Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 11 months later...
Napisano (edytowany)

Cześć, odgrzebuje temat, minął rok, dłuuugi rok i nie udało mi się złożyć zestawu >:( ale postanowienie noworoczne jest! żeby to zrobić do końca stycznia 2019 :) 

We wtorek pierwsze odsłuchy na denonie + dali zensor 7 lub cantony, ale yamahe r-n602 nadal mam w głowie i też chciałbym ją sprawdzić.  Wpadłem dziś na głośniki firmy STX, co sądzicie o STXach? model FS 250 lub FX-300 lub QUANT 300?

btw. sofa sie nie zmieniła :P ,a gramofon gra z Kenwoodem

IMG_20190114_245726547.jpg

Edytowano przez kredka9r
  • 3 weeks later...
Napisano

Nie sądziłem, że tak szybko i dobrze pójdzie, sprzęt kupiony :D - Yamaha R-N803D + Heco Aurora 700, kable QED.

Gra u mnie do przedwczoraj, miałem dwa problemy na starcie, może komuś się przyda info:

problem 1 -pojawienie się napięcia na panelu frontowym i tylnim Yamahay, pozbyłem się tego uziemiając sprzęt przez gniazdo słuchawkowe w tv, można też do gniazdka

problem 2- wrażenie, że jeden z głośników gra jak "przez koc", po testach z Onkyo 686 oraz testach Yamaha + nowy głośnik okazało się, że jest bez zmian, przetestowaliśmy różne-przeróżne i chyba wszystkie kombinacje, finalny werdykt to odpowiednie ułożenie kolumn w pomieszczeniu :) lewy głośnik grał bardziej dynamicznie z uwagi, że stał bliżej ściany, a prawy miał sporo przestrzeni, także ... szykuje się przemeblowanie :D

Jak dla mnie zestaw gra super, dużo basu i wyraźna góra, gitarki popylają aż miło słuchać, w porównaniu z poprzednimi kolumnami niebo a ziemia, a jak tylko wygrzeje Aurory sąsiedzi się (nie)ucieszą :) 

Bardzo dziękuje za odsłuchy, rady i fachową pomoc ekipie S4Home! :99_muscle::91_thumbsup:

a Denon PMA-800NE jakoś dla mnie słabo wypadł, czy to z Dali czy z Cantonami.