Shauddy Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 (edytowany) A w razie opcji nr 2, z podłączeniem do komputera? Warto zaopatrzyć się w jakiś dodatkowy sprzęt w postaci karty czy nie doświadczę jakiegoś skoku w jakości jeśli budżet wynosi tylko 500 zł? I gdyby apli został podłączony do TV, a telewizor do PC po HDMI(czyli dźwięk płynąłby z komputera) to jakość dźwięku spadnie czy póki jest w "cyfrowej formie" nie doświadczę spadków? Edytowano 24 września 2018 przez Shauddy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Jeśli będziesz miał DACa podłączonego do USB to właśnie o to chodzi aby sygnał pominął kartę dźwiękową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shauddy Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 To może inne pytanie Podłączając ampli do PC użyłbym przejściówki Cinch-Jack i podłączyłbym pod integrę(bez zewnętrznych DACów itp). Ewentualnie biorę pod uwagę zakup karty dźwiękowej(niedrogiej, do 500zł max), która posiadałaby złączę optyczne. Złączem optycznym podpiąłbym kartę dźwiękową w PC bezpośrednio pod amplituner. Będzie w ogóle jakaś różnica w dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2018 Udostępnij Napisano 25 września 2018 Ale za 500 zł, nieco drożej kupisz Cambridge DAC 100. Więc po co kombinować. Karta dźwiękowa nie da tak dobrego efektu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shauddy Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 Znowu trochę odkopię temat - zastanowiłem się nad tym DACiem, ew trochę tańszy Audiotrak Prodigy Cube Black Edition(też ze względu na wejście słuchawkowe). Pytanie czy bez problemu podłączę głośniki Fenda R25BT po RCA i wszystko będzie "ładnie" grać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 października 2018 Udostępnij Napisano 2 października 2018 Nie znam kolumn. Jeśli to aktywne produkty to musisz mieć regulowane wyjście RCA. Czy ten dac takie ma? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 4 października 2018 Udostępnij Napisano 4 października 2018 Szukaj używanych Dac, ostatnio kupiłem Dac Nostromo 4 za dość dobrą cenę - poniżej 200 zł z wysyłką. Nowy dac ten model kosztował około 500 zł. Więc jak masz budżet na dac 500 zł to używany można trafić, który jako nowy kosztował 1000 zł lub więcej. Ale trzeba szukać i być cierpliwym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrNa Napisano 5 października 2018 Udostępnij Napisano 5 października 2018 Albo nowy uNostromo za 330zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shauddy Napisano 10 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2018 Dzięki wszystkim za pomoc, temat w zasadzie do zamknięcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jac0 Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 Aby nie tworzyć nowego tematu, kontynuując temat podepnę się do obecnego :) Rozpoczynając swoją przygodę z audiofilstwem postanowiłem że będę składał w częściach porządny zestaw audio. Rozpoczynając od pierwszego elementu, przeszukując wiele tematów na tym forum, doszedłem do wniosku że przeważnie do słuchania muzyki zalecany będzie wzmacniacz stereo nie amplituner jak do tej pory sądziłem. Ponieważ obecnie za nowy sprzęt dobrej jakości trzeba odpowiednio zapłacić, a nie dysponuje zbyt pokaźnym budżetem wybór padł na coś używanego. Moje pytanie, co polecacie w budżecie do 800zł? Pokój około 30 m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts