Markcox Napisano 14 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2017 Witam, Niosę się od jakiegoś czasu z myślą małego update’u swojego KD. Aktualnie jestem w posiadaniu ampli Harman Kardon 260, gdzie fronty i surround’y oparte są na serii Synergy od Klipsch’a, centralny również był z tej serii, ale tu już dokonałem zmiany na RP-450C. Z resztą frotny, jak i surronud’y również będą z serii Reference Premiere od Klipsch’a (RP-280 na froncie i zapewne RP-250S na surrond). Na ten moment potrzebuję Waszej pomocy i małego ukierunkowania w kwestii wymiany samego Amplitunera KD. Budżet 4-5k, biorę pod uwagę lekkie nagięcie go w przypadkach uzasadnionych, jak również używane sprzęty. Wykorzystanie: w zdecydowanej większości filmy, czasem PS3, ale życzeniem jest, żeby – jak na KD – w stereo również potrafił dynamicznie i z jajem zagrać; rodzaj muzyki – wszelkiej maści gatunki muzyki klubowej, ale również rockiem, muzyką filmową czy czasem disco nie powinien gardzić Po głowie chodzi mi klocek ze stajni Denona (4520) ze względu na kalibrację audyssey, ale wszyscy podkreślają jego (ogólnie Denona) „delikatność”, „subtelność” etc. więc mam obawy, czy przy stereo tego życzeniowego jaja nie zabraknie. Jakieś podpowiedzi? Pozdrawiam Markcox Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2017 Dzień dobry. Rzeczywiście Denon jest urządzeniem o plastycznym, lekko ocieplonym dźwięku, chociaż to bardzo dobre urządzenia. Z mojej strony zasugerowałbym Ci dwa amplitunery - jeśli jakość dżwieku stawiasz na pierwszym miejscu - NAD T758 v3 (https://www.q21.pl/nad-t758-v3.html) oraz opcja druga Anthem MRX-310 (https://www.q21.pl/anthem-mrx-310.html). Moja druga propozycja to znacznie prostszy amplituner, nie wyposażony w funkcjonalność sieciową, ale podobnie jak propozycja pierwsza, zaskoczy Cię jakością dźwięku. Zwróć także uwagę na świetny system kalibracji akustyki pomieszczenia ARC1M. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 15 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2017 co mi umknęło - dodam, że wszelkiej maści "wodotryski" mogą być, ale nie muszą i nie są one absolutnie priorytetem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 17 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2017 a jak wypada w zestawieniu Denon 4520 vs. Pioneer LX87? Miał ktoś okazję kiedyś porównywać te dwa klocki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 19 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2017 Ostrożnie z wymienianiem tego Harmana. To znakomity amplituner i upewnij się za pomocą odsłuchu, że ten Denon jest w stanie go pobić, bo różnie może być. Osobiście dołożyłbym do takiego ampli https://sklep.rms.pl/cambridge-audio-cxr120-cxr-120-amplituner-kina-domowego-7-2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts