Gość Napisano 11 września 2007 Udostępnij Napisano 11 września 2007 Przekaże grafikowi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 listopada 2007 Drodzy Administratorzy, droga Redakcjo!Mój post będzie z cyklu "usprawniamy Forum".Najpierw oczywistości...Jak wszyscy wiemy, na naszym forum istnieje zakładka "Ogłoszenia". W zakładce tej znajdują się m.in. ogłoszenia dotyczące sprzedaży, kupna i zamiany sprzętu audio.Ogłoszenia są zamieszczane zarówno przez zarejestrowanych członków forum, jak rówież przez osoby, które wypełnią automatyczny formularz ogłoszenia.Ogłoszeń tych jest na tyle dużo, iż osoby zainteresowane poszukiwaniami muszą się "przekopywać" przez prawie wszystkie ogłoszenia (a nie jest ich mało), by znaleźć sprzęt go interesujący...Moja prośba, a zarazem propozycja do pracowników forum jest następująca - czy nie można byłoby, wzorem innych stron poświęconych audio, usystematyzować je, i pogrupować w należne odpowiednim sprzętom kategorie typu "Wzmaniacze", "Końcówki mocy", "Przedwzmacniacze", "Kolumny głośnikowe", "Odtwarzacze", "Kable głośnikowe" etc., etc...Przecież już podczas zamieszczania ogłoszeń, po wybraniu kategorii "Sprzedam", "Kupię", "Zamienię" można byłoby wprowadzić opis dodatkowych kategorii (i przymus ich wypełniania), co szukającym sprzętu znacznie ułatwiłoby znaleznienie odpowiednich ogłoszeń, bez konieczności szalenie żmudnych poszukiwań.Polecam rozważenie tejże propozycji, tym bardziej, że, jak dla mnie, czyli laika, nie wiąże się to z olbrzymim nakładem pracy informatyków (projektantów stron www)Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 listopada 2007 Dziękujemy za uwagi, zobaczymy co da sie zrobić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 listopada 2007 Cytat Dziękujemy za uwagi, zobaczymy co da sie zrobić Thx!Naprawdę usprawniłoby to przeszukiwanie działu "Ogłoszeń"Sam wielokrotnie "wściekałem się" na olbrzymią stratę czasu podczas wertowania interesujących mnie zapisów!Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 listopada 2007 Bert - świetny pomysł!A co do kategorii - może wrzucić na forum przykładowy, początkowy podział - i dać np. 2 tygodnie na własne propozycje zmian i zupełnień użytkownikom Forum. Do tego jeszcze żeby podział ten był dość często auktualniany (oho - narażam się Adminowi za dodatkowe zajęcia...) i widoczny na górze strony (jako zakładka czy nowy temat). Wiem, że tak to tylko w Erze dopasują, ale marzenia to piękna sprawa - Marzena czasami też Chętnie widziałbym też obowiązek umieszczania miejscowości lub przynajmniej województwa, bo żeby posłuchać nowego kabla raczej nie pojadę ze swoim sprzętem na drugi koniec Polski Pozdrawiam i ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 listopada 2007 Cytat Chętnie widziałbym też obowiązek umieszczania miejscowości lub przynajmniej województwa, bo żeby posłuchać nowego kabla raczej nie pojadę ze swoim sprzętem na drugi koniec Polski Pozdrawiam i ... Nie pomyślałem o tym, ale propozycja naprawdę doskonała i przydatna wszystkim poszukiwaczom i przeczesywaczom rynku second hand!A co do kategorii (żeby nie było ich zbyt wiele, bo to też "zaciemni" obraz) - moje propozycje:1. wzmacniacze zintegrowane2. końcówki mocy3. przedwzmacniacze4. odtwarzacz CD5. kolumny głośnikowe wolnostojące6. kolumny głośnikowe podstawkowe7. kable głośnikowe8. interkonekty9. kable inne10. gramofony (ramiona, wkładki, etc.)11. magnetofony12. odtwarzacze DVD13. amplitunery14. inne Cytat Do tego jeszcze żeby podział ten był dość często auktualniany Myślę, iż chyba to nie jest najlepsza myśl, ponieważ zmiana ilości kategorii w trakcie ich użytkowania spowoduje, iż wcześniejsze ogłoszenia nie będą zamieszczane w kategoriach "zaktualizowanych"... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 5 listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 listopada 2007 Wiesz Bert - odnośnienie częstego auktualniania to ja myślałem TYLKO o pierwszym okresie wykluwania się podziału na kategorie " - może wrzucić na forum przykładowy, początkowy podział - i dać np. 2 tygodnie na własne propozycje zmian i zupełnień użytkownikom Forum. Do tego jeszcze żeby podział ten był dość często auktualniany." Podoba mi się Twoja propozycja kategorii, jednak może dać ich ciut więcej i uzupełnić:12. Odtwarzacze DVD - dać podgrupy a) DVDb) DVD z SACD/DVD-Audio13. amplitunerya) stereob) wielokanałowedołożyć SUBWOOFERyoraz LAMPOWE Pozdrawiam - robi się ciekawie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 5 listopada 2007 Udostępnij Napisano 5 listopada 2007 RoRo!Rozumiem Twój pomysł, zmienia to postać rzeczy i ja jestam za! A nie sądzisz, że kolejne podgrupy w istniejących już grupach będą niepotrzebnym zwiększaniem grup??? Tym bardziej, że w opisie zazwyczaj umieszcza się podstawowe dane... Takie mnożenie kategorii mogłoby zniechęcać ogłoszeniodawców!Natomiast kategoria "subwoofery" jest OK - bo to ani kolumny podstawkowe, ani wolnostojące...Wzmacniacze lampowe - toż to przecież zwykle wzmacniacze zintegrowane... oczywiście za wyjątkiem lapowych pre i lampowych monobloków... Ale cieszę się, że Ty także uważasz pomysł za godny!Pozdrawiam ciepło, mimo że ziąb coraz większy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 listopada 2007 Dzięki! Jeśli będziemy przebudowywać ogłoszenia, to na pewno skorzystamy z Waszych sugestii. Na razie (do odwołania ) proszę korzystać z wyszukiwarki:1. opcja Szukaj (prawy górny róg)2. wpisujemy nazwę tego czego szukamy (np. wzmacniacz albo wzmacniacz XYZ)2. potem wybieramy Zaawansowane opcje wyszukiwania3. zaznaczmy interesujące na działy na forum i gotowe Uwaga! Wpisywane w wyszukiwarkę hasło musi mieć co najmniej 4 litery! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 listopada 2007 Cóż Bert - fajnie było, szybko było, lecz niestety się skończyło W końcu Szef ma zawsze rację...... ale może kiedyś Pozdrawiam i mam nadzieję, że ten temat jeszcze się pojawi - ale już w fazie realizacji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 6 listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 listopada 2007 Cytat Cóż Bert - fajnie było, szybko było, lecz niestety się skończyło W końcu Szef ma zawsze rację...... ale może kiedyś Pozdrawiam i mam nadzieję, że ten temat jeszcze się pojawi - ale już w fazie realizacji Taaa!Fajnie być adminem... Pozdrawiam RoRo!Nie damy się! Będziemy apelować i przypominać administratorom!!! Niech żyją doskonałe pomyśły!!!A ja, pomimo wskazówek kolegi Kah nie potrafię korzystać z tej wyszukiwarki - na moim ekranie nie istnieje zakładka "zaawansowane opcje wyszukiwania"???Ki czort??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 listopada 2007 Cytat A ja, pomimo wskazówek kolegi Kah nie potrafię korzystać z tej wyszukiwarki - na moim ekranie nie istnieje zakładka "zaawansowane opcje wyszukiwania"??? Witaj Bert!U mnie na XP mam coś takiego....1. Najeżdżam "lewą" myszką na SZUKAJ po prawej stronie u góry (no, może niezupełnie u samej góry...)2. Pojawia się okienko do wprowadzania a poniżej masz "Zaawansowane opcje wyszukiwania"klikasz i pojawiasz się w ciut innym miejscu, jest już nowe nowa strona - słowem wstał nowy dzień 3.Na dole (prawie na dole) na bordowym pasku (jako normalny facet nie dam głowy za prawidłowa nazwę tego koloru, ale mniej-więcej wiesz czego szukać) pojawiają się dwa szare okienka: "Szukaj! " oraz "Więcej opcji"4. Po wciśnięciu się w te większe opcje znowu pojawiasz sie w ciut innym miejscu i na kolejnej nowej stronie (to juz drugi nowy dzień - cholera, jak ja sie szybko starzeję...) znowu masz parę dodatkowych możliwości wyboru (też mamy dwa potencjalnie bordowe paski...)5. Jeżeli nadal u Ciebie tego nie ma to ja przepraszam...Ale proszę racz zauważyć, że chciałem dobrze i jeżeli jak Pewnej i Spadniętej partii mi nie wyszło Good Ci L(D)uck - jak mawiali starożytni Rosjanie (Rzymianie??? Indianie???) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borut Napisano 6 listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 listopada 2007 Witam!Fajnie jakby na stronie znalazły się formularze lub coś co pozwoli nam na otrzymanie do domu katalogów firmowych ze sprzętem audio.Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 6 listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 listopada 2007 RoRo!Dzięki!Złapałem o co chodzi! Wcześniej nie te "szukaj" naciskałem Pozdrowienia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 6 listopada 2007 Udostępnij Napisano 6 listopada 2007 zupełnie abstrahując od tematu...zapomniałemrównież dziekuje za koszulke i plyte - wszystko OK pozdr., dla Redakcji.co do podziałów jaknajabrdziej jestem za...tylko abyśmy sie na samym wejściu ogłoszenia nie zgubili;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 listopada 2007 Udostępnij Napisano 7 listopada 2007 Cytat Witam!Fajnie jakby na stronie znalazły się formularze lub coś co pozwoli nam na otrzymanie do domu katalogów firmowych ze sprzętem audio.Pozdrawiam. Coś o czym piszesz znajduje się na ostatniej stronie papierowego numeru Audio (Karta Informacji Zwrotnej). Nie wiemy czy podobna rzecz powstanie na stronie, ale nie jest to wykluczone, gdyż wciąż pracujemy nad rozwojem serwisu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 listopada 2007 Udostępnij Napisano 7 listopada 2007 Cytat zupełnie abstrahując od tematu...zapomniałemrównież dziekuje za koszulke i plyte - wszystko OK pozdr., dla Redakcji.co do podziałów jaknajabrdziej jestem za...tylko abyśmy sie na samym wejściu ogłoszenia nie zgubili;-) Proszę bardzo Życzę przyjemnego noszenia i słuchania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 listopada 2007 Udostępnij Napisano 7 listopada 2007 Cytat Proszę bardzo Życzę przyjemnego noszenia i słuchania Jak ktoś z Was się pomyli i będzie nosił płytę, a słuchał koszulki to proszę o info - zrobiłbym parę fotek A tak swoją drogą: przeglądając stare posty w tym temacie zauważyłem uwagi "Admin tu chyba nie zagladal od 2 lat... " oraz "...moderatorowie powinni tu częściej sie udzielać..." - i co?!No i jeszcze ta obietnica ciągłego rozwoju serwisu - warto było głosować na ... chyba się zagolopowałem Ale i tak aż przyjemnie popatrzeć/poczytać/posłuchać - pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filozofikus Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Witam,czy jest gdzieś miejsce, gdzie można nabyć Wasze archiwalne krążki audio - płyty testowe, samplery - lub wykaz numerów, do których były dodawane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 o wlasnie ! rowniez bylbym zainteresowany takimi plytkami. Szczegolnie samplerami. Hfm ma ciekawe propozycje/promocje dotyczace archiwalnych plyt dodawanych do czasopism. Moze Audio cos zaproponuje ?pozdrhybryd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Cytat Cytat Proszę bardzo Życzę przyjemnego noszenia i słuchania Jak ktoś z Was się pomyli i będzie nosił płytę, a słuchał koszulki to proszę o info - zrobiłbym parę fotek A tak swoją drogą: przeglądając stare posty w tym temacie zauważyłem uwagi "Admin tu chyba nie zagladal od 2 lat... " oraz "...moderatorowie powinni tu częściej sie udzielać..." - i co?!No i jeszcze ta obietnica ciągłego rozwoju serwisu - warto było głosować na ... chyba się zagolopowałem Ale i tak aż przyjemnie popatrzeć/poczytać/posłuchać - pozdrawiam! Tak jak sam zauważyłeś: posty są stare A pod nimi masz odpowiedzi przecież Z tego co widzę jesteś z nimi od ponad tygodnia, więc możesz nie wiedzieć jak wiele zmieniło się na forum oraz na stronie audio w przeciągu chociażby tego roku. A zmieniło się wszystko Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Cytat Witam,czy jest gdzieś miejsce, gdzie można nabyć Wasze archiwalne krążki audio - płyty testowe, samplery - lub wykaz numerów, do których były dodawane? Polecam listopadowy numer Audio - w kioskach od wczoraj. Do niego dołączona jest płytka p.t.: "Audiofilskie zajawki" czyli 7 audiofilskich nagrań z płyt recenzowanych w Audio - w oryginalnej jakości.W zeszłym roku w grudniu do Audio dołączona była płytka zespołu TEAF. Z tego co wiem jest jeszcze w naszych magazynach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Mozemy dowiedziec sie jakie utwory, jakich wykonacow znajduja sie na plycie ? pozdrhybryd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Cytat Mozemy dowiedziec sie jakie utwory, jakich wykonacow znajduja sie na plycie ? pozdrhybryd 1. Kayanis - Aurora Abbandonata - Płyta „Where Abandoned Pelicans Die”, 09:30Kayanis Music2. Lady Aarp - Dub - Płyta „Soma”, 06:58antena krzyku/open sources3. Jacek Korohoda - Waltz for R.- Płyta "If It Happens”, 07:40GOWI4. Józef Elsner Symfonia C-Dur op.11 - Adagio Allegro - Orkiestra Symfoniczna Filharmonii Opolskiej im. Józefa Elsnera (wykonawca), Bogusław Dawidow (dyrygent), 10 :24DUX5. PiR2 - Odwaga trwa - Płyta "Transporter" (Reedycja), 04:19Fonografika6. Komety - Nikt nie kupuje twoich płyt - Płyta "Akcja-V1", 04:29Jimmy jazz Records7. Pavulon Twist - Silkroad - Płyta „No Twist Just Boogie!”, 04:23Jimmy jazz RecordsRecenzje tych utworów do przeczytania również w listopadowym Audio. Projekt przygotował Pan Tomasz Jakubowski, a wydawcą jest AVT Korporacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 8 listopada 2007 Udostępnij Napisano 8 listopada 2007 Brawo "Audio"!!!Kolejna inicjatywa godna poszanowania!!!A może tak częściej niż raz na rok...??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts