Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
ja inaczej pochodzę do dźwięku. Mnie on musi sprawiać przyjemność. Dlatego zrezygnowałem z kabli głośnikowych z miedzi na rzecz srebra. Brzmią inaczej w średnicy trochę ją "wycinająć" ale najważniesze, że ubożając odrobinę dźwięk w średnich tonach w co najmniej 80% wycieły te częstotliwości, któych NIE LUBIŁEM!!!
Może to nieaduiofilsko ale lubię dźwięk bardzo delikatny i miękki i małymi krokami dążę do niego bo on sprawia mi radość. Każdy ma swoją filozofię dźwięku i niech tak zostanie bo inaczej świat byłby nudny. Słucham głównie klasyki w stylowych wykonaniach.
  • Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Ha!
Ja od wczoraj dołączyłem do miłośników srebra nie tylko na damskich uszach i dekoltach!
Do moich Velumów łączących preamp z końcówkami dołączył srebrny (a właściwie hybrydowy - jedna żyła srebrna - dwie miedziane) Kimber Silver Streak!
Po jego podłączeniu zrobiłem wielkie WOW!
  • 7 months later...
Napisano
Dylematu lampowo-tranzystorowego ciąg dalszy.
Jak wspomniałem wcześniej miałem system lampowy ,potem tranzystorowy ,raz nawet obydwa równocześnie a ostatnio tranzystor
o "chrakterystyce lampowej ,teraz pogodziłem to wszystko i mam dzieloną "hybrydę" tj. przedwzmacniacz lampowy ,który steruje
tranzystorową końcówką mocy w moim Luxmanie.
Jest lepiej niż było a wydawało mi się ,że już jest b.dobrze ,ciężka jest dola audiofila melomana icon_sad.gif