slawas2001 Napisano 21 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2018 (edytowany) Witam, mam takie pytanie do Panów czy jest zauważalna różnica w brzmieniu między odtwarzaczami sieciowymi - arcam rplay -yamaha cd nt 670 -yamaha wxc 50 i ich wewnetrznymi dacami, oraz jak się takie daci mają do zewnętrznych pełnowymiarowych w cenach powiedzmy 1000-1500? Jestem użytkownikiem Arcama Rplaya i porównywałem go do yamahy cd nt 670... nie jestem pewien w 100% ale odnoszę wrażenie że ta yamaszka gra lepiej lepszy bardziej sprężysty bas, trochę łagodniejsza góra, odrobinę lepsza dynamika. Nie wiem czy taka przesiadka ma sens ale przeszło mi przez myśl żeby zamienić arcama rplaya na yamahe wxc 50 - zakładam że powinna być lepsza od cd nt 670. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie uwagi, S. Edytowano 21 sierpnia 2018 przez slawas2001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2018 Tak jest różnica także pomiędzy yanahami. I wszystkie urządzenia odstają od typowego daca za 1500 zł. Jeśli już słuchałeś to wiesz. Nie zostaje ci nic więcej jak słuchać dalej. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 21 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2018 Jest jeszcze np s303 kurde chętnie bym je przetestowal .. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2018 A ten moim zdani jest akurat taki sobie. To co stoi na przeszkodzie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 21 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2018 WXC-50 gra lepiej od NP-S303. Jeśli możesz trochę nagiąć budżet, jest jeszcze świetny NODE 2- obsługa Bluseounda to bajka, szybko płynnie i intuicyjnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2018 W sobotę wypożyczyłem na testy Node 2. Porównywałem go z Onkyo 6170 no i faktycznie Bluesound brzmi obiektywnie lepiej. Tzn. Brzmi szerzej i głębiej i jest stonowany. Onkyo zagrał lepiej dynamicznie, ale to za mało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 21 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2018 Słucham właśnie arcama rplaya i owej yamahy cd nt 670 i zaczyna mi się wydawać że arcam gra bardziej wglab ale niestety troche skleja dźwięki a yamaha bardziej konturowo i trochę na lini kolumn i dochodzę do wniosku że chyba już nie wiem czego ja wogule chcę hahaha śmieje się chociaż to w sumie tragiczne a nie śmieszne Ogólnie gra cały system łącznie z akustyka a do tego można jeszcze dodać wahania nastroju ..złożyć taki system który w pełni nas usatysfakcjonuje i zagra każdy gatunek poprawnie dobrze to nie lada wyczyn.. wystarczy że zmienisz jeden element układanki i już onkyo może zagrać lepiej od noda.. jak na razie jestem za yamaha choćby dlatego że prawdopodobnie łatwiej odsprzedac w razie zmiany upodobań Najgorsze w tym jest to że tak na prawdę wszystkie wady i zalety sprzętu jak też czy się sprawdzi w długim okresie poznajemy po kilku miesiącach a decyzje trzeba podjąć już ;( Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2018 Czemu? Co stoi na przeszkodzie abyś ochłonął i podjął racjonalna decyzję? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 22 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2018 (edytowany) W stereo racjonalne decyzje to podejmują ale producenci i dystrybutorzy Konsumenci kierują się emocjami często silniejszymi niż rozsądek bo to jest jak narkotyk tylko siedzą na forach i wymieniają się opiniami który towar lepszy hehe ;D A tak serio to za duży wybór a wydając tyle kasy chce się mieć przekonanie że kupiło się najlepsze brzmienie.. niestety wszystkie te sprzęty mają jakieś wady a mało co się w danej półce cenowej wybija ponad szereg .. kombinujesz kombinujesz a w pewnym momencie stwierdzisz że nic Ci nie gra więc kombinujesz dalej.. masz rację czas ochłonąć;) Edytowano 22 sierpnia 2018 przez slawas2001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2018 Może nie tyle wady co inne droższego mają coś lepiej. No ale to studnia bez dna. Na takim podejściu przecież żyją hmm czy żerują producenci sprzętu hiend. Uwierzcie muzycy niekiedy nie mają takiego audio w domu jak nie jeden "audiofil" z kasą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts