Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

witam , otoz postanowilem porozgladac sie z jakimis uzywkami kolumn takich jak w temacie mam juz na oku scherzo 350 za cene okolo 700 zl , glownie chodzi aby kolumny daly rade na sali 60-70 metrow z tego wzgledu kolega polecil mi rowniez altusy 300 i moje pytanie kierowane do osob ktore sluchaly lub mialy okazje porownac obie pary kolumn na takim metrarzu , oczywiscie jak to na imprezach glownie chodzi aby bass duzy byl i glosnosc . z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

Napisano

Te Magnaty (Supreme 2002 i poprzednik, czyli Magnat Monitor 2000) mają całkiem niezły bas (a nie "bass") i będą grały lepiej/kulturalniej/lepszym całym pasmem niż kolumny o które początkowo się pytałeś.

Niskie tony będą wystarczające na różnego typu imprezy. Trzeba je tylko trafić  jako używane w kwocie jaką masz na ten cel.
Oczywiście nie będzie to mistrzostwo świata, ale w tej kwocie to niezła alternatywa dla Altusów czy Scherzo.

Pozdrawiam
PS. Poniżej masz link do testu kolumn Magnat Monitor 2000
https://audio.com.pl/testy/stereo/zespoly-glosnikowe/259-magnat-monitor-2000