Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
pawelzbrd

Szacuneczek dla ciebie boś prawdziwy Patriota icon_cool.gif Zawsze mówiłem, że co polskie to dobre i jak widzę Ty też przestrzegasz tej zasady. I dlatego nie martw się. Altusy zagrają z Diorą a Diora z Altusami. A jakbyś chciał dalej budować patriotyczno - narodowy sprzęt to polecam:

- http://www.allegro.pl/item409518954_odtwar...1_sprawdz_.html

Koleś chce psie pieniądze a źródełko to prawdziwy polski vintage z dobrej półki. I wcale nie żartuję pomimo iż tak ci się może wydawać icon_wink.gif

Pzdr.
Napisano
muzyczny_gość- a zwróciłeś uwagę na datę produkcji ? 09.1990 ! Czapki z głów. Źródełko pełnoletnie jak mój Sony CDP-990 który też jest z 1990 r. i doprowadza nawet dziś co poniektórych do palpitacji serca w związku z jakością grania i urokiem super - klawiszowca icon_razz.gif .
Napisano
Perkoz_1 tak zwróciłem a jeszcze baczniej zaciekawiła mnie taka komunistyczna naklejeczka (typowo papierowa) z czasów świetności stoczni gdańskiej i Lecha Wałęsy:) (nie ma to kompletnie żadnego kontekstu politycznego...za a nawet przeciw)
Lubie takie perełki odnajdywać a w sprzęcie już ich mało
(czytam wątek z Yamaha e810 - jest dobry)!!:))

PS. co do Sony CDP-990 masz go długo ?
Napisano
muzyczny_gość - Soniacza mam już ponad pól roku. I nie oddam go nikomu. Trafił mi się "funkiel nówka nie śmigany". Oto on w pełnej krasie ( jak mi sie uda załączyć fotkę):

PS. Udało się. W rzeczywistości jest jeszcze w lepszym stanie. A zdjęcia zapożyczyłem sobie z aukcji na której go kupiłem.

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano (edytowany)
Może i tak ale szczęście poprzedzone wtopą za 179 zł icon_cry.gif Bo najpierw poszedłem na huuuura i kupiłem zdechlaka CDP 690 co nie dość, że z designu kiepskawy to dźwiękowo prezentował poziom boomboxa. A do tego felerny bo laser był w agonii. A 990-tkę kupiłem za 245 zł. z przesyłką. I mam do niego orginał pilota. Edytowano przez RoRo
Powód edycji znany autorowi postu i nie tylko :-))) ...cytowanie poprzednika
Napisano
Perkoz_1
O ile mnie pamięć nie myli, to "ftopa" nie była taka wielka i dzięki niej przyfarciło Ci się z pilotem.
W sumie wyszło OK, a Ty przynajmniej nie dołączyłeś do "antySoniaczy"

Pozdrawiam
PS. Gratuluję Muzycznemu postępów w edycji i ortografii icon_lol.gif (to nie było złośliwe - On po prostu szybki jest!)
PSS. Edycja (usunięcie) cytatów to tak samo przy/wychodzi...
Napisano
Do Altusów 140 to bardziej pasuje (historycznie) DIORA WS-432 (lub 442), a do młodszego WS-504 to chyba ALTUSy 200 lub 300 icon_cool.gif

zn21
Nadal sporo osób lubi dźwięk (a głównie basy) z Altusów, w końcu nie każdy musi być audiofilem i wydawać "trochę" więcej pieniędzy na sprzęt.
A za 300zł to będzie problem z czymś równie skutecznym jak A140.

Pozdrawiam i proszę o "trochę" więcej wyrozumiałości dla innych, szczególnie dla Polaków! icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

Oto on w pełnej krasie... W rzeczywistości jest jeszcze w lepszym stanie. A zdjęcia zapożyczyłem sobie z aukcji na której go kupiłem.

Perkoz_1
Ładny sprzęt, ładne fotki. A zrobiłbyś jeszcze fotkę tyłu Twojego CDka oraz pilota?

pawelzbrd
Odtwarzacz DIORY jak najbardziej będzie pasował - jest z pilotem?
Na 20m^2 grać to będzie odpowiednio - przy mniejszym pomieszczeniu duże kolumny jak Twoje ALTUSy będą trudne do rozstawienia i prawdopodobnie za mocno podbijały niskie tony (potrzebują trochę wolnego miejsca z boku i z tyłu, czyli odsunięcia od ścian).

Pozdrawiam
Napisano
RoRo

Nie dość, że jeszcze nie podumałem do końca nad Twoją "ciszą.." to teraz zapętliłem się dlaczego mnie edytowałeś. Czyżbym walnął jakiegoś "bengala" w stylu 'ftopa"? Nie wierzę! To nie ja! Olśnij mnie jak najszybciej bo mam kaca moralnego icon_confused.gif .
Zdjątka mojej miss 990-tki od tylca i pilocika dopiero dzisiaj pstryknę dlatego bo 2 dni mnie nie było na Forum z powodu choroby zwanej Olimpiada.
Napisano
Perkoz_1
Przyznaję się bez bicia – usunąłem z Twojej poprzedniej wypowiedzi cytat postu bezpośrednio poprzedzającego Twój post ...
Innym to robie – to i wziąłem się za odwagę i w podobny sposób potraktowałem także i Ciebie. icon_lol.gif
Obiecuję – dzisiaj tego już nie zrobię ... ale za jutro nie ręczę !

A na foczki/fotki Twojej misski poczekam cierpliwie...
I w intencji Twojego kaca moralnego proponuje wieczorem klina, czyli po piwku: Ty u siebie, ja u siebie (korespondencyjne i nie tylko - picie na odległość) icon_mrgreen.gif
Pozdrawiam
PS. Popieram Twoje wnioski dotyczące pytań komputerowych w niewłaściwych działach!
M.in. chodzi o " POMOC w podłączeniu wieży do PC" w dziale "Muzyka" icon_rolleyes.gif
Napisano
muzyczny_gość

Ogłosiłem się w sprawie Pani S.B. icon_mrgreen.gif i nie tylko. Może rzeczywiście ten temat się rozrusza.

PS. Pisz na PW.

RoRo

Jestem leniwy , to po pierwsze a po drugie to nie chce mi się wczołgiwać za sprzęt ani go rozłączać bo mam wszystko piknie pospinane, i dlatego spełniam Twoją prośbę pożyczając sobie zdjęcia z aukcji które tego dotyczą. i jeszcze jedno - pilot jest z modelu niżej ale ma wszystko co potrzeba. Nic nie brakuje. Był razem z tą ferelną 690-tką. Przynajmniej taka korzyść ze złomu icon_evil.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Perkoz_1
Czyli dobrze pamiętałem z tym pilotem... icon_lol.gif
Ja Ci ciągle powtarzam, że z tą 690ką wcale tak źle nie było, a tu znowu lecisz pesymizmem icon_lol.gif
Pilot jak ta lala, od razu widać z jakich lat sprzęt pochodzi! I cholera można było zrobić pilota (i ogólnie panel przedni), że wszystko jest na wierzchu i łatwo dostępne - a nie jak dzisiaj 4 przyciski i wynocha...

Lenistwo Ci daruję, pokazałeś co trzeba (myślę o sprzęcie). Tak generalnie to ja też czasami jestem leniwy...
Aha - ja w każdym razie obiecaną intencję spełniłem...

Pozdrawiam
Napisano
RoRo

Dlatego jestem fanem klawiszowców. Bo klawiszowiec to szeroko pojęta ergonomia. A ergonomia moim zdaniem jest podstawą dzisiejszej inżynierii. A swoją drogą to ciekawi mnie zawsze ta moda na audiofilski design elektroniki. Przecież czasami to aż przegięcie pały w ascetyzmie. A co chłopaki zaczynają już na całym świecie wymyślać aby być trendy w audiofilskim wyglądzie. Przykład mamy w ostatnim numerze AUDIO. Odtwarzacz CD NAIM- a. Szuflada CD-ka za hukszwanz z fercelugą ręcznie ciągniona i zabezpieczana przed otwarciem magnesem z szafki kuchennej icon_biggrin.gif Niezłe pisanki. Niedługo ktoś wpadnie na to aby silnika do napędu nie wkładać tylko palcem sobie płytkę kręcić.

PS. A przy okazji tego audiofilskiego wyglądu ile jest oszustwa i kanciarstwa. Zresztą poczytajcie sobie ten wątek na audiostereo sami:
- http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html...44229&p=1#k