olejtm #1 Napisano 12 lipca 2018 witam , otoz postanowilem porozgladac sie z jakimis uzywkami kolumn takich jak w temacie mam juz na oku scherzo 350 za cene okolo 700 zl , glownie chodzi aby kolumny daly rade na sali 60-70 metrow z tego wzgledu kolega polecil mi rowniez altusy 300 i moje pytanie kierowane do osob ktore sluchaly lub mialy okazje porownac obie pary kolumn na takim metrarzu , oczywiscie jak to na imprezach glownie chodzi aby bass duzy byl i glosnosc . z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 14 lipca 2018 Ani jedne ani drugie. Używane Magnat 2002. Nie ma za co Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotrek123 #3 Napisano 14 lipca 2018 Koda Rock 1. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olejtm #4 Napisano 14 lipca 2018 przypomne ze nie chodzi mi o jakosc tylko glosnosc i jak najlepszy bass bo to kolumny do przyslowiowego "tluczenia" te magnaty rozumiem ze maja jebnie... ?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #5 Napisano 14 lipca 2018 Te Magnaty (Supreme 2002 i poprzednik, czyli Magnat Monitor 2000) mają całkiem niezły bas (a nie "bass") i będą grały lepiej/kulturalniej/lepszym całym pasmem niż kolumny o które początkowo się pytałeś. Niskie tony będą wystarczające na różnego typu imprezy. Trzeba je tylko trafić jako używane w kwocie jaką masz na ten cel. Oczywiście nie będzie to mistrzostwo świata, ale w tej kwocie to niezła alternatywa dla Altusów czy Scherzo. Pozdrawiam PS. Poniżej masz link do testu kolumn Magnat Monitor 2000https://audio.com.pl/testy/stereo/zespoly-glosnikowe/259-magnat-monitor-2000 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olejtm #6 Napisano 15 lipca 2018 okej ale ciezko znalesc takie magnaty patrze po roznych forach , stronach i nie moge znalesc nic Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 17 lipca 2018 To czekaj na okazję może starsze modele. Ale na pewno : Dnia 14.07.2018 o 21:56, olejtm napisał: jebnie bardziej od Altusów. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach