Repugnant Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 mam pytanie troche z innej beczki czy ktos z was moze wie czy istnieje opcja wylaczenia wyswietlacza w ampli np.na czas ogladania filmu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 w osobiście przerabianych ampli KD taka opcja była, więc obstawiam, że jest to standard u każdego producenta. W sumie zdziwiłbym się, gdyby było inaczej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 22 minuty temu, Markcox napisał: w osobiście przerabianych ampli KD taka opcja była, więc obstawiam, że jest to standard u każdego producenta. W sumie zdziwiłbym się, gdyby było inaczej no to zaraz zabieram sie za lekture instrukcji bo widocznie to przeoczylem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 z tego co pamiętam, np. w Harmanie musiałem pogrzebać głębiej w menu, w Pioneer'ze mam oddzielny przycisk na pilocie. W każdym było kilka poziomów podświetlenia od maksymalnego, po całkowite wyciemnienie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 W przypadku braku takiej opcji można zrobić opuszczaną zasłonkę na wyświetlacz , trzeba tylko pamiętać aby nie zasłonić nią odbiornika podczerwieni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 co prawda nie kopalem zbyt gleboko ale wyswietlacz gasnie tylko w trybie pure direct.hmmm bede studiowal dalej bo zaczyna mnie to ciekawic:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 W Onkyo to było inaczej rozwiązane. Bo oglądając film i wciskając pure audio dekodery nadal działały i wszystkie ustawienia. Opcja oure audio dotyczyła tylko stereo. I wtedy gasił się także wyświetlacz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 o prosze to tez tak zrobie zobaczymy co wyjdzie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Dnia 28.08.2018 o 15:51, Repugnant napisał: o prosze to tez tak zrobie zobaczymy co wyjdzie:) No i jak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 29 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 jeszcze nie mialem jak sprawdzic dzisiaj wieczorem bede w domu zobacze i dam znac sam jestem ciekaw. sprawdzone co prawda nie osobiscie ale test niestety wypadl kiepsko.przy ogladaniu filmu i wcisnieciu pure direct faktycznie wyswietlacz sie wylaczyl ale pogorszyl sie glos niby wszystkie glosniki dzialaly ale jak mi powiedziano o 80%ciszej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 chyba pojawilo sie rozwiazanie mojego problemu yamaha m-5000 zakochalem sie dla niej moge zrezygnowac z telewizora:) a serio zaraz wracam do lektury i szukam ceny:) no to po sprawie:)cena jest zaporowa no i do m-5000 potrzebny jest przedwzmacniacz:) co prawda moj ampli moze byc przedwzmacniaczem ale kto wie jak to zagra:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Nowa seria Yamahy ma przedwzmacniacz, końcówkę mocy i gramofon. Wszystko co potrzebuje audiofil. No cena zaporowa ja się spodziewałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 19 minut temu, S4Home napisał: Nowa seria Yamahy ma przedwzmacniacz, końcówkę mocy i gramofon. Wszystko co potrzebuje audiofil. No cena zaporowa ja się spodziewałem. noooo za komplet ok 19tys euro:) koncowka okolo 7 przedwzmacniacz 5 wiec ceny powalaja:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Ma to być komplet do tego cuda: https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/speaker_systems/ns-5000/index.html nie wiem jak grają jeszcze ich nie słuchałem. Jednak 67 000 zł to dla mnie przegięcie. W tej cenie jest FACT 12!! http://www.pmc-speakers.eu/pl/Produkty/fact/fact_12 Chyba że NS5000 to ma być nawiązanie do legendy NS1000? I może producent liczy że Ci to kupią. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 pewnie znajda sie chetni:)ale fakt 67 tysi troche sporo:) trzeba by do tego jeszcze dodac ok 80 tys za gramofon preamp i koncowke do kompletu i mozna cieszyc i ucho i oko:) i poczuc troche luzu w portfelu:)jak dla mnie zestaw jest przepiekny i mimo ze moge o nim tylko pomarzyc to serce sie cieszy ze produkowane sa takie cacka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 50 minut temu, S4Home napisał: Ma to być komplet do tego cuda: https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/speaker_systems/ns-5000/index.html Piotrek Czy tylko mi sie wydaje ze Altusy wracaja do lask? Heheh. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 trafne spostrzezenie:)i w jakiej cenie:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 5 godzin temu, Repugnant napisał: jak dla mnie zestaw jest przepiekny Dla mnie też. W gusta to inżynier trafił. Ale mając luźny taki pieniądz nie spojrzał bym na Yamahe 4 godziny temu, lolo2 napisał: Czy tylko mi sie wydaje ze Altusy wracaja do lask? Heheh. Wydaje mi się że to próba nawiązania walki o klienta profesjonalnego: http://www.pmc-speakers.eu/pl/Produkty/se/MB2_SE http://atcloudspeakers.co.uk/hi-fi/loudspeakers/classic-series/scm150/ poprzez nawiązanie do starych bardzo udanych NS1000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 a na co bys spogladal? chetnie sie dowiem bo to moze byc ciekawe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Z Altusami te kolumny maja niewiele wspólnego poza tym że są trójdrożne i wyposażono je w dość spory głośnik basowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Moby to takie pierwsze skojarzenie pewnie bylo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 września 2018 Udostępnij Napisano 3 września 2018 No tak z wyglądu. Ale to na pewno znacznie wyższa konstrukcja chodź nie słuchałem. Dnia 31.08.2018 o 14:37, Repugnant napisał: a na co bys spogladal? chetnie sie dowiem bo to moze byc ciekawe. Mcintosh, leema acoustic, dan dagostino, pass i wiele innych tego kalibru. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 3 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2018 faktycznie ciekawe:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 2 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 października 2018 czy moze ktos cos wie o marantz-u sr8012 jak to gra jak sie sprawdza jak ewentualnie wypada w porownaniu z denonem 8500 lub tez z denkiem 6400 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 października 2018 Udostępnij Napisano 3 października 2018 15 razy wolał bym dzielony zestaw Marantza Pre i końcówki mocy. Albo klasyczny amplituner innej firmy z odpowiedniki wyjściami PRE pod tyle kanałów ile potrzebujesz i osobno końcówki mocy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts