Fafniak Napisano 2 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 Masz jeszcze jedno wyjście @audiowit ..... umieszczasz go troszkę głębiej a przed nim umieszczasz soczewkę. Gdzieś coś takiego widziałem. Wyglada to obłędnie. Żeby nikt mnie źle nie zrozumiał, „przygłupem”nazywam siebie jako osobnika kompletnie nie zorientowanego w budowaniu układów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kurek Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 (edytowany) 27 minut temu, Fafniak napisał: Wyczytałem w tym sklepie że jest tam moduł do sterowania wycieraczkami. Czy to jest może taki moduł dla przygłupów? Wystarczy podłączyć sygnał audio czy jednak trzeba sie babrać w dodatkowe układy jakieś? Tam masz dwie opcje albo złożoną płytkę gotową do podpięcia albo do samodzielnego lutowania, ale jest jeden problem z tymi układami ponieważ mają przełącznik że jak słuchasz cicho to musi być w jednej pozycji,, a jak słuchasz głośniej to przełącza na drogą pozycje. Mi to nie pasowało wiedz mam zupełnie inny układ 27 minut temu, Fafniak napisał: 27 minut temu, Fafniak napisał: 27 minut temu, Fafniak napisał: Edytowano 2 stycznia 2018 przez Andrzej Kurek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 Czyli jakby człowiek sie nie obrócił to d... zawsze z tylu przyznam że liczyłem na mozliwosc mojego własnego diy ale nadzieje rozwiane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kurek Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Czyli jakby człowiek sie nie obrócił to d... zawsze z tylu przyznam że liczyłem na mozliwosc mojego własnego diy ale nadzieje rozwiane A że tak zapytam do jakiego wzmaka chcesz to montować?? No nie do końca tak jest ja nie mam pojęcia w zasadzie o elektronice, i mi wszystko robi szwagier wiedz mam ten komfort że się martwię bo zawsze coś doradzić i w ogóle. Ale też sporo osób pomaga np układ do wycieraczek opracował i wykonał kolega z innego forum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 Wykonawcę to ja mam :). Do monoblokow lampowych. System jest calkowicie oddzielony od toru sygnalowego wzmacniacza. Monosy mają duzy frontpanel i mozna go ladnie zagospodarować. Spojne ze stylistyką firmy są okragle zegary, no i muszą być dyskretne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 3 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 11 minut temu, Andrzej Kurek napisał: A że tak zapytam do jakiego wzmaka chcesz to montować?? No nie do końca tak jest ja nie mam pojęcia w zasadzie o elektronice, i mi wszystko robi szwagier wiedz mam ten komfort że się martwię bo zawsze coś doradzić i w ogóle. Ale też sporo osób pomaga np układ do wycieraczek opracował i wykonał kolega z innego forum. Wzmaka nie potrzebuje - chciałbym tylko wycieraczki jakieś duże w osobnej obudowie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kurek Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 1 godzinę temu, audiowit napisał: Wykonawcę to ja mam :). Do monoblokow lampowych. System jest calkowicie oddzielony od toru sygnalowego wzmacniacza. Monosy mają duzy frontpanel i mozna go ladnie zagospodarować. Spojne ze stylistyką firmy są okragle zegary, no i muszą być dyskretne. No mój to też można powiedzieć że wzmacniacz lampowy na ecc88. Taki typowy diya zwany i-amp 200? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 Jakie ecc88 stosujesz? Mam pokaźny zbiór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kurek Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 (edytowany) 4 minuty temu, audiowit napisał: Jakie ecc88 stosujesz? Mam pokaźny zbiór 4 minuty temu, audiowit napisał: Jakie ecc88 stosujesz? Mam pokaźny zbiór Dokładnego modelu nie pamiętam bo to sporo czasu temu kupione ale Siemens gold piny . Może trochę nie na temat ale masz może coś na zbyciu Edytowano 3 stycznia 2018 przez Andrzej Kurek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 A mam ;). A powiedz jaki masz teraz dźwiek i czego Ci brakuje? Tylko, ze ja mam tylko nosy. Podpowiem Ci, ze najlepsze e88cc lub ecc88 nie sa na goldpinach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kurek Napisano 3 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2018 (edytowany) 29 minut temu, audiowit napisał: A mam ;). A powiedz jaki masz teraz dźwiek i czego Ci brakuje? Tylko, ze ja mam tylko nosy. Podpowiem Ci, ze najlepsze e88cc lub ecc88 nie sa na goldpinach. Potrzebuje do pre lampowego bo te z wzmacniacza są spoko skonsultuje się ze szwagrem i zapytam co można by tam włożyć. Sam wzmak wygląda tak. Narazie nie wiem czego będzie mi brakowało bo wszystko mam w budowie i wzmak i kolumny. Edytowano 3 stycznia 2018 przez Andrzej Kurek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kurek Napisano 4 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2018 (edytowany) Dnia 3.01.2018 o 09:28, audiowit napisał: Wykonawcę to ja mam :). Do monoblokow lampowych. System jest calkowicie oddzielony od toru sygnalowego wzmacniacza. Monosy mają duzy frontpanel i mozna go ladnie zagospodarować. Spojne ze stylistyką firmy są okragle zegary, no i muszą być dyskretne. A tu coś na poprawę humoru https://majsterkowo.pl/wskaznik-wysterowania-audio-oparty-na-obrotomierzach-samochodowych/ Edytowano 4 stycznia 2018 przez Andrzej Kurek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2018 No że się tak wyrażę... gracji brak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 Bo w sumie to takie wskaźniki są zwykle odmianą woltomierza, podobnie jest z prędkościomierzem w samochodzie. Dobrze do tego celu nadają się wskaźniki wysterowania z starych magnetofonów. Do podłączenia wystarczyć powinien potencjometr obniżający napięcie do żądanego przełożenia z ewentualnym dodatkowym rezystorem włączonym szeregowo aby obniżyć obciążenie samego potencjometru. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 Zegary wybrane. Zdecydowalismy się na sprawdzone rozwiazanie. Zresztą zgodne z linią pozostalych produktow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kurek Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 4 godziny temu, audiowit napisał: Zegary wybrane. Zdecydowalismy się na sprawdzone rozwiazanie. Zresztą zgodne z linią pozostalych produktow. Pochwalisz się jakie?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 (edytowany) Chyba nawet dokladnie ten model. Prosty, dyskretny. No i zostakem przekonany zeby nie przekombinować. Widzialem je działajace w urządzeniach tej manufaktury i podoba mi się. Edytowano 5 stycznia 2018 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Kurek Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 15 godzin temu, audiowit napisał: Chyba nawet dokladnie ten model. Prosty, dyskretny. No i zostakem przekonany zeby nie przekombinować. Widzialem je działajace w urządzeniach tej manufaktury i podoba mi się. No mi takie osobiście się nie podobają ale plus ich jest taki że mają mała bezwzglednosc i są bardzo szybkie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz73 Napisano 22 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2018 Dnia 2.01.2018 o 17:41, Andrzej Kurek napisał: Ja zastosowalem takie w swoim wzmacniaczu Witam ! Możesz zrobić taki dla mnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts