mi2468 Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 Witam Chciałbym polepszyć jakość dźwięku w pomieszczeniu widocznym na "planie". Telewizor sony 55 cali nie gra najlepiej, dlatego chciałbym zakupić kino domowe (na obrazku na niebiesko) lub soundbara (na czerwono). Pokój ma około 30m2. Nie jestem audiofilem. Chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby sprzęt ten grał lepiej niż telewizor, na przyzwoitym, zadowalającym poziomie. Kwota to max 1500zł. I musi się w tym znaleźć kino + odtwarzacz blue ray lub soundbar + odtwarzacz blue ray. Czy kupno kina domowego 5.1 ma w ogóle sens przy takim ustawieniu mebli? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 witaj, kolego, cała masa podobnych tematów, w tym budżecie - gdybyś z nimi się zapoznał, wiedziałbyś przynajmniej, że w tych pieniądzach oczekujesz raczej "cudu", niż pomocy w doborze KD, tym bardziej, że w tym ma znaleźć się jeszcze odtwarzacz bluray. Zapoznaj się z nimi, będziesz miał jakiś wstępny pogląd na sprawę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 nie bardzo wiem, jak ci ma grać TV lepiej, skoro jego głośniki grają ci w jedno ucho, lub w dwa, ale dostaniesz lewoskrętu kręgosłupa siedząc na kanapie soundbar, nawet słabszy- zagra dużo lepiej niż TV - natomiast jak dobrze - zależy od kwoty którą dysponujesz ale osobiście proponuje ci jakiś uzywany amplituner, z dwoma głosnikami - będziesz miał możliwośc posłuchania muzyki , która zagra dużo lepiej niż na soundzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 To nie jest kwestia bycia audiofilem tylko podstawowej wiedzy https://www.pcworld.pl/porada/Jak-ustawic-glosniki-2-0-2-1-5-1-7-1-i-9-1-Poradnik-nie-tylko-dla-audiofili,402082.html Naprawdę polecam przeczytanie bo w dosć przystępny sposób na kolejnych stronach wyjaśnione są podstawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 W czym problem. Onkyo 607 oraz komplet kolumny magnat interior 5.1 lub canton 75 bodajże. W budżecie się mieścisz i gra to dużo lepiej od TV. To nie ma co porównywać. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi2468 Napisano 24 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2017 Posiadam też taki sprzęt (zdjęcie nie moje). Czy jakość po podłączeniu tego do telewizora byłaby ok? Porównywalna z magnat 5.1 czy canton 75 czy lepsza/gorsza? Urzadzenie raczej wiekowe, da się je w ogóle podłączyć do nowoczesnego tv? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 Da się. Jeśli tv nie ma analoga to po prostu kupujesz konwerter za 100 zł. Dźwięk będzie lepszy niż z tv. Z kolei z systemu kinowego uzyskasz dźwięk kinowy z tego tylko stereo. To już jak chcesz. To masz za darmo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts