Fafniak Napisano 2 stycznia 2018 Autor Napisano 2 stycznia 2018 Masz jeszcze jedno wyjście @audiowit ..... umieszczasz go troszkę głębiej a przed nim umieszczasz soczewkę. Gdzieś coś takiego widziałem. Wyglada to obłędnie. Żeby nikt mnie źle nie zrozumiał, „przygłupem”nazywam siebie jako osobnika kompletnie nie zorientowanego w budowaniu układów Odpisz, cytując
Andrzej Kurek Napisano 2 stycznia 2018 Napisano 2 stycznia 2018 (edytowany) 27 minut temu, Fafniak napisał: Wyczytałem w tym sklepie że jest tam moduł do sterowania wycieraczkami. Czy to jest może taki moduł dla przygłupów? Wystarczy podłączyć sygnał audio czy jednak trzeba sie babrać w dodatkowe układy jakieś? Tam masz dwie opcje albo złożoną płytkę gotową do podpięcia albo do samodzielnego lutowania, ale jest jeden problem z tymi układami ponieważ mają przełącznik że jak słuchasz cicho to musi być w jednej pozycji,, a jak słuchasz głośniej to przełącza na drogą pozycje. Mi to nie pasowało wiedz mam zupełnie inny układ 27 minut temu, Fafniak napisał: 27 minut temu, Fafniak napisał: 27 minut temu, Fafniak napisał: Edytowano 2 stycznia 2018 przez Andrzej Kurek Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 3 stycznia 2018 Autor Napisano 3 stycznia 2018 Czyli jakby człowiek sie nie obrócił to d... zawsze z tylu przyznam że liczyłem na mozliwosc mojego własnego diy ale nadzieje rozwiane Odpisz, cytując
Andrzej Kurek Napisano 3 stycznia 2018 Napisano 3 stycznia 2018 1 godzinę temu, Fafniak napisał: Czyli jakby człowiek sie nie obrócił to d... zawsze z tylu przyznam że liczyłem na mozliwosc mojego własnego diy ale nadzieje rozwiane A że tak zapytam do jakiego wzmaka chcesz to montować?? No nie do końca tak jest ja nie mam pojęcia w zasadzie o elektronice, i mi wszystko robi szwagier wiedz mam ten komfort że się martwię bo zawsze coś doradzić i w ogóle. Ale też sporo osób pomaga np układ do wycieraczek opracował i wykonał kolega z innego forum. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 stycznia 2018 Napisano 3 stycznia 2018 Wykonawcę to ja mam :). Do monoblokow lampowych. System jest calkowicie oddzielony od toru sygnalowego wzmacniacza. Monosy mają duzy frontpanel i mozna go ladnie zagospodarować. Spojne ze stylistyką firmy są okragle zegary, no i muszą być dyskretne. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 3 stycznia 2018 Autor Napisano 3 stycznia 2018 11 minut temu, Andrzej Kurek napisał: A że tak zapytam do jakiego wzmaka chcesz to montować?? No nie do końca tak jest ja nie mam pojęcia w zasadzie o elektronice, i mi wszystko robi szwagier wiedz mam ten komfort że się martwię bo zawsze coś doradzić i w ogóle. Ale też sporo osób pomaga np układ do wycieraczek opracował i wykonał kolega z innego forum. Wzmaka nie potrzebuje - chciałbym tylko wycieraczki jakieś duże w osobnej obudowie Odpisz, cytując
Andrzej Kurek Napisano 3 stycznia 2018 Napisano 3 stycznia 2018 1 godzinę temu, audiowit napisał: Wykonawcę to ja mam :). Do monoblokow lampowych. System jest calkowicie oddzielony od toru sygnalowego wzmacniacza. Monosy mają duzy frontpanel i mozna go ladnie zagospodarować. Spojne ze stylistyką firmy są okragle zegary, no i muszą być dyskretne. No mój to też można powiedzieć że wzmacniacz lampowy na ecc88. Taki typowy diya zwany i-amp 200? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 stycznia 2018 Napisano 3 stycznia 2018 Jakie ecc88 stosujesz? Mam pokaźny zbiór Odpisz, cytując
Andrzej Kurek Napisano 3 stycznia 2018 Napisano 3 stycznia 2018 (edytowany) 4 minuty temu, audiowit napisał: Jakie ecc88 stosujesz? Mam pokaźny zbiór 4 minuty temu, audiowit napisał: Jakie ecc88 stosujesz? Mam pokaźny zbiór Dokładnego modelu nie pamiętam bo to sporo czasu temu kupione ale Siemens gold piny . Może trochę nie na temat ale masz może coś na zbyciu Edytowano 3 stycznia 2018 przez Andrzej Kurek Odpisz, cytując
audiowit Napisano 3 stycznia 2018 Napisano 3 stycznia 2018 A mam ;). A powiedz jaki masz teraz dźwiek i czego Ci brakuje? Tylko, ze ja mam tylko nosy. Podpowiem Ci, ze najlepsze e88cc lub ecc88 nie sa na goldpinach. Odpisz, cytując
Andrzej Kurek Napisano 3 stycznia 2018 Napisano 3 stycznia 2018 (edytowany) 29 minut temu, audiowit napisał: A mam ;). A powiedz jaki masz teraz dźwiek i czego Ci brakuje? Tylko, ze ja mam tylko nosy. Podpowiem Ci, ze najlepsze e88cc lub ecc88 nie sa na goldpinach. Potrzebuje do pre lampowego bo te z wzmacniacza są spoko skonsultuje się ze szwagrem i zapytam co można by tam włożyć. Sam wzmak wygląda tak. Narazie nie wiem czego będzie mi brakowało bo wszystko mam w budowie i wzmak i kolumny. Edytowano 3 stycznia 2018 przez Andrzej Kurek Odpisz, cytując
Andrzej Kurek Napisano 4 stycznia 2018 Napisano 4 stycznia 2018 (edytowany) Dnia 3.01.2018 o 09:28, audiowit napisał: Wykonawcę to ja mam :). Do monoblokow lampowych. System jest calkowicie oddzielony od toru sygnalowego wzmacniacza. Monosy mają duzy frontpanel i mozna go ladnie zagospodarować. Spojne ze stylistyką firmy są okragle zegary, no i muszą być dyskretne. A tu coś na poprawę humoru https://majsterkowo.pl/wskaznik-wysterowania-audio-oparty-na-obrotomierzach-samochodowych/ Edytowano 4 stycznia 2018 przez Andrzej Kurek Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 4 stycznia 2018 Autor Napisano 4 stycznia 2018 No że się tak wyrażę... gracji brak Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 5 stycznia 2018 Napisano 5 stycznia 2018 Bo w sumie to takie wskaźniki są zwykle odmianą woltomierza, podobnie jest z prędkościomierzem w samochodzie. Dobrze do tego celu nadają się wskaźniki wysterowania z starych magnetofonów. Do podłączenia wystarczyć powinien potencjometr obniżający napięcie do żądanego przełożenia z ewentualnym dodatkowym rezystorem włączonym szeregowo aby obniżyć obciążenie samego potencjometru. Odpisz, cytując
audiowit Napisano 5 stycznia 2018 Napisano 5 stycznia 2018 Zegary wybrane. Zdecydowalismy się na sprawdzone rozwiazanie. Zresztą zgodne z linią pozostalych produktow. Odpisz, cytując
Andrzej Kurek Napisano 5 stycznia 2018 Napisano 5 stycznia 2018 4 godziny temu, audiowit napisał: Zegary wybrane. Zdecydowalismy się na sprawdzone rozwiazanie. Zresztą zgodne z linią pozostalych produktow. Pochwalisz się jakie?? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 5 stycznia 2018 Napisano 5 stycznia 2018 (edytowany) Chyba nawet dokladnie ten model. Prosty, dyskretny. No i zostakem przekonany zeby nie przekombinować. Widzialem je działajace w urządzeniach tej manufaktury i podoba mi się. Edytowano 5 stycznia 2018 przez audiowit Odpisz, cytując
Andrzej Kurek Napisano 6 stycznia 2018 Napisano 6 stycznia 2018 15 godzin temu, audiowit napisał: Chyba nawet dokladnie ten model. Prosty, dyskretny. No i zostakem przekonany zeby nie przekombinować. Widzialem je działajace w urządzeniach tej manufaktury i podoba mi się. No mi takie osobiście się nie podobają ale plus ich jest taki że mają mała bezwzglednosc i są bardzo szybkie Odpisz, cytując
Janusz73 Napisano 22 stycznia 2018 Napisano 22 stycznia 2018 Dnia 2.01.2018 o 17:41, Andrzej Kurek napisał: Ja zastosowalem takie w swoim wzmacniaczu Witam ! Możesz zrobić taki dla mnie ? Odpisz, cytując
Recommended Posts