voytaz Napisano 27 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2017 43 minuty temu, sturek napisał: No to zostały Pylon Opal 20. Fajny bas, przestrzeń, lekko wycofana średnica. Czy one będą lepsze niż Tesi 542 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturek Napisano 28 września 2017 Udostępnij Napisano 28 września 2017 9 godzin temu, voytaz napisał: Czy one będą lepsze niż Tesi 542 ? Nie słuchałem Tesi 542, ale daje do myślenia 12 centymetrowy głośnik basowy, czy to aby nie do kina i współpracy z subem? A tu takie białe Opale - bas 18cm i 8 Ohm: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2017 Udostępnij Napisano 28 września 2017 Całkiem ok te kolumienki ale nie wiem czy to poziom zensora. A akurat elac fs 77 może być tutaj więcej niż dobrym wyborem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 28 września 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2017 (edytowany) 5 minut temu, sturek napisał: Nie słuchałem Tesi 542, ale daje do myślenia 12 centymetrowy głośnik basowy, czy to aby nie do kina i współpracy z subem? A tu takie białe Opale - bas 18cm i 8 Ohm: ja akurat słuchałem tych tesi i bas mają wg mnie mocniejszy niż np. w MA Silver 6 - tylko, że to jest taki typowy kop, bez jakiejś większej głębi czy przestrzeni, miękkości itp. Ale te pylony wyglądają przyjemnie. Jak mi nie spasują zensory 7 to na pewno wezmę je pod uwagę. ktoś wie gdzie można ich posłuchać? 2 minuty temu, S4Home napisał: Całkiem ok te kolumienki ale nie wiem czy to poziom zensora. A akurat elac fs 77 może być tutaj więcej niż dobrym wyborem. No ciekawe te Elaci - tylko rzeczywiście ciężko z dostępnością... Może się jednak okazać, że te zensory mi spasują i w końcu coś wstawię do salonu Edytowano 28 września 2017 przez voytaz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2017 Udostępnij Napisano 28 września 2017 No właśnie. Weź sprawdź zensory bo masz taką możliwość. Zrób fotki. Podziel się wrażeniami i już Albo koniec tematu albo szukamy dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 10 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2017 (edytowany) Po wielu odsluchach kupiłem w końcu R-N602 + Zensor 7. Za tą cenę ciężko było mi wybrać coś lepszego. Brzmieniowo podobało mi się tez tx-8270 + Heco 900, zwłaszcza ze funkcjonalność Onkyo większa niż yamahy, ale przez gabaryty Heco ta opcja odpadła. Zensory idealnie się wpasowały gabarytowo oraz ze względu na ich piękny wygląd, a w połączeniu z r-n602 grają wg mnie bardzo dobrze. Za ta cenę chyba nie ma zreszta zbyt wielu alternatyw. Szkoda tylko tunera dab, ale jakoś przeżyje. Jak już do mnie przyjadą to wstawię fotkę na koniec tematu. dzięki za wszystkie propozycje Edytowano 10 października 2017 przez voytaz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2017 Udostępnij Napisano 11 października 2017 Ciesze się. Oczywiscie fotka mile widziana. Jeśli będziesz potrzebował jeszcze naszego wsparcia to zapraszam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 11 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2017 12 minut temu, S4Home napisał: Ciesze się. Oczywiscie fotka mile widziana. Jeśli będziesz potrzebował jeszcze naszego wsparcia to zapraszam. Zapewne nie raz... to dopiero mój początek ze sprzętem hifi. Pewnie za rok-dwa już się będę rozglądał za czymś lepszym;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2017 Udostępnij Napisano 11 października 2017 No nie Ostatnio forumowicz gonił królika po 1 dniu odsłuchu Pobiłeś go i już go gonisz nie mając sprzetu. Hehehehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 12 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2017 Zestaw już w domu. Gra pięknie, wygląda wspaniale, a MusicCast to po prostu to co lubię. Od razu miła niespodzianka, bo oprócz 3-letniej gwarancji za rejestrację dostałem w prezencie voucher na 3 miesiące Tidal HiFi :):):) Poniżej wklejam kilka fotek. Zaręczam, że brzmi tak samo dobrze, jak wygląda Chociaż to dopiero pierwszy dzień i sprzęt jeszcze nie wygrzany, to nie żałuję ani złotówki. Bardzo dziękuję s4home za porady, możliwość testów, odsłuchów oraz montaż całości. To się nazywa fachowa obsługa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 12 października 2017 Udostępnij Napisano 12 października 2017 To są zdjęcia, czy rendery z Autocada?;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 12 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2017 6 minut temu, Kraft napisał: To są zdjęcia, czy rendery z Autocada?;) Zdjęcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturek Napisano 12 października 2017 Udostępnij Napisano 12 października 2017 Fajny dywan Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 12 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2017 (edytowany) 2 minuty temu, sturek napisał: Fajny dywan Sami kazaliście... ale zasłon nie powieszę... Edytowano 12 października 2017 przez voytaz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2017 Udostępnij Napisano 13 października 2017 13 godzin temu, Kraft napisał: To są zdjęcia, czy rendery z Autocada?;) Tak wygląda serio. Napisz do Dali wykorzystają to do katalogów 13 godzin temu, voytaz napisał: ale zasłon nie powieszę... HEHEHEHEHE. Ciesze się że jesteś zadowolony. Masz u nas pełne wsparcie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisowy Napisano 22 października 2019 Udostępnij Napisano 22 października 2019 Dnia 12.10.2017 o 22:08, voytaz napisał: Zestaw już w domu. Gra pięknie, wygląda wspaniale, a MusicCast to po prostu to co lubię. Od razu miła niespodzianka, bo oprócz 3-letniej gwarancji za rejestrację dostałem w prezencie voucher na 3 miesiące Tidal HiFi :):):) Poniżej wklejam kilka fotek. Zaręczam, że brzmi tak samo dobrze, jak wygląda Chociaż to dopiero pierwszy dzień i sprzęt jeszcze nie wygrzany, to nie żałuję ani złotówki. Bardzo dziękuję s4home za porady, możliwość testów, odsłuchów oraz montaż całości. To się nazywa fachowa obsługa. Hej, temat ma już 2 lata, więc idealny czas na to pytanie: jak zachowały się te kolumny pod wpływem ciepła z kominka? Stoję teraz przed identycznym problemem i badam temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr.tomasik91 Napisano 21 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Czy jakiś update w temacie, jak kolumny się sprawdziły blisko kominka? Z góry dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 21 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2023 Hej. Niestety kolumny obok kominka to fatalny pomysł. Muszę za każdym razem odsuwać kolumny jak palę w kominku, bo się bardzo nagrzewają. Już się przyzwyczaiłem, ale jak bym mógł cofnąć czas to kominek nie miał by rogowej szyby tylko zwykłą płaską, wtedy nie ma problemu. ogolnie zestaw się sprawdza, ale po tych latach muszę stwierdzić, że szału nie robi. W tak dużym salonie przydałoby się mocniejsze zejście w dół i twardsze. Brakuje mi tego twardego dołu. Uderzenia. Trzeba jednak przyznać ze Dali są bardzo… melodyjnymi i pięknymi kolumnami, a Yamaha nadrabia funkcjonalnością. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 10 godzin temu, piotr.tomasik91 napisał: Czy jakiś update w temacie, jak kolumny się sprawdziły blisko kominka? Z góry dzięki! Jakie updejtu wymagasz? Dla każdych kolumn to będzie szkodliwe. Jedne to wytrzymają dłużej na drugich okleina zejdzie po drugim razie. Bąble itp. Pekanie forniru. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts