Rafał Pytlak Napisano 20 września 2018 Udostępnij Napisano 20 września 2018 Witam właśnie zakupiłem wzmacniacz PMA 720 ae, który współpracuje z denon dbt 1713 ud,(+cambridge audio dacmagic 100 do słuchania muzyki YT) do tej pory zestaw składał się właśnie z bdt wraz z amplitunerem X1200 w. Zakupiłem wzmacniacz ponieważ jakość muzyki mnie nie zadowalała kolumny niestety Eltax monacco, jednak nawet z pma 720 nie ma frajdy z słuchania muzyki. Jest lepiej, oczekuję jednak więcej, wobec czego mam pytanie, jakie kolumny najlepiej współpracują ze wzmacniaczem. Muzyka to pop, rock, disco. Plan pomieszczenia w załączniku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Do jakiej kwoty? Rozumiem że używane? Musisz także pomyśleć nad źródłem. YT nie jest do muzyki! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 W rozsądnych pieniądzach spójrz na dwie polskie konstrukcje - STX Electrino 150 lub Pylon Audio Pearl 25. To sprawdzone i naprawdę dobre rozwiązania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Pytlak Napisano 21 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2018 Witam, sprzęt nowy, kwota do ok. 3000,00 zł za 2 szt. Wiem , że yt to słabo, na chwilę obecną "tworzę bibliotekę CD", więc póki co korzystam, ale bez satysfakcji. Rozważam z czasem zakup odtwarzacza sieciowego DNP-730AE. Na chwilę obecną koncentruję sie jednak na kolumnach, eltax nie zachwyca, chciałbym lepszego brzmienia. Rafał 10 minut temu, Q21 napisał: W rozsądnych pieniądzach spójrz na dwie polskie konstrukcje - STX Electrino 150 lub Pylon Audio Pearl 25. To sprawdzone i naprawdę dobre rozwiązania. Jak współgrają z PMA ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Do dobre połączenie. STX jest bardziej jasny, analityczny, swobodny z wyraźniej podkreślonymi skrajami pasma. Pylon Audio natomiast to bardziej ciepłe, dobrze wypełnione granie z dobrą podstawą basową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Pytlak Napisano 21 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2018 17 minut temu, Q21 napisał: Do dobre połączenie. STX jest bardziej jasny, analityczny, swobodny z wyraźniej podkreślonymi skrajami pasma. Pylon Audio natomiast to bardziej ciepłe, dobrze wypełnione granie z dobrą podstawą basową. Jakieś opinie o: Klipsch Reference R-28F, Melodika BL30, JBL Studio 270, Dali Zensor 5, Wharfedale Diamond 240. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Do 3000 jeden z najlepszych wyborów to Heco 700. Chociaż on nie zgra się dobrze z 720tką. Ale to i tak będzie dobre połączenie. Zensor jak już coś to 7 dostaniesz je u nas w tej cenie. Ale nie pasują totalnie do 720tki nie polecam. Bardziej obstawiam granie twarde. Bowersy, Magnat 725 - faworyt. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Pytlak Napisano 21 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2018 Dzięki za info, również myślałem o magnatach, jak wypadną w porównaniu do eltax? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 Jak Insignia do Multiply jak Chivas Regal do Red Labela Jak plaża w Chorwacji do parawanów nad Polskim morzem No nie porównujemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 września 2018 Udostępnij Napisano 21 września 2018 S4 home, u Ciebie to zawsze ten Heco jest dobry Nie masz czegoś innego w ofercie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Bo jest dobry, inne salony też Ci to powiedzą. Mam w tej kwocie kilka produktów, ale nie polecam tego na czym jest największy zarobek tylko to co realnie koledze sięspodoba. Lub jest na to szansa. Słucham Twojej propozycji. Wypożyczę koledze swoją i Twoją propozycję. Zobaczymy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts