wojtek pałka Napisano 1 marca 2018 Udostępnij Napisano 1 marca 2018 Elo mialem juz wiele kabli mini jack wszystkie do kitu syf , jak chce do wiezy pod aux podpiac telefon kompa itd i wsadze kabel jacka do konca gra tylko jedna kolumna jak troszke wypne graja dwie kolumny ale dzwiek jest tak jakby przytlumiony , u mnie w elektroniku sprzedaja sam badziew wiec kupilbym na necie tylko ze jest tego miliony w roznych cenach i co tu wybrac , podajcie jakies przyklady naprawde dobrego kabla jack , pozdrawiam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 2 marca 2018 Udostępnij Napisano 2 marca 2018 (edytowany) Przychodzi mi do głowy kawał o babie co przychodzi do lekarza i wszędzie gdzie się nie dotknie to ją boli. A diagnoza była taka że ma złamany palec. Wszystko wskazuje na to że masz uszkodzone gniazdo. W tej sytuacji wymiana kabla na lepszy raczej nie pomoże. Czasem wystarczy odpowiednio dogiąć styki w gnieździe. Edytowano 3 marca 2018 przez MobyDick Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pałka Napisano 3 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2018 Dnia 2.03.2018 o 19:31, MobyDick napisał: Przychodzi mi do głowy kawał o babie co przychodzi do lekarza i wszędzie gdzie się nie dotknie to ją boli. A diagnoza była taka że ma złamany palec. Wszystko wskazuje na to że masz uszkodzone gniazdo. W tej sytuacji wymiana kabla na lepszy raczej nie pomoże. Czasem wystarczy odpowiednio dogiąć styki w gnieździe. widze ze sie nie rozumiemy , to nie jest wina uszkodzonego kabla bo to nie jest pierwszy kabel jaki kiedykolwiek mialem tych kabli mialem juz dosc duzo kosztowaly nie wiecej jak 10zl i niewiadomo jakiej firmy bo nie byly sprzedawane w pudelku z nazwa firmy tylko w woreczku chnski badziew , a ja szukam porzadnego kabla za wiecej niz 10zl i to jakiejs dobrej firmy , kabla sprzedawanego w opakowaniu z nazwa firmy , ktora ten kabel zrobila oczywiscie porzadnej konstrukcji kabel dla audiofila ze tak sie wyrarze Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 marca 2018 Udostępnij Napisano 3 marca 2018 A ja podejrzewam że nie jest wina kabla tylko gniazda do którego go wpinasz. Nawet bardzo kiepski kabelek powinien działać w prawidłowo funkcjonującym gnieździe jack. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pałka Napisano 3 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2018 te chinskie badziewie testowalem na roznych sprzetach i nie bylem zadowolony Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wallace Napisano 3 marca 2018 Udostępnij Napisano 3 marca 2018 kup kabelek Hama w Media Markcie na przykład. To nic hi-endowego, ale jakość w porządku i będzie działać. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pałka Napisano 4 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2018 21 godzin temu, wallace napisał: kup kabelek Hama w Media Markcie na przykład. To nic hi-endowego, ale jakość w porządku i będzie działać. kumpel polecil mi kable unitek , dobry wybor? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 marca 2018 Udostępnij Napisano 4 marca 2018 Prawdopodobnie lepszy niż Hama. Musisz wiedzieć że przewody tego samego typu jednego producenta mogą się różnić cena i jakością. Daj znać jak go będziesz miał czy to rozwiązało sprawę. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pałka Napisano 4 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 marca 2018 (edytowany) jest u mnie taki sklep melodia tam zapytam http://www.melodia-sklep.pl/ Edytowano 8 marca 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk2kartman Napisano 5 marca 2018 Udostępnij Napisano 5 marca 2018 W sumie zeby miec jak najlepszy dziwiek - najlepszym rozwiazaniem byl by DAC i USB kabel. Ale to tylko taka mysl, wiem ze szukasz tylko kabla Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pałka Napisano 6 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2018 to z innej beczki bo to jest chore a zarazem smieszne dlaczego w nowiutkim bumbox mamy , jak pod aux podepne telefon czy odtwarzacz mp3 mp4 to tez gra cicho w porownaniu do plyt czy radia fm na aux gra ciszej bumbox kupiony nowy tydzien temu , a moj wujo ma juz dosc leciwe radio typu jamnik sanyo na kasety i dzwiek radia kaset czy z aux gra na tym samym poziomie ten jego jamnik na aux daje zdecydowanie leprzy glos niz nowiusienki bumbox , czyzby dawniej robili lepsze radia , ten jamnik ma aux na czincze a bumbox mamy ma na jacka , i jak to wyjasnic , dodam jeszcze ze wujo pod aux podpina odtwarzacz mp3 kabelkiem za 8 zl jakims chinskim no name i gra rewelacyjnie , jak to wytlumaczyc? Ja wiezy mam to samo co mama w bumbow Dnia 5.03.2018 o 10:19, eryk2kartman napisał: W sumie zeby miec jak najlepszy dziwiek - najlepszym rozwiazaniem byl by DAC i USB kabel. Ale to tylko taka mysl, wiem ze szukasz tylko kabla a ten dac wzmacnia dzwiek bo wzmacnacz sluchawkowy testowalem i wzmacnia tak tylko pytam bo ja nie potrzeboje aby np z czincze przetwarzalo na jacka tzn z analogu na cyfre i odwrotnie , poniewaz oba urzadzenia bd mialy gniazdo jacus np telefon jacek i wieza jacek , wolalbym wzmocnic dzwiek jakos a nie konwertowac analog na cyfre i odwrotnie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 marca 2018 Udostępnij Napisano 6 marca 2018 Kiedyś robiono lepsze i gorsze urządzenia, podobnie jak dziś.Tak nie jest wykluczone że wujo ma po prostu lepszego jamnika niż Twój nowy bumbox. Z tego co piszesz wynika że wejście aux w jamniku wuja ma niższą wartość , czyli jest bardziej czułe. To nie jest ani lepsze ani gorsze niż taki bumbox z mniej czułym wejściem jeśli możesz osiągnąć maksymalną moc bez zniekształceń ze źródeł które masz. To raczej niema związku z rodzajem złącz i użycia kabla droższego i tańszego. Różnice głośności na różnych przewodach na tym samym bumboxie będą raczej trudno mierzalne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pałka Napisano 7 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2018 (edytowany) to moze kupie wzmacniacz sluchawkowy dalo by to cos? Edytowano 8 marca 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 marca 2018 Udostępnij Napisano 7 marca 2018 Jeśli chcesz używać słuchawek to może być dobry pomysł. Bo jeśli chcesz mieć bardziej czułe wejście to faktycznie niektóre wzmacniacze słuchawkowe mogą w tym pomóc. Jeśli nie wystarcza czułości wejścia, to ma jakiś sens. Przede wszystkim jeśli podłączasz jakieś urządzenie to musisz ustawić w nim możliwie wysoki poziom wyjściowy i problem jest tylko wtedy gdy masz ustawioną maksymalną głośność w bumboxie a głośność jest niewystarczająca. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pałka Napisano 7 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2018 (edytowany) to jest dziwne jak do wiezy pod aux podepne telefon lapka czy przystawke tv box android to slychac dobrze dopiero na 10% glosu a jak podepne radyjko to juz na 3% dobrze slychac , od czego to zalezy ? takie http://sklep.mediazone.net.pl/sport-i-lifetime/radia-i-radiobudziki/17823-wzp-c-radio-aeg-dab-4130-czarne.html jak telefon czy cokolwiek innego podepne do radyjka po aux to radyjko tez dobrze gra juz na 3% glosu od czego to zalezy ze na radyjku wszystko gra dobrze pod aux a w wiezy tylko to radyjko gra dobrze? jaki to jest zal dla mnie Edytowano 8 marca 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 marca 2018 Udostępnij Napisano 7 marca 2018 To zależy od czułości wejścia i napięcia na wyjściu ze źródła. To wcale nie jest dobre jeśli masz głośno przy ustawionym niskim poziomie głośności. Ważne aby można było uzyskać pełna moc bez przesterowania w ramach możliwej regulacji. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pałka Napisano 7 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 marca 2018 dobra dzieki wam za wszystkie wypowiedzi zamykam ten zelowaty temat Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 marca 2018 Udostępnij Napisano 8 marca 2018 Temat faktycznie taki jakiś dziwny...ale już zamknięty. Kilku Kolegów udzielało odpowiedzi, ale jak widać Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts