Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, proszę o radę w doborze jak najlepszego soundbaru za kwotę około 1500 zł. Do tej pory nie miałem żadnych głośników a trafia się okazja by wreszcie poprawić jakość dźwięku. Najczęściej muzyki w domu słucham z telewizora(youtube, aplikacje radiowe) oglądam też dużo filmów, jednak ten soundbar służyć miałby głównie do słuchania muzyki. Pokój 16 metrów z wnęką. Nie jestem żadnym audiofilem, nie wyczuwam nawet różnicy między keczupami. Chciałem czasami głośno włączyć muzę i żeby było choć odrobinę więcej szczegółów słychać a przede wszystkim żeby głosniki nie "charczały" jak dam trochę głośniej. Dzięki za wszelkie rady i sugestie.

Napisano

Dzień dobry.

Jeśli decyzja zapadła na soundbar, to w założonym budżecie proponuję Jbl SB350 lub Yamaha YAS-207. Obydwa urządzenia bez problemu nagłośnią Twój salon, zapewnią dynamiczny i przestrzenny dźwięk. Natomiast zawsze musisz pamiętać o pewnych kompromisach przy odsłuchu muzyki. To urządzenia, których idea polega na zastąpieniu głośników w telewizorze, zapewniając wyraźny dźwięk szczególnie przy filmach. Muzyka jest wyłącznie dodatkiem.

Jeśli nastawiasz się przede wszystkim na odsłuch muzyki, stwórz system na bazie amplitunera i dwóch monitorów. Przykładowo zestaw możesz oprzeć na bazie amplitunera Yamaha R-S202D bądź wzmacniacza Pioneer A-10 oraz kolumn Wharfedale Diamond 220 lub Melodika BL20.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wymienionymi powyżej urządzeniami w salonie mamy dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać i porównać.