Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Wyjście słuchawkowe pomiń. Tv podłączysz do daca albo optykiem, albo koaksjalnym. Do Tv podłącz konsolę. Cały sygnał będzie szedł z TV. CA dacmagic to dość dobry dac. Będzie zauważalna poprawa.

Napisano

Póki co to telewizor,ps4 i głośniki Modecom eclipse 60.Wiem że to lipne głośniki ale to tylko przejściowe i w przyszłości sprawie sobie albo stereo z prawdziwego zdarzenia lub kino domowe.Dlatego też się zastanawiam czy ten Dac zmieni coś jeśli chodzi o te słabe głośniczki.Na daca moge wydać 500-700 zł.

Napisano (edytowany)

Myślę ze jeśli chodzi o jakość dźwięku z samych głośników to wystarczy podłączyć je kablem optycznym do TV. Nie będzie chyba najlepszym pomysłem kupowanie DAC/AMPa dla samych słuchawek przy TV jeśli nie jest to ważne. Możesz kupić coś takiego jak SMSL M3 . Jednak lepiej wstrzymać się z tym do czasu zakupu poważniejszego sprzętu audio. Wtedy i on może okazać się niepotrzebny. Ja bym kładł większy nacisk na lepsze kolumny.

Edytowano przez MobyDick
Napisano (edytowany)

Tylko czy jest sens kupować go do niewielkich głośników do komputera z głośnikiem basowym który ma średnicę mniejszą niż 10 cm za 4 stówy które już mają wejście cyfrowe ?

Edytowano przez MobyDick