uczeń54 Napisano 1 marca 2008 Udostępnij Napisano 1 marca 2008 przepraszam wszystkich i Admina...nie z mojej winy...poprzedni ...post sie powielił...mam net przez Air.. być może to jest przyczyną..kilka dni temu wręcz przeciwnie Pot poszedł w powietrze..uczen54 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 1 marca 2008 Udostępnij Napisano 1 marca 2008 Szkoda ze w Szczecinie nie ma radia Jazz.Ostatnio trochę słuchałem radia nadawanego przez platformę cyfrową N jest tam sporo tematycznych stacji tylko szkoda że nadawanych w MP3! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 4 marca 2008 Udostępnij Napisano 4 marca 2008 Cytat Fajna Stacja..coś świeżego.. dla mnie innego.. Faktycznie Antyradio wnosi coś nowego, świeżego do codziennej POPeliny serwowanej nam przez radia komercyjne i polityki w stacjach publicznych.Niestety - żadna stacja nie jest wolna od reklam a niektóre z nich (szczególnie idiotyczne sieci EURO) potrafią zmusić do włożenia płyty czy kasety...Antyradio jest mało profesjonalne - ot takie wygłupy - ale czasami jest dobrą odskocznią od masówki.Wada to brak zasięgu w całej Polsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 8 marca 2008 Udostępnij Napisano 8 marca 2008 Słucham głównie Trójki choć mniej niż dawniej. Sztandarową audycją jest dla mnie "Noc Muzycznych Pejzaży" przyznaje że bardzo bardzo rzadko słucham jej gdy jest nadawana. przeważnie ją "ściągam" z...http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=pejzaze&b=1 jakość pozostawia wiele do życzenia - ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... Z innych: Radio Rzeszów (ostatnimi czasy bardzo na + ) , Radio Kraków..Szkoda że nie sięga do mnie Radio JazzCo do Eski(nie wiem jak tam w Polsce, ale ta podkarpacka) ...Strasznie mnie drażni..Ci krzyczący didżeje..cały czas jakieś "bity" - dla mnie radio 16-17 latków które muzyczne spełnienie znajdują na vive 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 8 marca 2008 Udostępnij Napisano 8 marca 2008 Cytat Słucham głównie Trójki choć mniej niż dawniej. Sztandarową audycją jest dla mnie "Noc Muzycznych Pejzaży" przyznaje że bardzo bardzo rzadko słucham jej gdy jest nadawana. przeważnie ją "ściągam" z...http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=pejzaze&b=1 jakość pozostawia wiele do życzenia - ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... Też polubiłem tę audycję, ale nie daję rady słuchać jej na żywo - upiorna pora nawet w weekend (2:00-6:00), staram się nagrywać na komputer (do 2:00 jeszcze wytrzymam, by włączyć).Z Chomika ściągnąłem starsze audycje i przerabiam je na mp3/128kbps by posłuchać w samochodzie (oryginalny format to ogg ok. 60kbps).A Trójki słucham coraz więcej - już nie tylko muzyki, wiadomości, reportaży ale nawet wiadomości kulturalnych i klubowych dyskusji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczeń54 Napisano 8 marca 2008 Udostępnij Napisano 8 marca 2008 ..witam....zapraszam kolegów do Radia RMF CLASSIC dziś wieczorem..już niedługo uczta melomana.Kto nie poszedł dziś do kina lub nie zapuścił ulubionych płyt.. tu z pewnością znajdzie coś dla siebie.pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 9 marca 2008 Udostępnij Napisano 9 marca 2008 Cytat ..witam....zapraszam kolegów do Radia RMF CLASSIC dziś wieczorem..już niedługo uczta melomana.Kto nie poszedł dziś do kina lub nie zapuścił ulubionych płyt.. tu z pewnością znajdzie coś dla siebie.pozdrawiam. Tej stacji słucham prawie tylko w samochodzie - w domu lekko mi szumi a na dodatek obfitość płytoteki za plecami kusi, bo czasu do słuchania tak mało... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 9 marca 2008 Udostępnij Napisano 9 marca 2008 [/quote]Tej stacji słucham prawie tylko w samochodzie - w domu lekko mi szumi a na dodatek obfitość płytoteki za plecami kusi, bo czasu do słuchania tak mało...[/quote]Hej mejson ten Rmf Classic gra Ci w zwykły radiu samochodowym??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 11 marca 2008 Udostępnij Napisano 11 marca 2008 Cytat Hej mejson ten Rmf Classic gra Ci w zwykły radiu samochodowym??? Ano gra, nic w tym dziwnego - jeżdżę po stolicy.Mieszkam trochę obok, więc poziom sygnału w domu trochę słabszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 11 marca 2008 Udostępnij Napisano 11 marca 2008 No tak stolica....U nas w beskidzie kiepsciutko..jak juz to jakies slowackie..ale przewaznie "pukanka" (przepraszam ze bez polskich znakow ale w pracy nie mam) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 14 marca 2008 Udostępnij Napisano 14 marca 2008 od kwietnia startuje w szczecinie nowa stacja radiowa ICE FM prowadzona przez jednego z dj muzyki klubowej i nie tylko... bedzie dobra zabawa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 22 marca 2008 Udostępnij Napisano 22 marca 2008 Cytat Szkoda ze w Szczecinie nie ma radia Jazz.Ostatnio trochę słuchałem radia nadawanego przez platformę cyfrową N jest tam sporo tematycznych stacji tylko szkoda że nadawanych w MP3! Nie taka wielka szkoda że w MP3. Znacznie więcej szkody robią reżyserzy od dźwięku. W Jazz radio ostatnio często kaleczą dźwięk podbijając dół i górę za przykładem nadawców techno i discopolo (wystarczy tani procesorek z exiterem i dodawaniem tonów subbasowych + discopolowe ustawienie ekwalizera na "V"). Poza tym dźwięk jest mocno odkształcany na etapie produkcji płyty w celu umożliwienia jej odtwarzania na najtańszych boom-boxach i mikro-wieżach. Żeby ostatecznie odebrać resztki nadziei na poprawny dźwięk, od dawna stosuje się tak zwane wersje radiowe, czyli studyjnie spreparowane nagrania przeznaczone do emisji radiowej. MP3 jako format - to szczyt finezji w porównaniu z makabrycznymi wyczynami reżyserów dźwiękowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubakorona Napisano 25 marca 2008 Udostępnij Napisano 25 marca 2008 Eska albo Planeta oczywiscie w Kielcach bo nie wiem jak Eska gra w innych miastach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananamour Napisano 26 marca 2008 Udostępnij Napisano 26 marca 2008 Jeśli "z różnych względów" nie możemy słuchać płyt - do pozanania jest TYLE MUZYKI, że zbraknie ludzkiego życia...Jeśli już..., to polecam Radio Kraków:http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/real Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 26 marca 2008 Udostępnij Napisano 26 marca 2008 Cytat Eska albo Planeta oczywiscie w Kielcach bo nie wiem jak Eska gra w innych miastach Od kilku dni pracuję z nową grupą społeczną lubiącą słuchać radiostacji Planeta. Stacja nie jest za bogata w repertuar przezentowanych nagrań. Słucha sie jej znacznie lepiej od Zetki, i przy tym jest bardziej regionalna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 31 marca 2008 Udostępnij Napisano 31 marca 2008 Cytat Jeśli już..., to polecam Radio Kraków:http://www.radiokrakow.pl/www/home.nsf/ID/real Radio Kraków jak najbardziej TAKJeśli o mnie chodzi to do Krakowa mam jakieś 150 km i często trochę mi "szumi"...ale na szczęście mam internet..Dużo "ambitnych dźwięków" i Jazzu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 11 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2008 no i ruszyla nowa stacja radiowa z muzyka klubowa w szczecinie!!! www.icefm.pl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2008 Od długiego czasu używam malego softu Screamer Radiozadowla mnie w nim podział na cześci swiata, style, i ronego rodzaju gatunki muzyczneJest to kopalnia wrecz możliwości odsluchiwania muzyki wszelakiego gatunku - bardzo polecam bo warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 23 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2008 Screamer radio jest rzeczywiście bardzo fajnym programikiem...Fajnie że o nim przypomniałeś. Musze go sobie na nowo zainstalować..jednak ja i wielu moich znajmych miało z nim problemy - często się rozłączał lub nie mógł się połączyć z wieloma stacjami..(ale może teraz są nowsze wersje)Na plus Screamera wypada dodać że istnieje możliwość nagrywania z niego..no i jak sie komuś znudzi radio to są "Scannery" i zawsze można posłuchać: straży pożarnej, straży wybrzeża czy lotniska i policji (bodajże policja to chyba tylko z Norwegii "łapie") Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2008 Seva gdzie to jest w Screamer Radio ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 24 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2008 muzyczny_gośćCo gdzie jest? Te Scanery?U mnie jest tak: W pasku narzędzi: STACJE -> By Genre -> Scanners -> i tam do wyboru Mam Screamer Radio v 0.3.8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 24 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2008 Sevdzięki ale 10 minut po napisaniu tego pytającego posta juz samo mi wpadlo pod myszke Probowalem 3-4 kanały - kazdy z nich odmówił mi posłuszeństwa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sev Napisano 25 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2008 muzyczny gośćNo mi się też na tych Scannerach nie mógł połączyć.."Milicje " z Oslo mi tylko złapało a że norweskiego nie znam i nie wiele mówili więc się przełączyłem...Ale naprawdę... bogate złoża muzyki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 25 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2008 a dziś na wieczór z bolącą głową kanał relax Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 27 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2008 Jest już w sieci Screamer Radio w wersji 0.3.9. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts