dawido77 Napisano 22 lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 Witam, potrzebuję wzmacniacz do kolumn Focal CHORUS 726. Zastanawiam się nad wyborem któregoś z tych trzech. Może ktoś ma doświadczenie, jeśli chodzi o te kolumny. Według mnie musi to być wzmacniacz ze wskazaniem na dobry bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 22 lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 Myślę, że w tych pieniądzach Rotel A14 to prawdziwy konkret. Dynamika i muzykalność na bardzo wysokim poziomie, do tego świetny DAC na pokładzie. Koniecznie wypożycz go i sprawdź, jak sparuje się z twoimi Focalami. https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/a14.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lutego 2018 Udostępnij Napisano 23 lutego 2018 Z tych to znaczy z których? Mój faworyt atoll in 100 zdecydowanie. Pożyczki i posłuchaj w domu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lutego 2018 Udostępnij Napisano 23 lutego 2018 Wybór wzmacniacza zależy od wielu czynników, oczywiście można rozważyć integrę Atoll IN100SE, natomiast w takiej konfiguracji możesz liczyć na bardzo swobodny, dynamiczny, przestrzenny, raczej lekki przekaz. Jeśli bardziej zależy Ci na dociążeniu, mocnym basie, energii, spójrz proszę na Musical Fidelity M3si, świetną opcją, bardzo energiczną z mocnym basem będzie brytyjski Cyrus 6 DAC. Myślę, że warto także posłuchać Advance Acoustic X-i125. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawido77 Napisano 23 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2018 Witam, na wstępie powiem, że nie zależy mi na przetworniku Dac we wzmacniaczu, ponieważ mam osobno. Czy możecie się wypowiedzieć na temat wzmacniacza NAD C375 BEE, ponieważ wypadł bardzo dobrze na testach, jeśli chodzi o parametry i jakość? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lutego 2018 Udostępnij Napisano 23 lutego 2018 NAD C375 to bardzo mocne i wydajne urządzenie, które oferuje bardzo dociążony, basowy dźwięk. Musimy dobierać kolumny do C375 tak, aby dobrze kontrolowały niskie zakresy. To chyba najtańsza propozycja jeśli zależy na na potężnej mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts