maniu Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem wyżej wymienionych kolumn. Grają w 30 m2 z wzmacniaczem AA x-i60 plus CD YAMAHA CDX-460. Wszystko jest pięknie ale jak już kiedyś pisałem dźwięk jest nieco zamulony, więc rozglądam się za innym wzmacniaczem z wejściem optycznym lub DACiem do wzmacniacza z optykiem. Zakup myślę na jesień, jak skończę raty za kolumny Jednak kusi mnie wiedzieć w co celować. Myślę że kwota koło 2000. Tysiąc zgarnę za sprzedaż AA i klocka będe mógł dołożyć pewnie. Zależy mi na bardziej przejrzystym dźwięku, lepszą separacją instrumentów i żeby nie było znów zbyt ostro. Sprzęt może być używany. Wiem że Yamaha AS-700 dobrze się zgrywa. Coś jeszcze można polecić ? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Myślę że Yamaha as701 będzie dobra ale odsłuchaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Tak Yamaha as701 to dobre rozwiązanie. Obok tego myślę że można pomyśleć o Pioneer a40. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Witam, Od siebie zaproponuję jeszcze Onkyo A-9150 ale i pozostałe wcześniej wymienione mogą się spodobać. Tak czy siak musisz posłuchać, porównać. Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 29 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 (edytowany) Oki czy te wzmacniacze to wyższa klasa sprzętu od mojego AA ? czy poziom raczej ten sam, tylko po prostu inne dźwiękowo. Chcę mieć też możliwość podłączenia laptopa z Spotify, widzę że te wzmacniacze tego nie oferują. Mam dac Prodigy Audio Cube 2, a w AA siedzi Burr Brown PCM2900. Co możecie polecić lepszego ? Edytowano 29 sierpnia 2018 przez maniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Poszukaj też używanego rotela warto odsłuchać.Słuchałem rotel a12 z heco music style 900 super tylko cana?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 53 minuty temu, maniu napisał: Oki czy te wzmacniacze to wyższa klasa sprzętu od mojego AA ? czy poziom raczej ten sam, tylko po prostu inne dźwiękowo. Poziom ten sam, tylko inne brzmienie. Chcesz mieć półkę wyżej to musisz szukać wzmacniacza w granicach 4.5 - 5K, patrząc na nowe oczywiście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Zgadzam się z przedmówca. Niestety. Poziom ten sam tylko wzmaki nieco bardziej pasujace do tych kolumn bo mają inne brzmienie. Ma być lepiej, przeskok, to wyższa kwota. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 jaka to kwota ? biorąc pod uwagę także używki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 2 minuty temu, maniu napisał: jaka to kwota ? biorąc pod uwagę także używki https://allegro.pl/kategoria/wzmacniacze-i-pokrewne-wzmacniacze-257182?order=pd&stan=używane&price_to=2000 wbijasz na allegro masz do kwoty 2000zł i przeglądasz Masz np. CAMBRIDGE AUDIO 840A , który kosztował chyba ~6000zł za nowości , i parę innych ciekawych , jedyny problem to w niektórych przypadkach może się okazać sprzęt do przeglądu , renowacji tak więc trzeba mieć pojęcie jak sprawdzić i co kupić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Dokładnie Cambridge audio 840a,Pioneer A70,Denon pma2000 lub słabszy Denon pma 1510ae. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 53 minuty temu, Elizjum7919. napisał: Dokładnie Cambridge audio 840a,Pioneer A70,Denon pma2000 lub słabszy Denon pma 1510ae. Dokładnie tak Nowy to około 5k poczujesz różnicę. A używany tak jak napisał kolega. To dobre modele. Dodał bym jeszcze kilka podobnych. Tej samej klasy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Ten pioneer a-70 mi podpasowal, jakbym chcial go odsluchac z moim kolumnami to czy moge to zrobic uzywajac nowszej wersji tej dostępnej w sklepach ? Czy to inne granie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 To bardzo podobne granie. O ile pamiętam dobrze to nawet identyczne lub różnica na granicy percepcji. Nowszy ma po prostu daca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Piotrek jak mam starszego A70 też ma dac USB,coaxial.Podobno ten starszy gra deczko ciepłej i coś w tym jest.Mialem Onkyo i słychać że Pioneer jest cieplejszy ale nadal detaliczny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 30 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Czyli dobrze rozumiem ten A-70 to wzmacniacz klasa wyżej od As-701. Nowe widziałem były po 4000-5000 zł, to zacna cena. Jeszcze się tylko zastanawiam czy Aurora i ucho amatora odczuje różnice między powiedzmy As-701 a Pionierem. 1 godzinę temu, Elizjum7919. napisał: Piotrek jak mam starszego A70 też ma dac USB,coaxial.Podobno ten starszy gra deczko ciepłej i coś w tym jest.Mialem Onkyo i słychać że Pioneer jest cieplejszy ale nadal detaliczny Elizium, jak ogólnie oceniasz ten wzmacniacz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Powiem ci tak idź do salonu audio i odsłuchaj as701 i nowego Pioneera a70 z heco aurora.Weź tego który się tobie spodoba?Albo nową as701 lub używanego A70. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Faktycznie. Moja wina. To prawdę mówiąc nie pamiętam w czym DA jest lepszy oprócz optyka. Natomiast zarówno starszy A70 jak i nowszy A70DA nie maco porównywać do AS701. Moim zdaniem to znacznie lepszy wzmak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 tylko teraz znaleźć sklep w WLKP gdzie mają oba sprzęty i HECO Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Jak nie znajdziesz, albo znajdziesz połówkowo to pisz do nas to wypożyczymy co mamy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Oki super, dzieki za podpowiedzi strasznie sie nagrzalem na tego pionka Piotrek, jakby co to bede sie odzywac, dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 2 września 2018 Udostępnij Napisano 2 września 2018 Tego a 70 używanego w idealnym stanie masz za 2200zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 4 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2018 Jeszcze odkopie temat. Czy 2x 58 W przy 8 ohm starczy do heco ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 (edytowany) Niby 58 w przy 8ohm ale przy 4ohm 2x90.Mam magnaty quantum 755 słuchałem na 11i więcej chyba nie dadzą rady.Jest głośno że szok?. Idź do salonu audio i odsłuchaj nowej a70 z heco będziesz miał rozeznanie czy to twój dźwięk. Edytowano 4 września 2018 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 Było by dobrze jakby był mocniejszy, ale technicznie wystarczy. Fakt faktem kolega dobrze radzi, posłuchaj nowej A70DA, będziesz miał absolutny obraz jak to gra. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts