Mojdy Napisano 2 września 2018 Napisano 2 września 2018 (edytowany) Dzień dobry! Zwracam się z prośbą o radę. Najpierw tło: Mam kolumny Pylon Pearl 27. Pokój 25m otwarty na kuchnię i przedpokój. Mam wzmaka Radmor 5412. Gra to ładnie (różne Pink Floydy, Oldfieldy, klasyka, trochę metalu, szant) jak na moje drewniane uszy. Ale jest problem, bo mimo wymiany potencjometrów w Radmorze, ciągle coś pierdzi przy wyłączaniu i przełączaniu. Więc przyszedł czas na nowy sprzęt. I teraz chciałbym pozbyć się komputera (do FLAC) odtwarzacza mp3 (do MP3). Wkurzają mnie te kable, ciągłe ładowanie, przełączanie. Chciałbym mieć pendrive'a 64 lub 128GB z całą moją kolekcją FLAC, wpiąć w "coś" i odtwarzać. Nie potrzebuję bajerów, odtwarzaczy sieciowych, Spotify i innych gadżetów (pilot wystarczy). Po długim wstępie pytanie: Czy istnieje pojedyncze urządzenie, które odtwarza FLAC+MP3 wraz z przyzwoitym wzmacniaczem? Przez przyzwoity rozumiem lepszy od Radmora:) Budżet jaki mam to ok. 2-2.5k. Myślałem o Onkyo 8250 ale liczba bajerów mnie przeraża. Przy okazji - czy ten Onkyo to klasa D? Pozdrawiam, Mojdy Edytowano 2 września 2018 przez Mojdy Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 września 2018 Napisano 2 września 2018 Cześć, jeśli szukasz urządzenia, które obsłuży Ci zewnętrzny dysk, pozostaje amplituner sieciowy. W podanym budżecie tak naprawdę wchodzą w rachubę trzy urządzenia - wspomniany prze ciebie Onkyo TX-8250, bliźniaczy Pioneer SX-N30AE oraz Yamaha R-N602. Onkyo jest równiejsze, bardziej dokładne, analityczne. Yamaha natomiast jest bardziej rockowa, wyraźniej eksponuje skraje pasma, gra mocniej. Każdy z powyższych amplitunerów jest bardzo dobrym uzupełnieniem Twoich kolumn, wybór zależy jedynie od indywidualnych preferencji. Każda z powyższych propozycji będzie wyraźnie lepsza dźwiękowo. Odpisz, cytując
Mojdy Napisano 3 września 2018 Autor Napisano 3 września 2018 Dziękuję za szybką odpowiedź! Mam kilka pytań dodatkowych: 1. Rozumiem, że to są"najprostsze" konstrukcje spełniające moje wymagania? 2. Co rozumiesz pisząc, że Pioneer i Onkyo są bliźniacze? Widzę, że Pioneer jest 200-300PLN tańszy - czy to jest ta sama konstrukcja pod inną marką? 3. Jaki jest maksymalny rozmar czytanych pendrive'ów? 4. Przeczytałem opinię na sieci, że transformator Pioneera wyraźnie buczy. Czy tak jest w rzeczywistości? Czy Onkyo też buczy? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 września 2018 Napisano 3 września 2018 Onkyo to klasa AB i nie znajdziesz nic prostszego. Teraz to po prostu standard 1. Jeśli w jednym to tak. 2. Tak. Pioneer to firma należąca do Onkyo. Jak zdejmiesz obudowę to w środku jest to samo. 3. Czyta nawet dyski terabajtowe w formacie NTFS 4. Nic nie buczy. W Onkyo zdarzały się trzaski. Ale jakoś długo cicho o tym. Piotrek Odpisz, cytując
Recommended Posts