Ptaschnnik Napisano 6 października 2017 Udostępnij Napisano 6 października 2017 Cześć Z racji tego, że jestem tu nowy chciałbym na początek przywitać wszystkich. Teraz problem. Poszukuję kolumn do Yamaha Rn602. Zastanawiam się pomiędzy Magnatami 677, a Dali zensor 5. Nie mam możliwości porównania ich w najbliższym czasie. Salon ma ok 25m2. Muzyka: przeważać będzie rock z lat 70,80,90 aczkolwiek również inne gatunki preferowane przez żonę. Budżet mniej więcej taki jak para tych kolumn co podałem. Może macie jeszcze jakieś inne sugestie? Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 7 października 2017 Udostępnij Napisano 7 października 2017 (edytowany) Cześć, możesz napisać lub zadzwonić do @S4Home w temacie kolumn i poprosić o wysyłkę wybranego modelu. A własne ucho "powie" Ci najwięcej. Czyli budżet do 3200 zł?? Pozdrawiam Edytowano 7 października 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaschnnik Napisano 7 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2017 Dzięki Wiem, że jest opcja próby w domu tylko ja w tej chwili nie mam takiej możliwości. Najwcześniej we wrześniu przyszłego roku, a do tego okresu nie chciałbym czekać. SPRZĘT MUSI GRAĆ :-)!!! Jestem poza granicami (Magnaty ściągnąłbym z Pl, a Dali mam w "kraju obok" po przystępnej cenie. Myślałem, że może ktoś z forumowiczów ma tego typu zestaw i byłby w stanie pomóc. Jeszcze raz podziękował i nie pozostaje mi nic i dalej szukać. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 października 2017 Udostępnij Napisano 8 października 2017 Dzien dobry. Biorąc pod uwagę Twoje preferencje oraz konfigurację, zaproponowałbym trochę inne rozwiązanie. Moim zdaniem najlepiej sprawdzą się w Twoim systemie polskie kolumny Pylon Audio Sapphire 25. To propozycja idealna, jeśli lubisz mocne, dynamiczne, szybkie i energiczne brzmienie. Jeśli szukasz trochę spokojniejszy charakter, bardzo dobrym rozwiązaniem są dwie brytyjskie konstrukcje - Tannoy Mercury 7.4 oraz Q Acoustics QA 3050. Myśle ze będzie to znacznie lepsze brzmienie niż Magnat, natomiast w przypadku Dali do Twojego salonu pasuje model Zensor 7. Na koniec propozycja moim zdaniem bezkompromisową - połączenie szybkości, dynamiki z dobrą plastyką, muzykalnością - spójrz proszę na Monitor Audio Silver 6. To zestaw o przynajmniej klasę lepszy od wszystkich powyższych. W przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 9 października 2017 Udostępnij Napisano 9 października 2017 Odpowiadając na twoje pierwsze pytanie "które z tych dwóch"... Magnaty są przeciętne, ale zagrają o wiele lepiej od Zensorów 5. Ja proponuję rozejrzeć się za Indiana Line Tesi 560, albo nowe Tesi 561, jeżeli możesz wydać trochę więcej na konkretną kolumnę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 października 2017 Udostępnij Napisano 9 października 2017 No nie zgadzam się z kolegą przede mną. Maja swoje zdanie bo ich nie mają. Ale i tak są spoko. Lubię ich? Teraz konkret fakt zensor 5 to przeciętna konstrukcja. Quantum 677 jest lepsza ale już możesz pomyśleć o lepszej cenie na sensor 7. A i tak do RN 602 najlepiej sprawdzi się heco 900 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaschnnik Napisano 9 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2017 Dzięki wszystkim za porady. Mam jeszcze trochę czasu na przemyślenia więc będę główkował. Nie będzie to łatwa decyzja bo wybór się powiększył i widzę, że najlepszą opcją byłaby wizyta w salonie. Jeszcze raz podziękował i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 października 2017 Udostępnij Napisano 9 października 2017 No i cieszę się że doszedłeś do tego sam. Teraz pamiętaj,.w salonie nie daj się omamić. Masz.swoje preferencje i co ci się podoba to wybierz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 17 godzin temu, S4Home napisał: No nie zgadzam się z kolegą przede mną. Maja swoje zdanie bo ich nie mają. Ale i tak są spoko. Lubię ich? Dzięki. W swojej obronie dodam, że też kiedyś sprzedawałem Magnaty 677. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 października 2017 Udostępnij Napisano 10 października 2017 A no widzisz no to wiesz o co chodzi. Inny sklep czy dystrybucja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts