Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Przed zakupem sprzętu słuchałem Yamahy 803 z Bowersami 683 s2 i zachwalałem to połączenie na forum.... faktycznie jako jeden z nielicznych :) . Niestety salon nieelegancko wymigała się z możliwości pożyczenia sprzętu do domu i finalnie projekt upadł. Obecnie u mnie gra Yamaha RN 803D z KEFami Q750 - połączenie naprawdę warte przesłuchania.

• Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

KEF Q750 u mnie nie bardzo bo pokój 11 m2.

S4Home jest bardzo daleko od Poznania więc to byłaby niezła wyprawa żeby posłuchać sprzętu. Ale może warto. W końcu trochę kasy to kosztuje a nie ma nic gorszego jak być nie do końca zadowolonym z zakupu.

Napisano
17 godzin temu, S4Home napisał:

A jednak! A podobno takie dobrze dostępne......

Ale już tak obiektywnie to KEF Q750 czy 683 S2? Bo jednak brzmienie skrajnie różne.

Piotr

Musiałbym teraz B&W posłuchać żeby się rzetelnie wypowiedzieć.  Wtedy zaczynałem dopiero przygodę z audio i zwracałem uwagę na zupełnie inne rzeczy niż teraz. Może wybiorę się na odsłuch .... żebym tylko nie żałował ;).  Widziałem, że cena kompletu bowersów z yamahą 803 też spadła ;)

16 godzin temu, Maoco napisał:

KEF Q750 u mnie nie bardzo bo pokój 11 m2.

S4Home jest bardzo daleko od Poznania więc to byłaby niezła wyprawa żeby posłuchać sprzętu. Ale może warto. W końcu trochę kasy to kosztuje a nie ma nic gorszego jak być nie do końca zadowolonym z zakupu.

A faktycznie na 11 m 2 to by była trochę przesada brać Q750 :) . Pożycz sprzęt do domu, po wpłaceniu kaucji kurier przywiezie Ci pod drzwi i na spokojnie podejmiesz decyzję oceniając jak sprzęt gra w domu. I nigdzie nie musisz jeździć.

Napisano

Tak modele serii 6 są obecnie wyprzedawane bo jest nowa linia. Można je dostać z olbrzymim rabatem.

Do 11m zaczynam myśleć że KEF LS50 były by dla Ciebie ok. Sieć się zaaltwi przez jakąś głupote WXAD 10 czy Chromecast audio. A dzwiek bedzie znacznie lepszy.

Piotr

• 1 month later...
Napisano
Dnia 8.11.2018 o 11:13, Top Hi-Fi Poznań napisał:

B&W nie spotkasz wszędzie, są na wyłączność w TopHiFi. Dlatego nie są tak popularne jak brandy, które stoją wszędzie. Posłuchaj konkurencji, wpadnij do nas jeszcze raz posłuchac B&W i wtedy podejmij decyzję :) Ma podobać się Tobie, a nie ludziom na forum. 

Miałem kupić Yamahę 803,a zamiast niej mam NAD C375bee digital 2. Z DAC 2. I teraz zaczynam drogę przez kolumny. Przyjadę do Was tophifi zobaczyć Indiana line diva 650 a u konkurencji chciałbym posłuchać MA silver 6 lub bronze 6.

• 2 years later...
Napisano

Witam a jakie kolumny do pokoju 15m obecnie mam taga harmony tav 406v2 po starym ampli muzyka Trance,techno disco

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Witam a jakie kolumny do pokoju 15m obecnie mam taga harmony tav 406v2 po starym ampli, muzyka Trance,techno disco kwota do wydania do 3 tys dodam ze jestem początkujący

Napisano

Z Yamahą RN 803, w 15m2 proponuję Ci sprawdzić głośniki podstawkowe, ale z większym wooferem na basie. Najciekawszym modelem, jest z naszej oferty, nowy, odświeżony

B&W 606 s2 Anniversary https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/bowers-wilkins-606-s2-anniversary-edition.html

Konstrukcyjnie przypominają swojego poprzednika 685, jednakże wewnątrz (zwrotnica) nastąpiło kilka istotnych zabiegów, jak choćby zastosowanie kondensatorów Mundorfa.

Do dynamicznej i szybkiej muzyki, jak znalazł.

Zapraszamy Cię na odsłuch, wystarczy że wykonasz do nas telefon :)