Piotrs Napisano 13 lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Witam Mam pytanie do Was. Które kolumny lepiej brzmią — canton gle 496 czy dali zensor 7? Mam na myśli muzykę różnych gatunków. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 13 lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Zależy co lubisz?Z czym mają grać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 13 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Yamaha Rn602. Lubię brzmienie czyste, naturalne z dobrą stereofonią oraz sceną muzyczną. Zależy mi również na dobrej średnicy i basie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 @Piotrs weź Yamahe i idź do salonu Denona, powinni mieć obydwie konstrukcje na stanie. Teoretycznie lepiej powinny sprawdzić się Dali- zawsze fajnie zgrywały sie z Yamahą. Nie wiem tylko, czy R-N602 nie będzie za słaba. Niech wypowiedzą się koledzy z branzy, którzy mają Dali na stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 lipca 2018 Yamaha R-N602 jest wystarczająco wydajna do prawidłowego wysterowania obydwóch konstrukcji. Ja zdecydowanie wybrałbym z podanych przez Ciebie kolumny Dali, które zresztą bardzo dobrze współpracują z R-N602. Canton GLE w połączeniu z Yamaha może być zbyt twardy, jasny, suchy. Z Dali uzyskasz dobrze wypełniony, plastyczny dźwięk z dobrą podstawa basową. A czy wybór ograniczony jest tylko do tych dwóch modeli? W podobnym budżecie masz np. bardzo dobrą konstrukcję Heco Aurora 700, Pylon Audio Sapphire 25, Q Acoustics QA3050i oraz wiele innych. Namawiam na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lipca 2018 Udostępnij Napisano 14 lipca 2018 Prawdę mówiąc zdecydowanie Dali. Podstawowe modele Cantona właśnie z serii GLE mają pewne ograniczenia w dźwięku. Mianowicie bas lubi zadudnić a góra być nad wyraz dokładna. Ale szukasz dźwięku 15 godzin temu, Piotrs napisał: Lubię brzmienie czyste, naturalne z dobrą stereofonią oraz sceną muzyczną. Zależy mi również na dobrej średnicy i basie. czyste bliżej Cantona Naturalne zdecydowanie Dali Stereofonia podobna Średnica w Dali lepsza Bas większy w Cantonach ale lepiej kontrolowany w Dali. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts