mistermajster Napisano 2 lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 lutego 2018 Witam, podoba mi się brzemienie Dali Zensor 3 + marantz mcr 611. Przeprowadzam się i chcę czegoś więcej. Czy mogę ten sprzęt (kolumny Dali) wykorzystać do kina domowgo ? Chciałbym oczywiście odsłuchiwać w salonie: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 lutego 2018 Udostępnij Napisano 3 lutego 2018 Dzień dobry. Elektroniki Marantz MCR611 nie wykorzystasz do kina domowego, natomiast kolumny Dali Zensor 3 jak najbardziej. Kwestia Twojej decyzji - możesz na początku Dali Zensor 3 umieścić jako fronty i dokupić np. Dali Zensor 1 i głośnik centralny. Drugą opcją jest przekazanie Zensor 3 na tył i dokupienie Zensor 7 na przód. Jeśli podoba Ci się brzmienie Marantz i stawiasz duży nacisk na jakość dźwięku także w stereo, na pewno bardzo dobrą opcją będzie wybór amplitunera Marantz. Spójrz na model SR5012, który powinien Cię w pełni usatysfakcjonować. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji. Poza wyżej wymienionym rozwiązanim, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lutego 2018 Udostępnij Napisano 3 lutego 2018 Możesz. Ale chcesz kino domowe czy nadal stereo? Bo jeśli kino to musisz pozbyć się MCR611. Chcesz rozwinąć to o fronty Zensor 7? Będzie też centralny? Trzeba y pomyśleć jeszcze o amplitunerze. Jaki masz budżet na zmiany? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistermajster Napisano 4 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2018 Dziękuję za odpowiedzi, rodzą się kolejne pytania: - podobają mi się zensory 5 i 7, ale niestety ja muszę zawiesić nagłośnienie, więc chyba odpadają, prawda ? - moje zensory 3 nie są bezprzewodowe, a dokupowane muszą być. Czy da się połączyć bezprzewodowe i przewodowe do amplitunera ? czy nie traci się na dźwięku z powodów niejednakowych opóźnień w przesyle ? - budżet. Mcr 611 + zensor 3 + jakieś 3 000, chyba że się okaże że za 4-6 będę miał jakiś wielki przeskok możliwości/jakości - wstępnie myślalem o centralnym i 2x zesnorach 1 ax + sub, Marantz SR 5012 wygląda dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistermajster Napisano 4 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2018 Cytat taki układ wg Was ma sens ? zastanawiam się właśnie czy taniej będzie wybruzdować pod okablowanie czy kupić AX a i oczywiście zapomniałem dodać skąd bierze się taki dziwny układ... tuż przed oknem będzie ekran projekcyjny 1,2 - zensor 3 lub 5 ( zakładam że 7 na ścianę jest za duży) 3,4 - zensor 1 lub 3 (3 mam) 5 - centralny, amplituner 6 - sub Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 5 lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 lutego 2018 nie ma najmniejszego sensu... żeby to miało ręce i nogi, musiałbyś zamienić miejscami 1 z 4, a kanapę ustawić na środku, "plecami" do kuchni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 lutego 2018 Moim zdaniem też. Szkoda zabawy. Kombinowanie w łączenie elementów i to w ograniczonym budżecie. Kolumny podłogowe nie mogą wisieć. Wymień zensory na coś mocniejszego i dołóż konkretnego suba. I tyle ze zmian. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistermajster Napisano 5 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2018 Czyli nie ma możliwości ustawienia zestawu do kina domowego ? Kanapy nie chcę przestawiać. Jeżeli wymienić to na co ? i gdzie mają wisieć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 5 lutego 2018 Udostępnij Napisano 5 lutego 2018 Sam fakt, że centralny musi znajdować się pomiędzy kolumnami frontowymi dyskwalifikuje Twoją propozycję. Możliwość jest, ale wiązałoby się to z małym przemeblowaniem. w tym układzie, co go zaproponowałeś, mija się to z celem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 lutego 2018 Albo kino na mikro głośniczkach jak fazon a 3 dac do przodu. Ale nie przy takim ustawieniu. Centralny pod lub nad TV,między lewym a prawym głośnikiem! Bez tego ani rusz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistermajster Napisano 6 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2018 Dziekuje za odpowiedzi, na ten moment chyba zostanę przy stereo. Czy głośniki zensor 3 mogą „leżeć” ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 lutego 2018 Udostępnij Napisano 6 lutego 2018 Zawsze może leżeć , tylko czy brzmienie będzie takie jakie producent przewidział ? testuj , u mnie kiedyś na szafie kolumny leżały i jako tako grały , chociaż sceny żadnej nie tworzyły ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lutego 2018 Udostępnij Napisano 7 lutego 2018 Leżenie to pół biedy. Bo dali ma kolumny które są tak ułożone. Ale zabudowa ich w szafce to bardzo słabe rozwiazanie. Moim zdaniem po prostu ich szkoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistermajster Napisano 7 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2018 Rozwiązanie tymczasowe, dopóki nie wymyślę lepszego rozwiązania. Soundbar da efekt dźwięku przestrzennego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzeej Napisano 11 lutego 2018 Udostępnij Napisano 11 lutego 2018 Podbijam. Kanapa stoi w mim salonie odsunięta od tylnej ściany ok 1,5m. Czy zamontowanie głośników efektowych (zestaw 5.1) na tej tylnej ścianie na wysokości ok 2.1m i rozstaw między nimi 3,5m ( uchwytami pochylił bym je w stronę kanapy) będzie dobrym rozwiązaniem. ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 11 lutego 2018 Udostępnij Napisano 11 lutego 2018 kalibracja sobie z tym poradzi, moim zdaniem spokojnie możesz to tak zmontować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mistermajster Napisano 27 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2018 odświeżam temat tym razem przymiarka do sprzętu: ONKYO: LS7200 - soundbar który podwieszę pod tv ( tv w pozycji 5 na ilustracji powyżej). Pytania do Państwa następujące: 1. Czy taki zestaw do tego salonu ma sens? 2. Jaka powinna być odległość efektywnego odsłuchiwania ? w tym momencie ok. 2m od wypoczynku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 lutego 2018 to wszystko zależy, co chcesz osiągnąć i czego oczekujesz. Jeżeli chcesz uzyskać lepszy dźwięk niż z samego TV, to soundbar to zrobi. Jeżeli chcesz kupić soundbar, zamiast zestawu KD i oczekujesz tego samego efektu, to to się nie uda. Wyrzucone pieniądze w błoto. Już wolałbym za te pieniądze postawić jakieś stereo. Ale to moje zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 lutego 2018 I moje! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts