Marek Mondalski Napisano 27 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2018 Kontekst: posiadam w domu kilka urządzeń z serii Musicast, w tym R-N602, MCR N670 i kilka WX-030 (innymi słowy wdepnąłem). Chciałbym w niedalekiej przyszłości wymienić MCR N670 na zestaw: wzmacniacz (np. Emotiva BasX A-100 lub używany Rotel) plus streamer z rodziny Musiccast. Pytanie brzmi: czy jest jakakolwiek istotna różnica (jakość, funkcjonalność - w zakresie sieciowym) miedzy streamerami: WXAD-10, NP-S303, CD-NT670, oraz WXC-50 ? Najchętniej kupiłbym najtańszy, tzn. WXAD-10 o ile nie wiąże się to z utratą jakości / funkcjonalności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 (edytowany) Inaczej grają czym tańszy tym gorzej i moim zdaniem - choć słyszałem miałem w domu tylko wxad10 i cdnt670 i jakiegoś pianocrafta- idzie dość łatwo wylapac różnice.. Zgaduje też że czym tańszy tym gorsza jakość, stabilnosc łącza itp Edytowano 28 sierpnia 2018 przez slawas2001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Stabilność łączą jest za każdym razem taka sama.Jedyną różnicą jest jakość dźwięku z tych klocków. Sprawdziłem kilka urządzeń z tej serii i na pewno na zainteresowanie zasługuje WXC 50 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Najlepiej brzmi WX-C50, funkcjonalnie tez jest naj, bo np. jako jedyny posiada wejście optyczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Jak powiedzieli koledzy. Różnice masz w brzmieniu. Wxad10 da ci sieciowo to samo co wxc50 ale nie zagra tak samo. Więc zależy od ciebie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 28 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Biorę też pod uwagę WXA-50 plus wzmacniacz słuchawkowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts