Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam..

Wczoraj padł mi wzmacniacz asr Emitter 1 plus...coś w nim strzeliło i zaczęło bardzo charczeć w głośnikach.Głośniki sprawdziłem są ok więc to wzmacniacz.Czy ktoś z kolegów zna może kogoś kto się tym zajmuje.Pomijam serwis u producenta...koszty by były chyba za duże a wzmak nie jest już młody.Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.

Napisano
Dnia 8.09.2018 o 12:07, pirs napisał:

Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.

Możesz się skontaktować z Retrospekcją Vintage z Łodzi . Serwisowałem u nich ostatnio swój nie najmłodszy już sprzęt i zrobili wszystko naprawdę porządnie.

Napisano

Dziękuję za odpowiedz.Zapiszę sobie tą firmę...może się przydać.Jutro jadę do Bydgoszczy...znalazłem kogoś kto już naprawiał takie wzmacniacze i to z powodzeniem.Zatrudnia go również znana firma z tej miejscowości.więc jest nadzieja.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Wzmacniacz naprawiony bez żadnych problemów.Wysiadły jakieś diody,osiem sztuk(po 4 na kanał)Trzeba było rownież wymienić kondensatory (20 szt) co bardzo zwiększyło koszty ale jak trzeba to trzeba.