tomazzo #1 Napisano 17 lipca 2008 Stoję przed wyborem amplitunera,lecz chcialbym z niego korzystać także w stereo .Budżet pozwala mi na Sony str-dg710 [770 zł] .W ostatnich dniach pojawiła się jednak możliwość kupienia Technicsa sa-ax7[400zł],starszy brat amplitunerów ale podobno dobra konstrukcja i dobra alternatywa między KD a stereo .Może jakiś dobry człowiek pomoże mi w wyborze,jestem przekonany że jest was wielu na tym forum .A może coś innego? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
audionet #2 Napisano 17 lipca 2008 Dobrze by było posłuchać.Ja wybrałbym Sony ,jakoś nie mam przekonania do dźwięku Technicsa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomazzo #3 Napisano 18 lipca 2008 Dziękuję.To wystarczy mi w wyborze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #4 Napisano 18 lipca 2008 SONY G710 jest stosunkowo świeżą konstrukcją (z 2007 roku), nieźle wyposażoną (HDMI, mikrofon pomiarowy do automatycznej kalibracji) a do tego nieźle gra i jest bardzo ciekawą propozycją wśród sprzętu do 1000zł. Do tego jak to u SONY niezła ergonomia i wygoda użytkowania. Cena niezła, model dużo lepszy od serii 500/510 u SONYego i wart swojej ceny. Użytkownicy tego modelu (i poprzednika – 700) chwalą go sobie.Więc i Ty powinieneś być z niego zadowolony ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomazzo #5 Napisano 19 lipca 2008 Raz jeszcze dziękuję za radę.Prawdę mówiąc na ten model zdecydowałem się z powodu stosunkowo niskiej ceny,lecz wahałem się ponieważ słyszałem od znajomych że Sony są awaryjnym sprzętem z tego co napisałeś wynika że to stereotyp. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #6 Napisano 19 lipca 2008 Co do awaryjności SONY to na przykładzie własnym i rodziny/znajomych: Jedyny problem był z prostym kompletem KD ("naleśnik" - DVD z amplitunerem w jednej obudowie), polegał na tym, że tuner w tym modelu nie pamiętał ustawionych stacji. Szybka akcja w serwisie i po paru dniach było OK, a sprzęt nie został porysowany (co się niestety zdarza w serwisach).Poza tym jakoś dziwnie się zdarza, że szybciej padają lasery w miniwieżach niż w normalnych CD do wieży (często pomaga częstsze czyszczenie, ale nie zawsze).Przez moje łapki przeszło z Soniaków tak około: 5 amplitunerów KD, z 15 odtwarzaczy CD, 5 miniwież, 5 DVD, nagrywarka, parę wzmacniaczy, tunerów, decków, MD, kolumn i TV. No i jak do tej pory tylko czasami czyszczę soczewki w CD Modele mają od 1 roku do 20 lat, więc jest to pewien przekrój czasowy...Główne zastrzeżenie mam do kolumn - w cenie kolumn SONY można znaleźć lepiej grające firmy.Poza tym plusem przy zakupie SONY pochodzących z oficjalnej sieci dystrybucji w Polsce jest to, że za rozsądne pieniądze możesz przedłużyć gwarancję do 3 i do 5 lat.Oczywiście trafiają się egzemplarze felerne, bo obecnie mało która firmowa dokładnie testuje komponenty i kompletne urządzenia. Jak to w życiu - trzeba mieć trochę farta. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo1964 #7 Napisano 20 lipca 2008 Z tych dwóch tylko Sony - Technics nie ma cyfrowych dekoderów dźwięku przestrzennego (DD, DTS). Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach