Ludvig Romańczuk Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 Witam serdecznie! Posiadam HK990 i planuje zakupić do niego odtwarzacz. Naturalnym jego partnerem jest HD990(Hrs-link). Zakładając że go kupię przychodzi problem rodzaju złącza jakim chce go podłączyć ze wzmacniaczem. Naczytałem różnych opinii z których niestety nie wynika jednoznacznie którego połączenia użyć(oczywiście mowa o HRS,RCA oraz XLR). A może pójść całkowicie w inną stronę i zdecydować się na nowszy model HD 3700? Kwestie estetyczne stawiam na drugim planie. Priorytetem dla mnie jest oczywiście jakość dźwięku. Proszę Was o pomoc. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 Dzień dobry. A czy koniecznie musi być odtwarzać Harman Kardon? Jeśli nie masz takich wymagań, może znajdziemy coś ciekawszego, tym bardziej że HK990 to porządny, dobry klasowo wzmacniacz. Podaj proszę, jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, z jakimi kolumnami współpracuje wzmacniacz, w jakim budżecie możemy poruszać się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ludvig Romańczuk Napisano 23 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2017 (edytowany) Zależy mi na dużej dynamice. Muzyka jest różnorodna, na pewno wykluczam rap oraz muzykę klasyczną oraz jazz. Słucham przeważnie metalowej (również wykonania koncertowe) oraz klubowej (lata 90). Edytowano 23 października 2017 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 2 godziny temu, Ludvig Romańczuk napisał: Posiadam HK990 i planuje zakupić do niego odtwarzacz. Naturalnym jego partnerem jest HD990(Hrs-link). Zakładając że go kupię przychodzi problem rodzaju złącza jakim chce go podłączyć ze wzmacniaczem. Naczytałem różnych opinii z których niestety nie wynika jednoznacznie którego połączenia użyć(oczywiście mowa o HRS,RCA oraz XLR). Mając do dyspozycji złącza XLR oraz HRS-link we wzmacniaczu sugerowałbym raczej HD990, niż model 3700 który takowych nie posiada (oraz wejść cyfrowych także nie ma). Co do tego, które złącze wykorzystasz - pewnie właśnie HRS będzie najciekawsze, m.in. z uwagi na możliwość zmniejszenia jittera. Niemniej XLR też ma swoje plusy. Pewnie tylko RCA się nie załapie. A i tak będziesz musiał sam sprawdzić i trochę pograć na obu rodzajach połączeń by się ostatecznie zdecydować... Zapewne test Harmana w Audio czytałeś?http://audio.com.pl/testy/stereo/wzmacniacze-stereo/840-harman-kardon-hk-990 http://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacze-cd-cd-sacd/1426-harman-kardon-hd-990 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 Tak samo obstawiam CD i podłączenie go xlr, co do firmowego złącza harmana nie mam z tym doświadczenia więc nie wiem. Jeśli jest jeszcze lepiej no to brawo oni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts