skankejn Napisano 6 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2018 Witam. Zakupiłem amplituner kina domowego jak w temacie czyli Harman/Kardon AVR161S. Pytanie czy zagra on z kolumnami Quadral Quintas 6500 w systemie 5.0 na przyzwoitym poziomie czy potrzebny jest system 5.1? Dadzą rade w Stereo przy np muzyce typu Metal, Rock lub Trance? Pokój to 20m^2 Czy te kolumny wogule mogą współpracować z tym amplitunerem? W dokumentacji amplitunera jest informacja ze współpracuje z kolumnami 6/8 omów, natomiast w dokumentacji głośników że współpracują ze wzmacniaczami 4-8 omów jednak nie jest napisana nigdzie wprost ich impedancja. Proszę w miarę możliwości o odpowiedz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2018 Zestaw Harman Kardon z Quadral będą dobrze wspolopracowaly. To stosunkowo uniwersalny zestaw, który jednak moim zdaniem najlepiej sprawdzi się w kinie domowym, przy muzyce niestety musimy liczyć się z pewnymi kompromisami. Jeśli duży nacisk kładziesz na odsłuch muzyki, w podobnym budżecie poszukałbym dobrych dwóch kolumn podłogowych, a w przyszłości dokupił pozostałe głośniki. Taki sposób budowy systemu zapewni Ci docelowo porządny system stereo i kina domowego. Biorąc pod uwagę wielkość pomieszczenia, preferencje muzyczne i konfigurację systemu, na pewno zwróciłbym uwagę na kolumny Magnat 725, Monitor Audio Monitor 200 lub z trocgę tańszych propozycji Polak Audio T50. Przemysl temat, zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualną wycenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2018 Zdecydowanie tak. Alternatywa to taga 606v3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skankejn Napisano 7 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2018 (edytowany) Dziękuję szanownym kolegom za podpowiedzi. Quadrale podobają mi się wizualnie i czytałem sporo dobrych opinii na ich temat właśnie w połączeniu z Harmanem, jednak z tyłu głowy mam to niedopasowanie impedancyjne. Taga wygląda bardzo podobnie, podobne pasmo przenoszenia przynajmniej na papierze oraz impedancja 6 omów skłaniała by mnie właśnie ku tym kolumnom. Tym bardziej że to ta sama półka cenowa. Aktualnie Harman gra w stereo z kolumnami Tonsil space 86 więc podejrzewam że każda nowoczesna kolumna lepiej się sprawdzi. A pomiędzy Qudralem a Tagą jest duża różnica w odsłuchu? Edytowano 7 kwietnia 2018 przez skankejn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2018 Quadral jest jaśniejszy, bardziej żywiołowy. Z kolei taga zrównoważona. Cieplejsza. Pod kino quadrale sprawdzają się lepiej. Pod wokal, muzykę tagi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skankejn Napisano 18 kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 kwietnia 2018 Dziękuje za wyczerpującą odpowiedz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 19 kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2018 Będzie ok, nie zapomnij dobrać kabli - do jaśniejszych quadrali ciepło grająca Melodika jak znalazł - zarówno S4home jak i Q21 sprzedadzą Ci takie kable https://sklep.rms.pl/melodika-mdc2250-purple-rain-przewod-glosnikowy-ofc-klasy-4n-2x2-5mm2-z-zyla-basscore Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts