Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

właśnie zakupiłem wzmacniacz PMA 720 ae, który współpracuje  z denon dbt 1713 ud,(+cambridge audio dacmagic 100 do słuchania muzyki YT)  do tej pory zestaw składał się właśnie z bdt wraz z amplitunerem X1200 w. Zakupiłem wzmacniacz ponieważ jakość muzyki mnie nie zadowalała kolumny niestety Eltax monacco, jednak nawet z pma 720 nie ma frajdy z słuchania muzyki. Jest lepiej, oczekuję jednak więcej, wobec czego mam pytanie, jakie kolumny najlepiej współpracują ze wzmacniaczem. Muzyka to pop, rock, disco. Plan pomieszczenia w załączniku

IMG_20180918_092009.jpg

Napisano

Witam, sprzęt nowy, kwota do ok. 3000,00 zł za 2 szt. Wiem , że yt to słabo, na chwilę obecną "tworzę bibliotekę CD", więc póki co korzystam, ale bez satysfakcji. Rozważam z czasem zakup odtwarzacza  sieciowego DNP-730AE. Na chwilę obecną koncentruję sie jednak na kolumnach, eltax nie zachwyca, chciałbym lepszego brzmienia.

Rafał

10 minut temu, Q21 napisał:

W rozsądnych pieniądzach spójrz na dwie polskie konstrukcje - STX Electrino 150 lub Pylon Audio Pearl 25. To sprawdzone i naprawdę dobre rozwiązania.

Jak współgrają z PMA ?

Napisano

Do dobre połączenie. STX jest bardziej jasny, analityczny, swobodny z wyraźniej podkreślonymi skrajami pasma. Pylon Audio natomiast to bardziej ciepłe, dobrze wypełnione granie z dobrą podstawą basową.

Napisano
17 minut temu, Q21 napisał:

Do dobre połączenie. STX jest bardziej jasny, analityczny, swobodny z wyraźniej podkreślonymi skrajami pasma. Pylon Audio natomiast to bardziej ciepłe, dobrze wypełnione granie z dobrą podstawą basową.

Jakieś opinie o: Klipsch Reference R-28F, Melodika BL30, JBL Studio 270, Dali Zensor 5, Wharfedale Diamond 240.

Napisano

Do 3000 jeden z najlepszych wyborów to Heco 700. Chociaż on nie zgra się dobrze z 720tką. Ale to i tak będzie dobre połączenie. Zensor jak już coś to 7 dostaniesz je u nas w tej cenie. Ale nie pasują totalnie do 720tki nie polecam.

Bardziej obstawiam granie twarde. Bowersy, Magnat 725 - faworyt.

Piotrek

Napisano

Bo jest dobry, inne salony też Ci to powiedzą. Mam w tej kwocie kilka produktów, ale nie polecam tego na czym jest największy zarobek tylko to co realnie koledze sięspodoba. Lub jest na to szansa.

Słucham Twojej propozycji. Wypożyczę koledze swoją i Twoją propozycję. :) Zobaczymy