Conrado Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Witam serdecznie, Poszukuję amplitunera do codziennego użytku, nie wiem czy wybrać coś nowego np. Yamaha RX-V683,Denon AVR-X2400H,Onkyo TX-NR676. Lub coś z używek Pioneer VSX-LX55,Sony STR-DN1060,Yamaha RX-V1073,Denon AVR-3313,Pioneer SC-LX57,Onkyo TX-NR828. Budżet to ok. 2500 zł. Na chwilę obecną posiadam stare eltaxy, zaczynam od amp. ponieważ stary się zepsuł. Kolumny planuję wymienić pod koniec roku - klipsh,jbl lub coś podobnego. Muzyka: House , Electro, pop 80% - classic rock 20%. Źródło CD lub WiFi/Bluetooth. Film okazjonalnie, dużo sportu. Pomieszczenie ok. 20 m2 Do amp. podpięty TV, dekoder i konsola. A może wybrać stereo?? z góry dziękuję za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Wymieniłeś amplitunery KD a piszesz o muzyce ? Ok. w stereo też działają , funkcjonalność większa niż wzmacniaczy stereo , dźwięk gorszy. Rozumiem , ze do KD. głośniki już posiadasz ( lub miejsce na nie, oraz kwotę ok. 7k. na 5.1). Masz wybór miedzy funkcjonalnością ( amp. KD), a jakością ( wzmacniacz stereo), jeżeli się zdecydujesz na KD kup nowy , stereo używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Jeśli muzyka to stereo. I w tej cenie używany wzmak + ewentualnie dac. Ewentualnie nowy nad 356. Świetna maszyna. Ale nie idź w amplituner AV bo i po co? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 popieram przedmówców - jeżeli film ma być "okazjonalnie", to jaki argument zatem pokierował Cię w stronę ampli KD? Może jest coś, o czym nie wspomniałeś?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrado Napisano 18 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2018 Dziękuję za ''wyprostowanie mojego skrzywienia'' Jest trochę łatwiej bo jestem zdecydowany na wzmacniacz stereo , budżet zostaje ten sam. Pytanie nowy czy używany. Szukam ,przeglądam i znalazłem kilka m.in ONKYO A-9050,Onkyo A-9150,CAMBRIDGE AUDIO TOPAZ SR20,YAMAHA A-S701, z uzywek znalazłem A-70 w podobnej cenie. Trafiłem również na coś takiego Denon PMA-60,YAMAHA WXA-50. A może znowu błądzę i szukam czegoś co nie jest warte swojej ceny, może niższe modele zagrają bardzo podobnie (pma 720,s501 itp.), a zaoszczędzoną kasę będę mógł dołożyć do kolumn?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2018 Udostępnij Napisano 19 marca 2018 Z tych co wymieniałeś zdecydowanie najlepszy to Yamah AS701. Ale nie wiem dlaczego nie wziąłeś NAD 356BEE pod uwagę zostawia je w tyle. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo xc Napisano 19 marca 2018 Udostępnij Napisano 19 marca 2018 NAD OK. Ale co, jeśli przydałby się jakiś streaming? Konkretnie spotify i tidal, nie wspominając o DAB+? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrado Napisano 20 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2018 A co myślicie o takich modelach CAMBRIDGE AUDIO 651A, CA CXA60/80 - uzywki w rozsądnych cenach. MusicCast R-N602. Nad-a widziałem 6-cio miesięcznego za 1500, ciekawe czemu ktoś chce się go tak szybko pozbyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 marca 2018 Udostępnij Napisano 21 marca 2018 DAB + a po co? Każde radio masz w necie. CXA80 fajny wzmak. Jeśli masz dobra cene to bierz. A streaming załatw przez malinkę albo Yamahe WXAD 10. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts