Skocz do zawartości

Zamiana zestawu Audiolab 8200 na jeden zintegrowany

Recommended Posts

Napisano

Pytanie jest na tę chwilę mocno teoretyczne ale chciałbym usłyszeć pewne typy.

Mam audiolaba 8200q + 2x8200m

Dla niektórych sprawa może być nie do pojęcia ale męczy mnie już włączanie tych wszystkich klocków.

Do tego dochodzi jeszcze Dac...

Brzmienie mi bardzo pasuje.

Jeden klocek o podobnym brzmieniu najlepiej z DAC

Napisano
7 godzin temu, Fafniak napisał:

Pytanie jest na tę chwilę mocno teoretyczne ale chciałbym usłyszeć pewne typy.

Mam audiolaba 8200q + 2x8200m

Dla niektórych sprawa może być nie do pojęcia ale męczy mnie już włączanie tych wszystkich klocków.

Do tego dochodzi jeszcze Dac...

Brzmienie mi bardzo pasuje.

Jeden klocek o podobnym brzmieniu najlepiej z DAC

Z jakimi kolumnami gra to obecnie?

Napisano
19 godzin temu, Fafniak napisał:

Moje kolumny to RLS Oberon II

Jeśli chcesz pozbyć się wszystkiego i zachować dobrą jakość zwróc proszę  uwagę na Moon'a Neo Ace

https://www.tophifi.pl/stereo/ace.html

Urządzenie kompletne, oprócz porządnego wzmacniacza z DAC dodatkowo otrzymujesz świetny firmowy streamer MiND (obsługa DLNA, Tidal etc.)

Podłączając go zawsze mam wrażenie, że ktoś mnie oszukuje z tymi parametrami. Pomimo stosunkowo niewysokiej mocy wyjściowej bez problemu napędza bardzo prądożerne konstrukcje. 

Napisano

Panowie tak całkiem serio pytam. Bo akurat elektronikę moon lubię i cenie.

On ma serio tylko 85w przy 4omach?

To przy ośmiu będzie miał 40.

To pod tym kątem nie możesz uwierzyć?

Jak sobie radzi z trudniejszymi kolumnami? Wiem że to nie poziom ale podłączaliscie go pod te nowe proaci?

Piotrek

Napisano

Producent podaje 50W/ 8, zmierzone to 61/8 & 115/4.

Generalnie wszystkie urządzenia Moona charakteryzują się tym, że od najniższych pułapów głośności świetnie radzą sobie z wysterowaniem kolumn. Nie mogę uwierzyć, bo niejednokrotnie urządzenia dużo mocniejsze nie potrafią zapanować nad kolumnami, a Moon daje radę.

Mówisz o DT8? Moim zdaniem to wcale żadne faux pas podłączyć je do Ace a raczej świetny pomysł. Połaczenie Moon+ ProAc to jednoz moich ulubionych, sam ProAc podczas ostatniej wystawy w Bristolu prezentował swoje paczki właśnie z elektroniką Moon'a i to nie ze względu na politykę dystrybucyjną a świadomy wybór producenta.