Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej

Polećcie jakiś amplituner stereo do głośników STX FS-250n. Przedział cenowy 1000-1300zł. Musi mieć wejście optyczne, bo będzie podłączony do TV jako źródła dźwięku. Miło byłoby gdyby amplituner grał mocnym basem, bo podobno STX FS-250n potrzebują tego wsparcia - podobno....
Słucham muzyki klubowej. Filmy również często oglądam. Przy okazji proszę o linki/adresy do sklepów z trójkąta wschodniego (Warszawa-Lublin-Białystok), w których mógłbym odsłuchać taki zestaw i uzyskać zadowalającą cenę :)

Napisano (edytowany)

Dlaczego proponujesz mi amplituner, który znacznie wykracza poza budżet, który zamieściłem w poście? :/ Nie możesz mi napisać konkretnej ceny w wiadomości? 

Edytowano przez fabianabc
Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

Nie mogę.

Proponuje ci Pioneera sxn30ae który wyjdzie delikatnie poza budżet a jest lepszy. Nie chcesz to nie bierz. :)

Widzę, że macie w promocji Magnaty Quantum 677 :) Jak będą się spisywać z tym Onkyo TX-8220 ? :)

• 2 years later...
Napisano (edytowany)

"Do prezentowanych kolumn głośnikowych STX FS-250n warto dobrać amplituner posiadający nieco prądu. Tylko dobre wysterowanie kolumn pozwoli na usłyszenie możliwości tych kolumn."

Co Waszym zdaniem oznacza ta lakoniczna opinia ?

Edytowano przez rott
Napisano (edytowany)

Kolumny głośnikowe  STX FS 250n "najlepiej współpracują ze wzmacniaczami, amplitunerami o mocy 20-120W (impedancja 4-8 Ohm)."
Czy wzmacniacz ze zdecydowanie większą mocą w stereo np. 8 omów x 2 - 230W RMS, 4 Ohm x 350W RMS będzie kompatybilny z kolumnami głośnikowymi STX FS 250n ?

Edytowano przez rott