak już będę miał je w domu to będę w razie czego kombinował z przestawianiem w akceptowalnym zakresie, aby znaleźć optimum. Dzięki za szybkie rozwianie wątpliwości Edytowano 24 kwietnia 2018 przez kamyk9988 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 Kwestia ustawienia dotyczy w takim samym stopniu kolumn większych i mniejszych. Większe kolumny mogą co najwyżej bardziej przytłaczać optycznie. Pozostaje jeszcze kwestia tego czy dane kolumny będą wymagały więcej miejsca wokół siebie czy mniej. To już zależy od samych kolumn a nie od ich wielkości. Do tego nie jest prawdą że kolumny z tunelem br z tyłu muszą mieć zawsze więcej miejsca za sobą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk9988 Napisano 24 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2018 38 minut temu, MobyDick napisał: Kwestia ustawienia dotyczy w takim samym stopniu kolumn większych i mniejszych. Większe kolumny mogą co najwyżej bardziej przytłaczać optycznie. Pozostaje jeszcze kwestia tego czy dane kolumny będą wymagały więcej miejsca wokół siebie czy mniej. To już zależy od samych kolumn a nie od ich wielkości. Do tego nie jest prawdą że kolumny z tunelem br z tyłu muszą mieć zawsze więcej miejsca za sobą. Zapytałem sprzedawcę o ilość miejsca i odpowiedział, że dla melodiki wystarczy 15cm z tyłu. Co w tym wypadku wydaje się logiczne, bo nie są to jakieś szczególnie mocne kolumny, które dmuchają dużym strumieniem powietrza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2018 Powinieneś sprawdzić w domu i już. Koniec gdybania. Zabawy w proroków. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyk9988 Napisano 25 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2018 31 minut temu, S4Home napisał: Powinieneś sprawdzić w domu i już. Koniec gdybania. Zabawy w proroków. Piotrek Jasne tylko nie chce kupić, a potem się okaże, że słabo gra. A jestem za granicą w delegacji jeszcze przez kilka miesięcy i nie mam jak wypożyczyć i potestować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2018 No rozumiem. No to jak wrócisz to wypożyczysz od nas i będziemy testować i już. Do tego czasu to jedynie Nostradamus ci pomoże. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts